• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikkafalı eşle uzlaşmak mümkün mü?

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Merhaba kk.. bitmedi benim derdim bitmicek.
Hiç konuşmayan tartışmayan susan adamla ömür geçirmek ne zordur bilen bilir.. sen sinir krizleri geçirirsin o öylece bakakalır. Keyfinden ödün vermez. Ona göre hep sen hatalısındır o hatalı olduğunda telafi beklersin o senden bekler. Takmamak çözüm belki ama onu da ben yapamıyorUm. Düşünmekten beynim uyuştu bir türlü uzlaşamıyoruz, mermer gibi asla hiç bir konuda tavizi yok. Evliliğimiz berbat halde ama bunun için yaptığı hiç bir şey yok hala benden bekliyor.ben ne yapacağım..

Hiç konuşmayan tartışmayan susan adamla ömür geçirmek ne zordur bilen bilir.. sen sinir krizleri geçirirsin o öylece bakakalır. Keyfinden ödün vermez. Ona göre hep sen hatalısındır o hatalı olduğunda telafi beklersin o senden bekler. Takmamak çözüm belki ama onu da ben yapamıyorUm. Düşünmekten beynim uyuştu bir türlü uzlaşamıyoruz, mermer gibi asla hiç bir konuda tavizi yok. Evliliğimiz berbat halde ama bunun için yaptığı hiç bir şey yok hala benden bekliyor.ben ne yapacağım..
Üzüldüm.
Boşanmayı neden düşünmüyorsunuz?
Aile desteğiniz mi yok,maddi gücünüz mü yetersiz?

Merhaba:

Siz de onun gibi olun, sizden birşey beklemesin, sizde ondan birşey beklemeyin, ne kadar konuşmak için çabalarsan o kadar içe kapanır, bazen kişiye kim olduğunu anlatmak için ona ayna olmak gerekir. Siz bunu yapın ve sadece izleyin, sonuçta yaptığınız halde birşey değişmiyor, birde yapmayın bakalım ne değişecek.

Merhaba:

Siz de onun gibi olun, sizden birşey beklemesin, sizde ondan birşey beklemeyin, ne kadar konuşmak için çabalarsan o kadar içe kapanır, bazen kişiye kim olduğunu anlatmak için ona ayna olmak gerekir. Siz bunu yapın ve sadece izleyin, sonuçta yaptığınız halde birşey değişmiyor, birde yapmayın bakalım ne değişecek.
Bunu başarabilsem eminim bir şeyler değişir de nasıl yapıcam

Başarmak için istemek gerekiyor, sen sadece bir olaya odaklanıyorsun, bir sevgiye, ilgiye muhtaç gibi davranıyorsun, sana değer vermiyorsa sende değer vermeyeceksin, seni görmüyorsa sende görmeyeceksin, insanların karakteri belki değişmez ama bakış açısı değişebilir. Birşeyleri başarmak için beklememek gerekiyor, başarı edilen birşeydir. Umarım sende bunu elde edersin

bu tür evlilikleri görünce bekar olduğuma şükrediyorum

Sevmek ile anlaşmak ikisinden farklı oluyor. Bunu da insan evlendiği zaman daha net görüyor. Hayatı kendinize zulmeteyin. Size burada bosanin diyemem ama alternatif seçenekler arayın, sorunu çözüm yoluna götürecek seçenekleri değerlendirin. Iletisimsizlik ciddi bir sıkıntı, ben de sizinle aynı karaktere sahibim bu noktada, bende delirirdim.

Beklentiler karşılıklıdır. Sizin beklentinize anlayışı olmayan bir insanın sizden beklentisi olmamalı. Onun beklentilerine de siz aynı tavrı takının.

