• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikişsiz normal Doğum

Rizeli-53

önce vatan sonra sevdam ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
7.212
4.181
103
kızlar dikişsiz normal Doğum yapan var mı ?? Öyle şanşlı hiç duymadım da

Ülkemizde maalesef dikişsiz doğum sayısı çok az.
Doğum yaklaştığında çeşitli masaj teknikleri ile ancak bu sağlanabiliyor ama kimse bilgilendirmiyor.
Dikiş istemem derseniz de o zaman kendi yırtılır vs diyerek sizi vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Herhalde 15 yıl sonra falan uygulanır bizde ancak.

Ülkemizde maalesef dikişsiz doğum sayısı çok az.
Doğum yaklaştığında çeşitli masaj teknikleri ile ancak bu sağlanabiliyor ama kimse bilgilendirmiyor.
Dikiş istemem derseniz de o zaman kendi yırtılır vs diyerek sizi vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Herhalde 15 yıl sonra falan uygulanır bizde ancak.
Deme ya :( Doğumdan sancıdan korkmuyorum da dikiş yeri uyuşmuyor ya ondan tırsıyorum

En yakın arkadaşım, 2800 küsür doğan bebeğini hiç dikişsiz normal doğum ile dünyaya getirdi...
Ama dikiş olsa da her bünye de aynı degil, henüz Doğum yapmadıysanız kendinize korku edinmeyin :)

Uyuşmadığını kim söyledi? Ayrıca kesilmez ise o bölge genişler, kesilmesi daha iyi. Ama düzgün dikilmesi şartı ile. Kimisi yorgan diker gibi dikiyorlar, buruş buruş...

Deme ya :KK43: Doğumdan sancıdan korkmuyorum da dikiş yeri uyuşmuyor ya ondan tırsıyorum
11 ay önce normal doğum yaptım, bebeğim 2700 doğdu ama fazla sayılabilecek dikişim vardı.
Ama inanın ne kesiyi ne de dikişi hissediyorsunuz.
Benim epiduralim tutmamıştı, ona rağmen dikiş atılırken biraz hissediyorum verin ağrı kesici dediğim an yaptılar.
Yani dikiş ve kesi işi doğum sırasında sivrisinek ısırığı gibi.
O anın büyüsüyle algılayamıyorsunuz bile, hiç korkmayın.

En yakın arkadaşım, 2800 küsür doğan bebeğini hiç dikişsiz normal doğum ile dünyaya getirdi...
Ama dikiş olsa da her bünye de aynı degil, henüz Doğum yapmadıysanız kendinize korku edinmeyin :)
İkinci gebeliğim canım ilk kızım 2820 doğdu 3 dikişim vardı :-) ben bi umut bu olmaz diyorum

Uyuşmadığını kim söyledi? Ayrıca kesilmez ise o bölge genişler, kesilmesi daha iyi. Ama düzgün dikilmesi şartı ile. Kimisi yorgan diker gibi dikiyorlar, buruş buruş...
Benim dikişim çok iyi hakkını yiyemem Dr çok iyi dikti ama iki iğneyle losyonla uyuşmadı tam olarak canım :(

11 ay önce normal doğum yaptım, bebeğim 2700 doğdu ama fazla sayılabilecek dikişim vardı.
Ama inanın ne kesiyi ne de dikişi hissediyorsunuz.
Benim epiduralim tutmamıştı, ona rağmen dikiş atılırken biraz hissediyorum verin ağrı kesici dediğim an yaptılar.
Yani dikiş ve kesi işi doğum sırasında sivrisinek ısırığı gibi.
O anın büyüsüyle algılayamıyorsunuz bile, hiç korkmayın.
Kızım benimde ikinci doğumum ama ben hissettim ya iki iğneye rağmen neden bende öyle oldu :( 3 dikişim anca var halbuki

İkinci gebeliğim canım ilk kızım 2820 doğdu 3 dikişim vardı :-) ben bi umut bu olmaz diyorum
Son haftalarda zeytinyağı ile masaj deneyebilirsin.
Hatta bana zeytinyağı ile pamuğu bula ped ile birlikte koy demişlerdi gunde birkaç saat..
Ama sezaryen ile olunca dogum, tecrübe edememiş oldum :)

Kızım benimde ikinci doğumum ama ben hissettim ya iki iğneye rağmen neden bende öyle oldu :KK43: 3 dikişim anca var halbuki
Allah Allah, enteresan olmuş.
Benim 13 dikişim var iç dış toplamda.
Hala acır o ayrı, tenim inanılmaz hassas iyileşmesi bile 2 ay aldı ama hissetmedim doğru düzgün.
Bu sefer başından söyleyin korktuğunuzu, ağrı kesici dozu arttırırlar.
Ben tam doğum sonrası artık bebek doğdu verin şu ağrı kesicileri dediğimde 2 iğne yaptılar bacağımdan, hissetmedim yani.

Son haftalarda zeytinyağı ile masaj deneyebilirsin.
Hatta bana zeytinyağı ile pamuğu bula ped ile birlikte koy demişlerdi gunde birkaç saat..
Ama sezaryen ile olunca dogum, tecrübe edememiş oldum :)
Onu bende duydum canım erken Doğum riskim yüzünden yapamıyorum şak diye doğurmayım diye

Allah Allah, enteresan olmuş.
Benim 13 dikişim var iç dış toplamda.
Hala acır o ayrı, tenim inanılmaz hassas iyileşmesi bile 2 ay aldı ama hissetmedim doğru düzgün.
Bu sefer başından söyleyin korktuğunuzu, ağrı kesici dozu arttırırlar.
Ben tam doğum sonrası artık bebek doğdu verin şu ağrı kesicileri dediğimde 2 iğne yaptılar bacağımdan, hissetmedim yani.
Bende söyledim iki iğne yaptı ama Yok fayda etmedi gerçi 5 dk sürdü ama yinede kötü bir tecrübe yaşadım bende bi anormallik var belki

kızlar dikişsiz normal Doğum yapan var mı ?? Öyle şanşlı hiç duymadım da
Benim agri esigim yuksekti sanirim. Cok zorlanmadim. Dikisi zaten hic hissetmedim. Sonrasinda da pansumanimini yaptim atlamadan. Bi agrim sizim olmadi cok sukur. 3 dikisim vardi. Kesigim yoktu yirtilmam vardi. 3420 kg dogdu bebegimde.

Benim agri esigim yuksekti sanirim. Cok zorlanmadim. Dikisi zaten hic hissetmedim. Sonrasinda da pansumanimini yaptim atlamadan. Bi agrim sizim olmadi cok sukur. 3 dikisim vardi. Kesigim yoktu yirtilmam vardi. 3420 kg dogdu bebegimde.
Maşallah canım. Evet ben biraz canı tatlı biriyim galiba kestiğini falan hissetmedim ama dikerken hissettim. Ama sonrasında dikişimle ilgili ağrı sızı yaşamadım. Hatta üç güne koşardım yani o kadar iyiydi. Kendim ılık suyla yıkadım batikon sürdüm o kadar

Back
X