• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tugcemre54

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2025
3
0
1
29
Merhabalr 30 yaşında 6 yıldır evliyim hiç çocuğum olmadı korunmuyoruz da 6 yıldır bugün sakarya eah gittim mehmet sühha bostancı infetilite bölümüne ultrason ile baktılar sonrasında ise adetimin 2 ci günü çağırdırlar eşin sperm testi verdi ve güzel çıktı sonucu haftaya da ultrasona giricek bu işler nasıl ilerleyecek devlete gidip yaptıran varsa yardımcı olabilir mi hangi testi yapacaklar ne kadar sürecek hiç bir şey bilmiyorum

Merhabalr 30 yaşında 6 yıldır evliyim hiç çocuğum olmadı korunmuyoruz da 6 yıldır bugün sakarya eah gittim mehmet sühha bostancı infetilite bölümüne ultrason ile baktılar sonrasında ise adetimin 2 ci günü çağırdırlar eşin sperm testi verdi ve güzel çıktı sonucu haftaya da ultrasona giricek bu işler nasıl ilerleyecek devlete gidip yaptıran varsa yardımcı olabilir mi hangi testi yapacaklar ne kadar sürecek hiç bir şey bilmiyorum
Eşiniz de siizn gittiğiniz infertilite de sperm testi verdi nasıl oldu bende bilmiyorum da

Sizden rahim filmi ve meme usg ve smear testi eşinizle ikinizden de genetik test ve hormon kan tahlilleri isteyecekler bunların tamamlanması 6 haftayı buluyor sonrasında evlilik cüzdanı maaş bordrosu gibi evraklar tamamlanacak eğer çiftlerden birinde infertilite sabitse yani aşılama ile tutma imkanı yoksa tüp bebek raporu çıkacak ancak ikinizde de görünen büyük bir problem yoksa önce 2 defa aşılama denenecek sonra tüp bebek raporu çıkacak isteğe bağlı da tüp bebek yapılabiliyor yaz başı 56 bin ve ilaçlardı şuan da o civardadır sanırım.

Ben daha önce uygulanan klomen ve çatlatma iğnelerini ay ay yazdım. Eşimin Sperm test sonuçlarını verdim. Adetliyken kan alıp hormonlarıma baktılar ve vajinal ultrasonada baktılar. Sonra rahim filmi için gün verdiler. Filmden sonraki ay gel iğne ile büyütücez dediler. Filmden sonraki ay hamile kalmıştım. Gitmeme gerek kalmamıştı

Sizden rahim filmi ve meme usg ve smear testi eşinizle ikinizden de genetik test ve hormon kan tahlilleri isteyecekler bunların tamamlanması 6 haftayı buluyor sonrasında evlilik cüzdanı maaş bordrosu gibi evraklar tamamlanacak eğer çiftlerden birinde infertilite sabitse yani aşılama ile tutma imkanı yoksa tüp bebek raporu çıkacak ancak ikinizde de görünen büyük bir problem yoksa önce 2 defa aşılama denenecek sonra tüp bebek raporu çıkacak isteğe bağlı da tüp bebek yapılabiliyor yaz başı 56 bin ve ilaçlardı şuan da o civardadır sanırım.
Peki devlet hastanesinde mi 6 haftayı buluyor bu süreç yoksa özel de mi bu şekilde

Peki devlet hastanesinde mi 6 haftayı buluyor bu süreç yoksa özel de mi bu şekilde
Devlette bu şekilde. Bende devlette başladım dosyam hazırdı son anda özele geçtim. Benim başka sağlık sorunlarım çıktı sürecim hep uzadı ama normalde genetik sonuçları 5 6 haftada çıkıyor smear 4 haftada çıkıyor meme usg 15 20 gün sonraya gün veriyorlar yani en sona genetik kalıyor onunla birlikte dosya tamam oluyor daha sonra sizi infertilite polikliniğinden tüp bebek katına geçiriyorlar yoğunluğa göre 1 hafta 10 gün içinde randevunuz veriliyor. Tüp bebek tarafına geçince resmi evrakları teslim ediyorsunuz evlilik cüzdanı sgk dökümü maaş bordrosu kimlik fotokopisi fotoğraf falan.. ilk hocayla görüşmenizde aşılama mı tüp bebekli hoca buna karar veriyor buna göre rapor çıkıyor ama diyelim hoca aşılama dedi siz zaman kaybetmek istemiyorsunuz 56 bindi birkaç ay önce o ücreti ödeyip direkt ücretli tüp bebeğe başlayabiliyorsunuz rapor çıkarsa 17 bin oluyor. Aşılamalar tamamen ücretsiz. Hoca görüşmesinden sonra direkt ilk adetle başlanıyor eğer bir sağlık sorunu yoksa, bende rubella aşısı eksikti onu istedi 2 ay ileri attı haliyle başlarken aşılara vs siz dikkat edin poliklinikte asistanlar gözden kaçırıyor son anda sinirleriniz yıpranıyor, dediğim gibi herşeyiniz tamsa şuandan itibaren 2 3 ayda tüp bebek yapılır

Back
X