Devlet hastanesinde detaylı ultrason

Powerfull

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
2.582
4.362
358
:emir_bebek::emir_bebek: Merhaba arkadaşlar .. Bu benm ikinci bebeğim ilk bebeğimde 4-5 ayıma kadar özele gitmiştim sonrasında zekai tahire bana hiç bir zamn detaylı ultrason yapmadılar ne özelde ne devlette .. Bugün sat a göre 12 hafta 3 günlük ultrasona göre ise 13 hafta 1 günlük hamileyim devlete hastanesine gidiyorum çünkü doğumu başka şehirde yapacağım bana en yakın hastaneye gidiyorum o nedenle . Merak ettiğim devlette detaylı ultrason istiyorlar mı yoksa gerekli durumdamı istiyorlar .. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba aranızda..

diğer konu bana geçen hafta gittiğimde doktor yatış verdi keton +++ çıkmış ama evimde hasta kayınvalidem var yatamadım o nedenle bu durum çok kötü bişey mi doktoruma eylülde gelirim devam ederse yatarım dedim tamam dedi. 7.5 kilo verdim toplamda.. 70 den 62.5 a düştüm.
şimdiden teşekkür az uzun oldu :17:

bendende istedi doktor bi sıkıntı felanda görmedi 19. haftamda giricem organlarını detylı inceliyolar canım öyle duydum girdiğimde tekrar yazarım

:emir_bebek::emir_bebek: Merhaba arkadaşlar .. Bu benm ikinci bebeğim ilk bebeğimde 4-5 ayıma kadar özele gitmiştim sonrasında zekai tahire bana hiç bir zamn detaylı ultrason yapmadılar ne özelde ne devlette .. Bugün sat a göre 12 hafta 3 günlük ultrasona göre ise 13 hafta 1 günlük hamileyim devlete hastanesine gidiyorum çünkü doğumu başka şehirde yapacağım bana en yakın hastaneye gidiyorum o nedenle . Merak ettiğim devlette detaylı ultrason istiyorlar mı yoksa gerekli durumdamı istiyorlar .. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba aranızda..

diğer konu bana geçen hafta gittiğimde doktor yatış verdi keton +++ çıkmış ama evimde hasta kayınvalidem var yatamadım o nedenle bu durum çok kötü bişey mi doktoruma eylülde gelirim devam ederse yatarım dedim tamam dedi. 7.5 kilo verdim toplamda.. 70 den 62.5 a düştüm.

canım hangi sehirdesin artık bilmiyorum ama ben kısmen zekai tahire devam ediyorum ve 20. haftada detaylı ultrasona alacaklarını biliyorum, yani sormustum birkac hafta once... yanı faydali bişey diye dusunuyorum cunku bebegin herseyini en ince ayrıntısına kadar kontrol ediyorlar ama devletteki doktor o kadar incelermi tam emin olamadgımdan dısardan da birine ultrason için gitmek istiyorum.

keton konusuna gelince herhangi bir bilgim yok ama senin için arastoırdım asagıdaki sebebplerle cıkabiliyormus ve bence cogu cok ciddi konular bence hastaneye yatsaydın canım sonucta senin ve bebeginin hayatını etkileyebilir, ciddi olmasa doktor yatış vermezdi diye dusunuyorum.

İdrarda ketonun arttığı bazı durumlar:

Diabetes Mellitus
Ateş
İshal
Şiddetli kusmalar
Tirotoksikozis
Ağır renal glikozüri
Gebelik toksemisi
Kaşeksi
Bazı sindirim bozuklukları
Kloroform ve eter anestezisi sonrası

gecmiş olsun...

