• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlette mühendis maaşı ?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.566
298
hanımlar bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi
her kafadan bi ses çıkıyor ne oldugu belirsiz..
içinizde veya çevrenizde muhakkak bildiginiz vardır yahut duydugunuz..
yeni mezun mühendisin devletteki maaşı nedir ?
kadrolu ve sözleşmeli olarak aradaki fark nedir ?
bazıları diyorki kadrolu 1500le başlar sonra net maaşa yükselir (2800 civarı) 3 ay sonra falan bazılarıda başlar başlamaz net maaş alınır diyor..

birde merak ettiğim bi konu var. devlete mühendis ataması nasıl oluyor.
meseala kadrolarda direk mühendis olarak gözüküyor ne mühendisi oldugunun bi önemi yokmu yani ?
atıyorum inşaat mühendsiyle makine mühendisi aynı mühendis kadrosuna mı atanıyor ?
yoksa sadece kpssp3 puanıyla atananlar mı mühendis kadrosuna giriyor alan sınavına girince nasıl değişiyor işler ?
pufff umarım yardımcı olan birileri çıkar :31:

Öncelikle devlette yeni mezun eski mezun fark etmez herkes aynı maaşı alır en az 2800 alırsın 1500 olayı uydurma:) kurumuna göre 3500 e kadar çıkabilir bu miktar.tabiki bütün branşlar aynı kadroya atanmaz kılavuzda her mühendisin ayrı kodu var onları takip edeceksin.Başka soru?

hanımlar bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilirmi
her kafadan bi ses çıkıyor ne oldugu belirsiz..
içinizde veya çevrenizde muhakkak bildiginiz vardır yahut duydugunuz..
bazıları diyorki kadrolu 1500le başlar sonra net maaşa yükselir (2800 civarı) 3 ay sonra falan bazılarıda başlar başlamaz net maaş alınır diyor..

meseala kadrolarda direk mühendis olarak gözüküyor ne mühendisi oldugunun bi önemi yokmu yani ?
atıyorum inşaat mühendsiyle makine mühendisi aynı mühendis kadrosuna mı atanıyor ?
yoksa sadece kpssp3 puanıyla atananlar mı mühendis kadrosuna giriyor alan sınavına girince nasıl değişiyor işler ?

Bende kpss ye hazırlanan bi mühendisim sadece b grubundan giricem sınava. Genel kültür genel yetenek yani. Mühendisleri ayirmiyorlar inşaat makine kimya gıda diye
Babam mühendis olarak devlette 28. Senesini tamamladı kadrolu olarak atanirsan en düşük 2300 den başlarsın o da gittiğin kuruma bağlı.

P3 puanıyla atanırsın. 657 li olarak tanırsın.
Branşın önemi yoktur bordronda mühendis yazar.
8/3 kadrosuyla başlar tüm mühendisler.
Minumum 2950 tl den başlar.
Bölgeye ve kuruma göre maaş değişebilir.
Doğu'da daha çok maaş alınır. Bazı kurumların yan ödemeleri vardır.
Araziye çıkarsan ve üç ayda 20 iş gününü doldurursan üç ayda bir 475 gibi bir para alırsın ekstradan.
Ayrıca derecen artıncada maaşın yükselir....
Amaa sözleşmeli atanırsanız yani 399 olarak şartlar biraz değişir....

yeni mezun eski mezun yoktur devlette ama sanırım siz yeni atanan demek istediniz.. 3000 civarı alır. doğuda 3500e kadar çıkabilir diycem ama siz hangi mühendislikten bahsediyosunuz?
her mühendis kendi kurumuna atanır. mesela gıda tarım hay. bakanlığına zir. müh atanır. dediğim gibi şuan 2970tl maaşı. + arazi tazminatı falan oluyor.
yani maaşın biraz da kurumunla ilgili

koyuyla yazdıklarını da hiç anlamadım valla kusura bakma canım:1:

Son düzenleme:
Öncelikle devlette yeni mezun eski mezun fark etmez herkes aynı maaşı alır en az 2800 alırsın 1500 olayı uydurma:) kurumuna göre 3500 e kadar çıkabilir bu miktar.tabiki bütün branşlar aynı kadroya atanmaz kılavuzda her mühendisin ayrı kodu var onları takip edeceksin.Başka soru?

bu uyduranlar bitmiyor kiiii :1: çok teşekkürler :16:

Bende kpss ye hazırlanan bi mühendisim sadece b grubundan giricem sınava. Genel kültür genel yetenek yani. Mühendisleri ayirmiyorlar inşaat makine kimya gıda diye
Babam mühendis olarak devlette 28. Senesini tamamladı kadrolu olarak atanirsan en düşük 2300 den başlarsın o da gittiğin kuruma bağlı.

