Devlet memuru ve YouTube?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Smyra32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2022
844
941
33
Arkadaşlar, bir öğretmen YouTube kanalından para kazanabilir mi? Yani devlete atansan ve gelirin olan bir kanalın varsa mesela?
İnternette iki şekilde de görüş gördüm.
Bir de el emeği ürün satılabilir mi? Yani kişiye özel bir ürün hazırlıyorsak mesela, onun satışı yapılabiliyor mu? Bunla da ilgili görüşler var, kanunda net değil.
YouTube eser hakkına giriyor, orada eserinden değil reklam payından sana veriyorlar satış yapmış olmuyorsun diyenler var.
Aynı şekilde ticari ürün satmıyorsan, el emeği veya kişiye özelse sorun yok diyorlar falan…
Bilgisi olan var mı kafamız karıştı

Katalogdan satış yapan gördüm. Bilgim yok ama

Kesinlikle youtube kanalından para kazanamaz. Atandığınız an kanalın para kazanmasını kapatmak zorundasınız

Memuriyet kanununa tabii bir memur baska isten gelir saglayamaz. Sikayet edilirse memuriyetten olursunuz. Ki bayaa buyuk paralar kazanan ayni zamanda memur olan bisuru instagram influenceri bir hesap sikayet etmisti, ben de desteklemistim acikcasi. Insanlarin memuruyet hakkini elinden alip sonavda onune gecip kadroyu alip sonrasinda sosyal medya uzerinden devasa paralar kazandigi helde kenarda garantim olsun vs diyerek kimse memuriyeti elinin altinda tutma hakkina sahip degil. Birinden birini secmek zorundasınız

Memur olduğunuz anda kamu kurumu dışında herhangi bir şekilde para kazanmanız yasaktır. Bir dönem öğretmenler birbirini ispiyonluyormuş akşam ek iş olarak taksicilik yapanları felan. YouTube kanalınız alenen para kazanmaya girer.

Bizim işyerinde bir arkadaşımız yapıyormuş. Baya da meşhurmuş çok sonra duydum. Ücretsiz izin almış bir süre. Daha sonra birlikte yürütemeyince istifa etti kurumdan. Soruşturma geçirdiğini ya da bir işlem yapıldığını duymadım ama.

Satış yapan birine sordum ve şunu attı;
Devlet memurları zirai faaliyette bulunabilmekte, kira geliri elde edebilmekte, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında gelir elde edebilmektedir.
Fikir ve sanat eseri geliridir benim gelirim diye.

Ancak her türlü riskli olabilir sanırım, teşekkürler yorumlar için

Benim youtube kanalı olup sınav hazırlık videolarıyla oldukça ciddi paralar kazanan öğretmen arkadaşım var.
Ayrıca bir başka arkadaşımın da takı dükkanı var. O da instagram üzerinden satış yapıyor, tüm videolarda kendi takıları takarak tanıyor. Dükkan eşinin üzerinedir belki ama kendisi sürekli video çekip benim dükkanım diyerek anlatıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…