Bu insanlar adamın ömrünü yer.
Bir alt kademesi babam. Sessiz, bazı bazı asosyal, annemle tartışmalarında sıfıra yakın tepki, bazen cevap da vermez duymazdan gelir. Dediği dedik, hayırı evete dönmez, "Evet" dese yine bildiğini okur. Kendi düzeninden ödün vermez, pek sohbete katılmaz (55-60ından sonra değişti ama ilginçtir ki)

Annemle öyle dertleşirken "Niye çektin babamı? Ben olsam bunu çekmezdim" dediğim oldu. Annem de "Bizim zaman öyleydi, ne bileyim, değişir diye mi bekledim, ben mi çok zorladım, ayrılsak daha iyisini mi bulacağım düzgün adam her yönüyle bu yönünü de görmeyiver mi dedim... Baktım bir yerden sonra da ben değişmişim, ona benzemiş, içimdeki bazı şeyleri öldürmüşüm" gibisinden konuşmuştu.

Yani ya yolunuzu ayıracak ayrı bir düzen kuracaksınız, ya da bu evlilik içinde ona benzemeye başlayacaksınız.
Çözümü yok maalesef.

Bu insanlar adamın ömrünü yer.
Bir alt kademesi babam. Sessiz, bazı bazı asosyal, annemle tartışmalarında sıfıra yakın tepki, bazen cevap da vermez duymazdan gelir. Dediği dedik, hayırı evete dönmez, "Evet" dese yine bildiğini okur. Kendi düzeninden ödün vermez, pek sohbete katılmaz (55-60ından sonra değişti ama ilginçtir ki)

Annemle öyle dertleşirken "Niye çektin babamı? Ben olsam bunu çekmezdim" dediğim oldu. Annem de "Bizim zaman öyleydi, ne bileyim, değişir diye mi bekledim, ben mi çok zorladım, ayrılsak daha iyisini mi bulacağım düzgün adam her yönüyle bu yönünü de görmeyiver mi dedim... Baktım bir yerden sonra da ben değişmişim, ona benzemiş, içimdeki bazı şeyleri öldürmüşüm" gibisinden konuşmuştu.

Yani ya yolunuzu ayıracak ayrı bir düzen kuracaksınız, ya da bu evlilik içinde ona benzemeye başlayacaksınız.
Çözümü yok maalesef.
Burda iyi yönlerini yazmak saçma olur,evet tabi iyi yönleri var ama bir derdim varsa kötü yönleriyle ilgili olmalı,ki öylee..
Ben de ona benzesem yani hiç değilse ona karşı bence de sorun çözülecek ama eşimin aksine ben de herşeyi dışımda yaşarım ve konuşmayı çok severim

Gerçekten şükrediyorum halime hele de bugün, profil fotoma takılma yıllar önce koymuştum
Evliliği bilemem de annelik çok güzel,sırf bunun için bile evlenirdim.. evlat sevgisi bambaşka bişe allah isteyen herkese tattırsın beni bambaşka biri yaptı ,gücüme güç kattı :)

Evliliği bilemem de annelik çok güzel,sırf bunun için bile evlenirdim.. evlat sevgisi bambaşka bişe allah isteyen herkese tattırsın beni bambaşka biri yaptı ,gücüme güç kattı :)
amin canım :)