Aşırı kusma şikayetin yüzünden keton +++ çıkmış. Bende de aynısı oldu. Bebek bütün Vitamin depolarını tüketmiş demektir. Yani tedavi görmezsen bebek gelişemez. Ben yatış yapmadım ama 6 gün boyunca hergün gittim 3 saat vitaminli Serum verdiler.

cnm öncelikle geçmiş olsun devlet hastanesinde detaylı ultrason yapıyorlar ama her hastanede olmuyor, doktoruna detaylı ultrasona girmek istediğini söyle o gerekli yönlendirmeyi yapacaktır. örneğin ben ilçede yaşıyorum il merkezine sevk veriyorlar, ile gidip sıra alıyorsun önce, detaylı ultrason 18-22 haftalarda oluyor, şimdiden hastaneni ayarlamanı tavsiye ederim

canım hangi sehirdesin artık bilmiyorum ama ben kısmen zekai tahire devam ediyorum ve 20. haftada detaylı ultrasona alacaklarını biliyorum, yani sormustum birkac hafta once... yanı faydali bişey diye dusunuyorum cunku bebegin herseyini en ince ayrıntısına kadar kontrol ediyorlar ama devletteki doktor o kadar incelermi tam emin olamadgımdan dısardan da birine ultrason için gitmek istiyorum.

keton konusuna gelince herhangi bir bilgim yok ama senin için arastoırdım asagıdaki sebebplerle cıkabiliyormus ve bence cogu cok ciddi konular bence hastaneye yatsaydın canım sonucta senin ve bebeginin hayatını etkileyebilir, ciddi olmasa doktor yatış vermezdi diye dusunuyorum.

İdrarda ketonun arttığı bazı durumlar:

Diabetes Mellitus
Ateş
İshal
Şiddetli kusmalar
Tirotoksikozis
Ağır renal glikozüri
Gebelik toksemisi
Kaşeksi
Bazı sindirim bozuklukları
Kloroform ve eter anestezisi sonrası

gecmiş olsun...

Canm bende ilk kızımda oraya gidiyordum ama beni hiç detaylı ultrasona falan almadılar. Şuan devlete gitmemin nedeni bana en yakın hastane o ve ben zaten doğumu Ankarada yapmayacağım için özele yada zekai tahire gitmiyorum devletteki doktorum çok iyi çokilgili zekai tahire 40 dakikada gidiyorum vasıta ile o nedenle gitmeyeceğim bu hamileliğimde.. Haftaya pazartesi gidip yatıcam cnm çünkü hala kilo veriyorum 8.900 gr kilo verdim hamileliğimin başından bu yana ve hala veriyorum..

Aşırı kusma şikayetin yüzünden keton +++ çıkmış. Bende de aynısı oldu. Bebek bütün Vitamin depolarını tüketmiş demektir. Yani tedavi görmezsen bebek gelişemez. Ben yatış yapmadım ama 6 gün boyunca hergün gittim 3 saat vitaminli Serum verdiler.
canm doktor ben eylülde gelip yatarım dediğim için ehrhangi bişey vermedi yada yapmadı sanırım pazartesi gidip yatacağım inş..

cnm öncelikle geçmiş olsun devlet hastanesinde detaylı ultrason yapıyorlar ama her hastanede olmuyor, doktoruna detaylı ultrasona girmek istediğini söyle o gerekli yönlendirmeyi yapacaktır. örneğin ben ilçede yaşıyorum il merkezine sevk veriyorlar, ile gidip sıra alıyorsun önce, detaylı ultrason 18-22 haftalarda oluyor, şimdiden hastaneni ayarlamanı tavsiye ederim
çok sağol canm bu gittiğimde doktoruma söylerim o zamn detaylı ultrason var sanırım bebeğimin kalp atışını duymadı ve ikiz zannettiği için beni ultrason bölümüne göndermişti ve oda benim ciğerimden safra keseme kadar herşeyi görmüştü sanırım o detaylı ultrasondu

benimde keton +++ çıkmıştı. aç kalmaktan oluyo çok kusmaktan ve su kaybetmekten oluyo. mutlaka aç kalmamaya çalış, az az sık sık ye. suyu çok iç günde 3lt falan iç. ama çok kilo vermişsin serum alırsan daha çabuk toparlarsın hem kusmaların azalır.
detaylı ultrasonu devlet hastaneleri genelde riskli gebeliklerde istiyolar.

bende zekai tahire gidiyorum 12 kasımda detaylı ultrasonum var nasıl yapıyorlar bilgim yok cd felan veriyorlarmı orada bilgisi olan arkadaşlar varmı acabaa

Back
X