devletin verdigi avukat

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
817
123
İstanbul
Kizlar hukuki konularda bilgisi olan beni aydinlarabilirmi?

Esimin bir davasi vardi, dogru tabirlerimi kullaniyorum bilmiyorum ama devlet bir avukat verdi..

avukatla hic muatap olmadim, daha once avukatlik mahkemelik bi isimde olmadi..esime sordum bisey verecekmiyiz ucret filan diye, avukatta" seni uzmem"demis esime..

devletin verdigi avukata odenen ucret nedir, yada odeniyomu, bi standarti var mi,bilgisi olan bilgi verebilir mi?

Devletin verdiği avukat ne , ücretsiz olmuyo mu
Seni üzmem demek bana göre rüşvete açığım demek
Yoksa ücretli avukatın 'ücret miktarı' bellidir

Atanmış avukat maddi durumu yetersiz olanlara ücretsiz verilmiyor mu , ücret istemez o yüzden . Uygulamada farklılıklar oluyor ise bilemem tabi ki .

devletın tayın ettıgı avukata ucret odenmez

Bende bilmedigimden size soruyorum, hic bi fikrim yok..

Agir bi dava aslinda, sunu mu demek istiyor doldur cebimi kurtarayim seni..

Onu yapacağınıza kendiniz avukat bulursunuz zaten. Devletin verdiği avukat normal avukatınız gibi ilgilenmez bu arada çünkü devletin verdiği ücret düşük olduğu için . İstisnalar tabi ki olabilir. İmkanınız var ise kendiniz bir avukat bulun çünkü önemli bir davaymış.

Agir bi dava aslinda, sunu mu demek istiyor doldur cebimi kurtarayim seni..

cebini dolduracaksanız özel avukat tutardınız zaten.

Adli Yardım Avukatı Benden Ücret
Almadığı İçin Davamı İhmal Eder mi?

Adli yardım avukatı ücretsiz çalışmamaktadır. Asgari ücret tarifesine göre belirlenen ücret Baro tarafından sizin adınıza ilgili avukata ödenir. Bu ücret piyasa koşullarına göre belirlenen ücretten düşüktür; ancak adli yardım servislerinde çalışan avukatlar bu durumu kabul ederek gönüllü olmuşlardır. Baro
Adli Yardım Kurulları görevlendirdikleri avukatları takip ederler.

Ödemediğim dava harç ve giderleri daha sonra benden alınacak mı?
Adli yardım kararından dolayı ertelenen tüm yargılama giderleri ile Devletçe ödenen avanslar dava veya takip
sonunda haksız çıkan kişiden tahsil olunur. Dava ya da takipte haksız çıkmanız hâlinde ödemenize karar verilir.
Ancak uygun görülürse haksız çıkmanız halinde ödenecek yargılama giderlerinin en çok bir yıl içinde aylık eşit
taksitler hâlinde ödenmesine karar verilebilir.

Anladim cok tsk ederim..

Sadece ifade vermeye mi girdi? Daha sonra başka avukat çağırıyorlar mahkeme safhasında çünkü. Aynı avukatı istiyorsanız vekaletname çıkarmanız gerekiyor ve evet ücretliye dönüyor.

Herhangi bir para ödemek zorunda değilsiniz devlet ödüyor zaten.

Sadece ifade vermeye mi girdi? Daha sonra başka avukat çağırıyorlar mahkeme safhasında çünkü. Aynı avukatı istiyorsanız vekaletname çıkarmanız gerekiyor ve evet ücretliye dönüyor.
Yoo mahkemeye girdiler, vekaletini verdi

Savcılık soruşturması aşamasında ifade verdirmek için baro tarafından çağrıldıysa ve siz bu avukat devam etsin istiyorsanız vekaletname çıkartmanız gerekli. Mahkeme safhasında tekrar avukat isteniyor mahkemece ve baro başka avukat gönderiyor. Siz ille ifademi bu avukat aldırdı ben de beğendim işinde iyi diyorsanız, normal vekil- müvekkil ilişkisine dönüyor . Yok sizin herhangi bir talebiniz yoksa ücret ödemiyorsunuz farklı avukata gelecektir ya da denk gelirse aynı avukat gelir.
Hukuk davasında avukat talep edildiyse başından itibaren sonuçlanıncaya kadar aynı avukat devam ediyor. Bu yüzden herhangi bir ücret ödenmiyor.
Sadece ceza konularında böyle bir durum var yani. (sene 2010 da en son böyleydi)

Ceza davası mi yoksa hukuk davası mi ikisinde durum farklı oluyor çünkü
Hukuk davasında yani adlı yardım da siz herhangi bir ücret odemiyorsunuz avukat davanın başından sonuna kadar davayı götürür tabi siz kendinize başka avukat tutmazsaniz
Cezada ise savcılık ve mahkeme aşaması olarak ayrı iki durum var eğer avukat sadece savcılıkta ifade verirken görevlendirilmişse ifade verdikten sonra işi biter mahkeme aşamasında isterseniz kendiniz yine o avukatı vekilinin olarak atayabilirsiniz ancak bu durumda ücret alır
Mahkeme aşamasında Barodan avukat talep ettiyseniz o görevlendirilen avukat yine sizden ücret almadan davaya bakar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…