Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar diaformin(metformin)polifistik over

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

turecurdo

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
849
132
323
İstanbul
arkadaslar bende poliftik kis var dün bide dailiyeye gttm insülün direncimin yüksek oldugunu birax fakat seker olmadıgını söyledi.metformin verdi günde sabh aksam tok yarım almamı söyledi benbide diane kullanıorum kadın dogum doktorumun verdigi 3 aydır. sac dökülmem insülün direncinin fazla oldugundan olabilirmi doktorum etkisi oljaktır dedi .benm cok sacım dökülüo:43:metformine dün basladım kullanan arkadaslar varmı

Canım insülin direnci ve polikistik over sendromu hakkında biraz bilgim var ama yazdıkların o kadar karışlık ve kısaltma dolu ki ne sorduğunu anlayamadım bile.:19:

Canım insülin direnci ve polikistik over sendromu hakkında biraz bilgim var ama yazdıkların o kadar karışlık ve kısaltma dolu ki ne sorduğunu anlayamadım bile.:19:

janım şöyle anlatıyım gercekten yardıma cok ihtiyacım var. ben im sçlarım 3 ay önje cok dökülmeye basladı ve ben cildiyeye gttm önce herhangi bir vitamin eksikligigin olmadıgını söyledi(demir kansızlık çinko gibi..)sonra ben kadın doguma gittim polifistik kis var dei ve bana diane 35 verdi 3 ay kullan gel dedi.3 ay 5 güne kdr doljak ama benim sac dökülmem hiç degişmedi ve artık acılmalar görüyorum sacımda.ben birde dahiliyeye gttm az oldu gideli 8 gün önce gittim anlattım işte polifstik kis var dedim oda benden tahlil istedi ve dediki sende şeker yok dedi ama insülün direncin biraz yüksek dedi.(metformin )verdi.bunun sacınada etkisi olcak dedi ama henüz bi etkisi olmadı saclarım cok döküülüyor sence neden olabilir bilgin varmı canım.banyoya grmektn fln korkuyorum artık yogun bi dökülme var önceden saclarım hep acık gezerdm simdi hep topuz yapıorum oda zor yapıorum:2::2:

gercekten bi bilgin varsa buna cok ihtiyacım var bu konuyu acalı bir hafta kdr oldu ama kimseden bi cvp gelmedi:2:
(doktorum metformini sabah aksam yarım doz iç dedi)

canim diane35 ten bazilari cok fayda goruyor bazilari da hic fayda gormuyor, benim sana onerim metformini 3 ay sureyle kullan ondan sonra bir degisiklik olma ihtimali var. cunku kullandigimiz tum ilaclarin etkisini sacimizda 3 ay sonra gormeye basliyoruz, cunku sac dongusu 3ayda bir tamamlaniyor. yeni sac cikacaksa bile cikmasi 3 ay suruyor. oyuzden bunu gozlemlemeden bilemezsin. metformin polikistik overini tamir edecek tek ilac bence, oyuzden 3ay kullan kendini iyi gozlemle, 3ay sonra saclarin cikmaya basliyor mu baslamiyor mu ona gore ilacina devam eder yada birakirsin.
gecmis olsun

canim diane35 ten bazilari cok fayda goruyor bazilari da hic fayda gormuyor, benim sana onerim metformini 3 ay sureyle kullan ondan sonra bir degisiklik olma ihtimali var. cunku kullandigimiz tum ilaclarin etkisini sacimizda 3 ay sonra gormeye basliyoruz, cunku sac dongusu 3ayda bir tamamlaniyor. yeni sac cikacaksa bile cikmasi 3 ay suruyor. oyuzden bunu gozlemlemeden bilemezsin. metformin polikistik overini tamir edecek tek ilac bence, oyuzden 3ay kullan kendini iyi gozlemle, 3ay sonra saclarin cikmaya basliyor mu baslamiyor mu ona gore ilacina devam eder yada birakirsin.
gecmis olsun

peki janım bide ben sana bişey sorcam ben dün tekrar kadın doguma kontrole gttm cünkü diane 35 3 ay dolmustu .doktoruma anlattım işte dökülme fazlasıyla devm ediyor die .oda dediki bu hastalık tamamen gecici degil ztn cok siteres yapıyorsan oda döker dedi.bana 3 kutu dha diane 35 yazdı. dahiliyenin verdigi metforminede devam et dedi .bide tekrar bi cildiyeye git bakalım dedi. su çörek otu fln varmıs saca iyi gelen senje bana bi faydası olurmu