bende sadece b grubundan girmeyi düşünüyorum bunu duydugum iyi oldu hepimizin hakkınd hayırlısı çok sağolun :16:

P3 puanıyla atanırsın. 657 li olarak tanırsın.
Branşın önemi yoktur bordronda mühendis yazar.
8/3 kadrosuyla başlar tüm mühendisler.
Minumum 2950 tl den başlar.
Bölgeye ve kuruma göre maaş değişebilir.
Doğu'da daha çok maaş alınır. Bazı kurumların yan ödemeleri vardır.
Araziye çıkarsan ve üç ayda 20 iş gününü doldurursan üç ayda bir 475 gibi bir para alırsın ekstradan.
Ayrıca derecen artıncada maaşın yükselir....
Amaa sözleşmeli atanırsanız yani 399 olarak şartlar biraz değişir....

bide bu 8/3 falan olayı var ki onları hiç anlamıyorum :1:
benim bi sorum daha olcaktı devlete atanmaktan kastım benim bulundugum şehirdeki büyükşehir belediyesine girmek istiyorum yine aynı durumlar geçerli değilmi?
yoksa dsi çevre şehircilik bakanlıgı vs gibi yerlerde mi geçerli oluyor bu ?
birdeeeeeeeee :1: sözleşmeli veya kadrolu seçimi neye göre yapılıyor sözleşmelinin maaşı daha yüksek mesela ben oraya girmek istiyorum desem neye göre alıyolar :1:

yeni mezun eski mezun yoktur devlette ama sanırım siz yeni atanan demek istediniz.. 3000 civarı alır. doğuda 3500e kadar çıkabilir diycem ama siz hangi mühendislikten bahsediyosunuz?
her mühendis kendi kurumuna atanır. mesela gıda tarım hay. bakanlığına zir. müh atanır. dediğim gibi şuan 2970tl maaşı. + arazi tazminatı falan oluyor.
yani maaşın biraz da kurumunla ilgili

koyuyla yazdıklarını da hiç anlamadım valla kusura bakma canım:1:

:9::9::9:
yeni atanan demek istedim canım. işte benim sormak istediğimde her mühendis kendi kurumuna mı atanır yoksa sadece mühendis kadrosu adı altında tüm mühendislik branşları mı alınıyor diyeydi. bi arkadaşta mhendis ayrımı yok demiş :26:
umarım anlatabilmişimdir. ben belediyeye girmek istiyorum aslında bulundugum şehirde :26:

:9::9::9:
yeni atanan demek istedim canım. işte benim sormak istediğimde her mühendis kendi kurumuna mı atanır yoksa sadece mühendis kadrosu adı altında tüm mühendislik branşları mı alınıyor diyeydi. bi arkadaşta mhendis ayrımı yok demiş :26:
umarım anlatabilmişimdir. ben belediyeye girmek istiyorum aslında bulundugum şehirde :26:

Şöyle ki çoğu kurumun kendi sınavı da oluyor ayrıca. Arkadaşım belediye de Doğu da 4000 lira alıyor. Kontenjan ayrımı tabiki yapılıyor. Ben iller Bankası yla ilgilendigim için onun söyle durumu var 18 ilde mevcut her ile kaç tane inşaat kaç tane makine kaç tane harita mühendisi alınacak belli oluyor zaten

bende sadece b grubundan girmeyi düşünüyorum bunu duydugum iyi oldu hepimizin hakkınd hayırlısı çok sağolun :16:

benim bi sorum daha olcaktı devlete atanmaktan kastım benim bulundugum şehirdeki büyükşehir belediyesine girmek istiyorum yine aynı durumlar geçerli değilmi?
birdeeeeeeeee :1: sözleşmeli veya kadrolu seçimi neye göre yapılıyor sözleşmelinin maaşı daha yüksek mesela ben oraya girmek istiyorum desem neye göre alıyolar :1:

Sözleşmeleri olanların maaşı daha yüksek değil ki. Belediyelere (ile göre değişik olabilir benim olduğum ilde öyle ) kpss den 60 ve yukarı bi puan alanlar sözleşmeli olarak başvuru yapıyor

Tercih kılavuzlarında yazar o. Mesajla derecesi olmayan tercihler sözleşmelidir ;)
Evet sözleşmeli biraz daha fazla alır ama garantisi yoktur..
Belediyeler KPSS ile değil dayıya girilen yerlerdir.
Ve fazlasıyla siyasidir. Yani hangi siyasi partinin elindeyse onlardan bir dayınızın olması lazım.
Ayrıca şu an benim olduğum kurumda çevre,inşaat. Makina, bilgisayar, mimar, harita , jeolojı ne ararsan var...

