Devlet hastanesinde doktor gözetiminde düşük yapan varmı?

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar dün bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendim ve büyük hayal kirikligi yasadim,bir umit baska doktorada görüneceğim fakat arastirmalarim sonucunda 11 haftalık gebelikte kalp atımını görmeme ihtimali pek verilmiyor.daha önce görülmüştü çünkü.size sorum şu ben bebeğimin hicbirsekilde kürtaj edilmesini istemiyorum.hastane ortamında doktor gözetimi altında düşük yaptıran güvenilir yerler varmı? İnternetten araştırıyorum düşük sonrası hızlı bı kürtaj yapılıyormuş.bunuda istemiyorum.beni iki gün bile olsa ilaçla dusurmemi bekleyen bı yer varmıdır?sizden ricam lütfen ne gerek var kürtaj olun diyecekseniz yorum yapmayınız

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendim ve büyük hayal kirikligi yasadim,bir umit baska doktorada görüneceğim fakat arastirmalarim sonucunda 11 haftalık gebelikte kalp atımını görmeme ihtimali pek verilmiyor.daha önce görülmüştü çünkü.size sorum şu ben bebeğimin hicbirsekilde kürtaj edilmesini istemiyorum.hastane ortamında doktor gözetimi altında düşük yaptıran güvenilir yerler varmı? İnternetten araştırıyorum düşük sonrası hızlı bı kürtaj yapılıyormuş.bunuda istemiyorum.beni iki gün bile olsa ilaçla dusurmemi bekleyen bı yer varmıdır? Ben içerde parça kalsa bile zamanla düşeceğini biliyorum.sadece sabır işi bu.sizden ricam lütfen ne gerek var kürtaj olun diyecekseniz yorum yapmayınız.sorumun cevabını istiyorum arkadaşlarım.

Siz sadece sorunuza cevap istemissiniz ancak yanlis bilgiyle yasamaniza gonlum razi gelmedi, anladigim kadariyla evlat sahibi olmak son derece muhim.

Dusuk sonrasi parca kalabilir yuksek ihtimalle ki profesyonel kurtaj islemlerinden sonra bile parca kalma ihtimali icin tekrar bir kontrole cagrilir hasta. Bu parcalar hamile kalmayi zorlastirdigi gibi rahimde yapisikliga, iltihaba sebep olabilir.

Arkadaşlar dün bebeğimin kalbinin atmadığını öğrendim ve büyük hayal kirikligi yasadim,bir umit baska doktorada görüneceğim fakat arastirmalarim sonucunda 11 haftalık gebelikte kalp atımını görmeme ihtimali pek verilmiyor.daha önce görülmüştü çünkü.size sorum şu ben bebeğimin hicbirsekilde kürtaj edilmesini istemiyorum.hastane ortamında doktor gözetimi altında düşük yaptıran güvenilir yerler varmı? İnternetten araştırıyorum düşük sonrası hızlı bı kürtaj yapılıyormuş.bunuda istemiyorum.beni iki gün bile olsa ilaçla dusurmemi bekleyen bı yer varmıdır? Ben içerde parça kalsa bile zamanla düşeceğini biliyorum.sadece sabır işi bu.sizden ricam lütfen ne gerek var kürtaj olun diyecekseniz yorum yapmayınız.sorumun cevabını istiyorum arkadaşlarım.
bir yakınımız iki düşükten sonra doktora gidiyor ve düşüklerin sebebini araştırıyorlar, bu dusuklerden daha önce gerceklesen bir dusukte kalan parca nedeniyle bebeklerin anne karnında tutunamadığını öğreniyor.
diyeceğim o ki kendi canınıza kastetmenin dışında daha sonra oluşacak gebelikleri de riske atmış oluyorsunuz
evet kürtaj çok zor bir işlem psikolojik açıdan ancak lütfen sağlığınızı düşünün ve saglikli bir bebek sahibi olmak istiyorsanız doğru olanı yapın
Allah en kısa zamanda sağlıklı bir bebek nasip eder size de inşallah hayırlısıyla

Yani tam sorunuzun cevabı değil ama başıma geleni anlatayım. Bebeğimin kalbi durdu ve kanamam da vardı. 8 haftalık bir gebelikti. Hastanede iğne yapıp kanamayı durdurdular. Güzide üniversite hastanemiz benim işlemimi ertesi güne attı. Gece kanama tekrar başladı. Kese düştü. Ama kese gitse bile rahim dokusunda parçalar kaldığı için sonuçta yine kürtaj olmak zorunda kaldım. O kadar çektiğim sancı da yanıma kaldı.

X hastanesi ilaçla düşürüyor ,y hastanesi küretaj yapıyor diye bir durum söz konusu değil .Kişinin durumuna göre uygun olan tedavi şekli ne ise yapılır.Tedavi şeklini hasta değil doktor belirler.İlac kullanip yine sonunda küretaj yapılabilir yani bunun bir garantisi yok ama şu an saatli bomba gibi dolaşıyorsunuz bence bir an önce çaresine bakın.Once sizin sağlığınız

Gecmis olsun. Benim de bebegimin kalbi durdu dogurdum sonrasinda kuretaj yapildi. Arkadasimin daha erken gebelik haftasinda basina geldi ona sadece kuretaj yapildi. Yani bu sizin tayin edeceginiz bir durum degil. Eger kadin dogum hekimi iseniz zaten bilirsiniz yok degilseniz nasil tedavinize karar verebiliyorsunuz? Eger bunu yapan bir merkez bile olsa siz talebinizi doktora soylediginizde durum sizin istediginiz gibi ilerlemeyip kuretaj gerektiginde doktor bunu yapmadiginda sonucun cok kotu sonuclanacagini bilirken neden bu riski alsin ki?