peki janım bide ben sana bişey sorcam ben dün tekrar kadın doguma kontrole gttm cünkü diane 35 3 ay dolmustu .doktoruma anlattım işte dökülme fazlasıyla devm ediyor die .oda dediki bu hastalık tamamen gecici degil ztn cok siteres yapıyorsan oda döker dedi.bana 3 kutu dha diane 35 yazdı. dahiliyenin verdigi metforminede devam et dedi .bide tekrar bi cildiyeye git bakalım dedi. su çörek otu fln varmıs saca iyi gelen senje bana bi faydası olurmu

canim corek otu karanfil susam yagi falan bunlarin bazisina faydasi oluyor bazisina olmuyor. sacinda yag problemi yada gozle gorulmeyen deri hastaliklari varsa bunlardan fayda goruyorsun. daha cok sarimsaktan fayda goruyorlar. deneyeceksen sarimsagi dene bence.
3ay birini 3 ay birini dene hangi yagdan fayda gorursen ona devam edersin, maalesef uzun bir surec canim hemen bugun surunce yarin belli olmuyor 3 ay devam etmen gozlemen lazim.
ilaclarini doktorun nasil dediyse oyle yap canim ben karismam ona, ama hastaligin tamamen gecip gecmedigi muamma. cunku metformin gibi diyabet ilaclariyla kistlerinden kurtulan ve adetleri duzenli hale gelen hatta rahatca hamile olanlar var, bu forumda bile var ben okudum bazi bazi.
sen pozitif dusunceni kaybetme iyilesecegini dusun zamanla iyilesirsin canim, iyi beslenmek cok onemli, hayatindan sekeri tamamen cikar ve tamamen dogal organik seylerle beslen.

canim corek otu karanfil susam yagi falan bunlarin bazisina faydasi oluyor bazisina olmuyor. sacinda yag problemi yada gozle gorulmeyen deri hastaliklari varsa bunlardan fayda goruyorsun. daha cok sarimsaktan fayda goruyorlar. deneyeceksen sarimsagi dene bence.
3ay birini 3 ay birini dene hangi yagdan fayda gorursen ona devam edersin, maalesef uzun bir surec canim hemen bugun surunce yarin belli olmuyor 3 ay devam etmen gozlemen lazim.
ilaclarini doktorun nasil dediyse oyle yap canim ben karismam ona, ama hastaligin tamamen gecip gecmedigi muamma. cunku metformin gibi diyabet ilaclariyla kistlerinden kurtulan ve adetleri duzenli hale gelen hatta rahatca hamile olanlar var, bu forumda bile var ben okudum bazi bazi.
sen pozitif dusunceni kaybetme iyilesecegini dusun zamanla iyilesirsin canim, iyi beslenmek cok onemli, hayatindan sekeri tamamen cikar ve tamamen dogal organik seylerle beslen.

gercekten cok uzun ve zor bi süreçç:(ölü gibiyim her gün sarmısagı sürerek mi kullanıyım yoksa yagınımı jnm

gercekten cok uzun ve zor bi süreçç:(ölü gibiyim her gün sarmısagı sürerek mi kullanıyım yoksa yagınımı jnm

sarimsagin kendisi mi yagi mi daha faydali bilmiyorum ama ben daha kolayima geldigi icin hazir sarimsak yagi suruyorum canim sizma zeytinyagiyla karistirip oyle suruyorum, hem pratik oluyor hem de koku kalmiyor hic. sarimsagin kendisini surunce cok koku kaliyormus sacta galiba. oyle yazmislar.
bence farki yoktur sarimsagin kendisini de sursen yagini da sursen icindeki maddeler ayni gibi. amerikan forumlarinda da yagini demisler yararli diye.
sen bilirsin nasil faydali olacagina inaniyorsan oyle dene :)

arkadaslar bende poliftik kis var dün bide dailiyeye gttm insülün direncimin yüksek oldugunu birax fakat seker olmadıgını söyledi.metformin verdi günde sabh aksam tok yarım almamı söyledi benbide diane kullanıorum kadın dogum doktorumun verdigi 3 aydır. sac dökülmem insülün direncinin fazla oldugundan olabilirmi doktorum etkisi oljaktır dedi .benm cok sacım dökülüo:KK43:metformine dün basladım kullanan arkadaslar varmı

Kardesim polikistik over sendromu hormonal bir hastalıktır bu yuzden bir kaç hormon bozuluyor ve ilac başlanıyor bende şuan metaformin kullanıyorum ve iştah kesiyor bunun nedenide insülini düşürmesi insülin yüksekliği saç döker acıktırır istah açar hormon bozar insulini yükseltende karbonhidratlardır olabildiğince protein kullanmanı öneririm insulin inince saç dökülmen biterinşaAllah iğlesirsin