Tercih kılavuzlarında yazar o. Mesajla derecesi olmayan tercihler sözleşmelidir ;)
Evet sözleşmeli biraz daha fazla alır ama garantisi yoktur..
Belediyeler KPSS ile değil dayıya girilen yerlerdir.
Ve fazlasıyla siyasidir. Yani hangi siyasi partinin elindeyse onlardan bir dayınızın olması lazım.
Ayrıca şu an benim olduğum kurumda çevre,inşaat. Makina, bilgisayar, mimar, harita , jeolojı ne ararsan var...

siz hangi kurumdaydınız pardon :26: ben çevre mühendisliği okuyorum seneye mezunum inşallah.
alan sınavına girmeden kpssp3 puanıyla atanmak istiyorum ayrı bi kurum sınavına girmeden :31:
dayı meselesini bende çok duydum evet ama sanırım sadece belediyelerde değil heryerde dönüyor şansa kaldı biraz işimiz

Yeni baslayan muhendis 2950-3000 tl arasında alır. 3 ayda bir 450 tl gibi arazi tazminatı vardir. Belediyeye atanirsan belediyesine göre degisen her ay maasa eklenen sosyal denge tazminatı vardır kimi belediye hic vermez:9: bir belediyede mühendis statusunde memurum( teknik hizmetler kadrosu muhendisler mimarlar vs bu kadrodadir) meslegimi soylemeyecegim :)) kpssyle atandim net bilgi

Son düzenleme:
Sözleşmeleri olanların maaşı daha yüksek değil ki. Belediyelere (ile göre değişik olabilir benim olduğum ilde öyle ) kpss den 60 ve yukarı bi puan alanlar sözleşmeli olarak başvuru yapıyor

çok soru sordum kusura bakmayın ama sözleşmeliler için kontenjan oluyormu peki ? onları neye göre alıyolar yani her 60 üstü alan başvuruyosa neye göre alım yapıyolar ? dayıya göremi :52:

Arkadasım olur mu?
O ayrım sadece bordroda yok. Yoksa o tercih döneminde hangi mühendise ihtiyaç varsa onu alırlar.
Yani bir iskan projesine çevreci imza atamadığı gibi, Ced raporuna da inşaatçı imza atamaz.
Benim kastım aynı maaşı alır. Yoksa tercihlerde özellik belirtir. Şu kodlara göre diye.
O kodlardan biri muhakkak bran ötekilerde kurumun ihtiyacına göre sertifika veya dil olabilir.
Ayrıca 2300 alan mühendis devlette yok. Belki özelim kastediyorsunuzdur...

siz hangi kurumdaydınız pardon :26: ben çevre mühendisliği okuyorum seneye mezunum inşallah.
alan sınavına girmeden kpssp3 puanıyla atanmak istiyorum ayrı bi kurum sınavına girmeden :31:
dayı meselesini bende çok duydum evet ama sanırım sadece belediyelerde değil heryerde dönüyor şansa kaldı biraz işimiz

Kurumu söylemeyeyim direkt ifşa olurum :))
Valla dayıyı bilmem, alnımın akıyla kpssden branş birincisi olarak atandım. 98 kusur puanla....

Kurumu söylemeyeyim direkt ifşa olurum :))
Valla dayıyı bilmem, alnımın akıyla kpssden branş birincisi olarak atandım. 98 kusur puanla....

vavv 98küsür puan tebrik ediyorum :46::46:
başarılıarınızın devamını diliyorum darısı başıma :1:

Yeni baslayan muhendis 2950-3000 tl arasında alır. 3 ayda bir 450 tl gibi arazi tazminatı vardir. Belediyeye atanirsan belediyesine göre degisen her ay maasa eklenen sosyal denge tazminatı vardır kimi belediye hic vermez:9: bir belediyede mühendis statusunde memurum( teknik hizmetler kadrosu muhendisler mimarlar vs bu kadrodadir) meslegimi soylemeyecegim :)) kpssyle atandim net bilgi

peki belediyeye atanmada mühendis ayrımı varmı bari onu söyleyin :1:
mesela ben çevre mühendisi olarak atanmak istiyorum sizin atandıgınız mühendislige atanabiliyomuyum ?
kaç puanla atandınız bide :9:

Şehir plancısımısınız?
Biraz da bulmaca çözelim :51:

45958996 .!.:
peki belediyeye atanmada mühendis ayrımı varmı bari onu söyleyin :1:
mesela ben çevre mühendisi olarak atanmak istiyorum sizin atandıgınız mühendislige atanabiliyomuyum ?
kaç puanla atandınız bide :9:
Ozelden konusalim mi? :)

Back
X