• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet Opera ve Balesi’nde ‘tüm personel’e şort, tayt, sandalet, abiye yasağı!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Türkiye’nin ortaöğretimde türban serbestisini tartıştığı bugünlerde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, kurumdaki tüm çalışanları kapsayan bir dizi kıyafet yasağı getirdiği ortaya çıktı.

Buna göre kurum içinde, tayt, kolsuz penye, şort, sandalet, terlik, çivi topuklu ayakkabı ve abiye giyilemeyecek.

Genelge ‘tüm personeli’ kapsıyor
genelge.webp

Genel müdürlüğe 23 Temmuz’da atanan Selman Ada’nın, bu görevi vekaleten yürttüğü döneme ait olduğu anlaşılan 2014 tarihli üç maddelik kılık kıyafet genelgesinde, söz konusu yasakların kurumda görev yapan temizlik şirketi çalışanları da dahil olmak üzere ‘tüm personeli’ kapsadığı vurgulanıyor.
Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı genelgede, kurum içinde giyilmesi yasaklanan kıyafetler şöyle sıralanıyor:
Sporcu atleti, kolsuz penye, şort, tayt, streç kot, sandalet, terlik, çivi topuklu ayakkabı, abiye

Uymayanlara 657 tehdidi


Birim amirlerince, tüm personelin kıyafetlerinin, yönetmelik hükümleri doğrultusunda ‘mevsimine uygun sade ve bütünlük içinde’ olmalarının sağlanacağı belirtilen genelgede, söz konusu hükümlere uyulmaması halinde 657 sayılı kanunun disiplin hükümlerinin uygulanacağı vurgulanıyor.

Göreve atandıktan sonra kişisel beyan yok’ demişti

Selman Ada, Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) yasa tasarısına yönelik eleştirileri nedeniyle Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü ve Genel Sanat Yönetmenliği görevinden alındığı öne sürülen Rengim Gökmen’in yerine getirilmişti.

Ada, TÜSAK’a muhalif bir isim olarak bilinmesine karşın, ‘şimdiye kadar yaptığı açıklamalarını kurumun başına atandıktan sonra yapmayacağı‘nı söylemişti.

http://www.diken.com.tr/devlet-opera-ve-balesinde-sort-tayt-sandalet-abiye-yasagi/
 
Aynı konuyu bende açtım şimdi.
Okypete görünce kapatırmısın lüften ..

Kolsuz bluz giymemek ne demek ya,yazın o sıcaklarda kazak giydirsinler bari çalışan personele
 
Bende çalışan personel diye anladım, benim bildiğim memur zaten tayt falan giymiyordu iş yerinde.
Balerinlerin tütülerine, opera sanatçılarının göğüs dekoltesine yasak gelirse yeniden konuşalım bu mevzuyu.

Hanım,
konu dışı olacak ama bu bölümde artık tekrar konular kapatılmıyor.
 
Vallahi 657 ye tabi olanlar beğense de beğenmese de kılık kıyafet belli, şartları kabul edip işe başlamışız sonuçta.. kolsuzu falan bilemem de; terlikle dolaşan memurda görmek istemem hani... Ya çok abartılmadığı sürece bişey de demiyor kurum amiri zaten..
 
Aynı konuyu bende açtım şimdi.
Okypete görünce kapatırmısın lüften ..

Kolsuz bluz giymemek ne demek ya,yazın o sıcaklarda kazak giydirsinler bari çalışan personele
canım ben siyasetin editörlüğünü bıraktım.hayatın içindene ve bdvye editör olunca çok verimli olamam burada diye düşündüm çünkü..

elif hanım editör burada artık. birde artık konu tekrarları serbestmiş
 
bu haberde -yazıda bana neden inandırıcı gelmedi acaba

tamda başörtüsü serbestisinin arkasından

biraz bekleyip yasaklayaydınızya:KK53:

çok sırıttı bence:cool:
 
Cemaatın yasakladığı kıyafetler cemaat burayı ele geçirmiş , haberiniz ola!
 
Back
X