Anladığım kadarıyla doktorlar belirliyo bunu.
Ben ilaç istemiştim yok dediler.
Biraz araştırdım bu ilaç yöntemini türkiyede yapılan bişey değilmiş.
Ama bundan üç ay önce bi konu açılmıştı bebek olmadığı için doktor ilaç vermiş.bunu iç kese düşer demiş içince düşürmüştü.
Doktorlar senin saglıgını düşünürler.

Gecmis olsun. Benim de bebegimin kalbi durdu dogurdum sonrasinda kuretaj yapildi. Arkadasimin daha erken gebelik haftasinda basina geldi ona sadece kuretaj yapildi. Yani bu sizin tayin edeceginiz bir durum degil. Eger kadin dogum hekimi iseniz zaten bilirsiniz yok degilseniz nasil tedavinize karar verebiliyorsunuz? Eger bunu yapan bir merkez bile olsa siz talebinizi doktora soylediginizde durum sizin istediginiz gibi ilerlemeyip kuretaj gerektiginde doktor bunu yapmadiginda sonucun cok kotu sonuclanacagini bilirken neden bu riski alsin ki?
Doktorum bana zaten ilacla hastane ortamında düşürmen gerekir,bebeğin büyük dedi.fakat düşük olsa bile en son kürtaj yapıp temizleriz deyince endişelendim.

Doktorum bana zaten ilacla hastane ortamında düşürmen gerekir,bebeğin büyük dedi.fakat düşük olsa bile en son kürtaj yapıp temizleriz deyince endişelendim.
Iste ben de bu endiseyi anlamadim. Doktor zaten en iyisini yapmak icin ugrasiyor. Orada parca kalmasinin yapisiklik enfeksiyon tekrar gebe kalamama gibi riskleri var. Sonucta amacimiz ortak degil mi sagligimiza kavusup tekrar bebek sahibi olabilmek. Benim su anda cok tatli bir bebegim var. Hersey sorunsuz gitti. Sizin bu dusuncenizin kaynaginda ne var onu merak ettim

Dublin, post: 56827418, member: 892268"]Iste ben de bu endiseyi anlamadim. Doktor zaten en iyisini yapmak icin ugrasiyor. Orada parca kalmasinin yapisiklik enfeksiyon tekrar gebe kalamama gibi riskleri var. Sonucta amacimiz ortak degil mi sagligimiza kavusup tekrar bebek sahibi olabilmek. Benim su anda cok tatli bir bebegim var. Hersey sorunsuz gitti. Sizin bu dusuncenizin kaynaginda ne var onu merak ettim[/QUOTE] güzel bir soru olmuş,daha öncede tekrarlayan bebek kaybın oldu kürtaj oldum ve kürtaja bağlı rahimde sıkıntım oldu ameliyat oldum.aciklamak istemedim burada detaylı ama madem sordunuz soyleyim dedim.tesekkur ederim cevabınız icin

Benim fikrim en sağlıklı olan yola iyi bir doktorla beraber karar vermek ve uygulamak.

Yaşadığıniz yerde bilinen, memnun olunan bir doktora gidin. Ama ilaçla da düşük yapsanız sonra yine de kürtaj gerekecekse bence hiç ilaçla uğraşmayın.

Size sabır dilerim.

Her kürtaj ilk seferki gibi olacak aynı şeyler yaşanacak diye bir sey yok.

Ama muhakkak tekrarlayan düşüklerin nedenini iyi araştırın

Kuzu size cennette şefaatci olacak. Muhakkak yine de bir isim koyun.

Bu sizin hatta doktorun bile vereceği bir karar degil maalesef.
Bu durumunuza göre değerlendirilecek bir şey.
İlaçla düşük yaptığınızda parça kaldıysa kürtaj da mecburi olacaktır...
Ama size tavsiyem güvendiğiniz bir doktor bulup teslim olmanız.
Zaten zor bir süreçten geçiyorsunuz, tıbbi kararları alacak bilgi ve sakinliğe sahip değilsiniz.
Kimse olamaz..
Çok geçmiş olsun.

Dublin, post: 56827418, member: 892268"]Iste ben de bu endiseyi anlamadim. Doktor zaten en iyisini yapmak icin ugrasiyor. Orada parca kalmasinin yapisiklik enfeksiyon tekrar gebe kalamama gibi riskleri var. Sonucta amacimiz ortak degil mi sagligimiza kavusup tekrar bebek sahibi olabilmek. Benim su anda cok tatli bir bebegim var. Hersey sorunsuz gitti. Sizin bu dusuncenizin kaynaginda ne var onu merak ettim
güzel bir soru olmuş,daha öncede tekrarlayan bebek kaybın oldu kürtaj oldum ve kürtaja bağlı rahimde sıkıntım oldu ameliyat oldum.aciklamak istemedim burada detaylı ama madem sordunuz soyleyim dedim.tesekkur ederim cevabınız icin[/QUOTE]
Anladim uzuldum gecmis olsun. Gebelik ve bebekle ilgili bircok grubu takip edince hersey dogal olsun deyip kendinin ve cocugunun hayatini riske atan garip insanlari gorunce o gibi bir dusunce sanmistim. Tabi ki baska doktorlara da danisin. Guvendiginiz bir doktor bulun ve nasil olmasi gerekiyorsa oyle olsun. Talihsizlik yasamissiniz ama tekrar oyle olacak degil. Hersey iyi gider umarim.

Back
X