Bu durumun net iki çözümü var.. ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin hesabı..
Bende 3 yıllık evliyim eşimle sürekli tartışırız kesinlikle uzlaşamayız.. asla anlamaz beni.. ona görede ben onu anlamıyormuşum.. o kendini haklı görür, ben kendimi haklı görürüm, ona göre herşeyi sorun ediyormuşum ,kavga etmeye yer arıyormuşum bahane arıyormuşum .. bagırır cagırırız.. olan cocuguma oluyor o etkileniyor ama arrtık onun yannda tartışmıyoruz çok fazla.
eşimin, sizin eşinizden tek farkini anlatacağım şimdi ; ( önceden bunu yapamıyordum artık yapıyorum) kavga ettikten sonra burnumdan kıl aldırmam, oda aldırmaz suratımı asarım konuşmam oda konuşmaz, gelip özür dilemez asla gönlümü almaz önceden gider konuşurdum bak beni kırdın söyle yaptın böyle yaptın derdim duramadım patlardım. .. ama öylede olmadı şimdiki halime karşılık ne yapar söyleyim..
dün yine tartıştık kesinlikle benim haklı olduğum bir mevzu id geçtim yattım içeri yüzüne bakmadım. sabah kalktık ogluma corba koyuyordum sonra hazırlanıp işe geleceğim ,eşim benden evvel cıkıyor evden.. ben gidiyorum dedi hiiç seslenmedim.
brdaha dedi ben gidiyorum iyi görüşrüz dedim.. ayakkabılarını giydi sonra geri cıkardı geldi yanıma öptü güldü gitti. =)
benm suratımı asmam buz gbi olmam işe yarıyor bazen.. bende önceleri başaramıyordum ama artık başarıyorum zor biliyorum ama bunu yapmanız lazım
mesela tartıştınız değil mi nasılsa eşiniz ile uzlaşamayacaksınız bunuda biliyorsunuz.. en güzeli onun gibi olun takmayın asla umursamayın suratınızı asın buz gibi olun kendinizi geri çekin bence kesinlikle işe yarar
biliyorum cok zor bunu yapmak ama yapmak zorundasınız

Burda iyi yönlerini yazmak saçma olur,evet tabi iyi yönleri var ama bir derdim varsa kötü yönleriyle ilgili olmalı,ki öylee..
Ben de ona benzesem yani hiç değilse ona karşı bence de sorun çözülecek ama eşimin aksine ben de herşeyi dışımda yaşarım ve konuşmayı çok severim

Annem de öyle biri, çok sosyal, çok girişken, belki fazla müdahil, neşeli, pratik bir kadın.
O kendini başka yönlere vererek babamı idare etmiş anladığım kadarıyla, kafam yeni basıyor.
Acayip bir çevresi var, çok insan tanır, düğündü dernekti, bilmem ne ziyaretleriydi, toplantılarıydı, günleriydi... Kadının her günü ayrı bir gezmeydi hala daha öyledir. Böyle oyalıyordu sanırım kendini.

Babam ise 55-60 yaşlarında değişti. Kalp krizi de geçirdi, ameliyata girdi, belki bu olayla kafa yapısı değişti, onun da etkisi olabilir.

Şimdi ne diller, ne muhabbetler (Yine kalıp huyları var tabi), gezelim diye annemi kolundan tutup dışarı götürmeler... Annem de arada vurur yüzüne "Benim gençliğim, gezesim, muhabbetim ölmüş; şimdi de sen gez tek başına!" diye. Ama dayanamaz katılır bazı bazı.

38 senelik evliler, rahat bi bunun 25-30 senesi annemin uyumu ile sürmüştür.
Yani değer mi, tartışılır.
Pek çok açıdan iyi, yani biz parçalanmadık, bütün bir aile gördük, mutluydular da, günler beraberdi vs vs... Ama Kadın 25 senesini feda etti belki de...

Hakkınızda hayırlısı olsun diyeyim, belki bir olay olur, bir an gelir; değişime göz kırpar eşiniz. Ancak iyi bir insansa, huyu böyle, bu da böyle demek gerekiyor sanırım. Seviyorsanız da çekiliyor... Dayanamam derseniz de işte, ayrılık yani... Ne denebilir başka bilemedim.

Bu durumun net iki çözümü var.. ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin hesabı..
Bende 3 yıllık evliyim eşimle sürekli tartışırız kesinlikle uzlaşamayız.. asla anlamaz beni.. ona görede ben onu anlamıyormuşum.. o kendini haklı görür, ben kendimi haklı görürüm, ona göre herşeyi sorun ediyormuşum ,kavga etmeye yer arıyormuşum bahane arıyormuşum .. bagırır cagırırız.. olan cocuguma oluyor o etkileniyor ama arrtık onun yannda tartışmıyoruz çok fazla.
eşimin, sizin eşinizden tek farkini anlatacağım şimdi ; ( önceden bunu yapamıyordum artık yapıyorum) kavga ettikten sonra burnumdan kıl aldırmam, oda aldırmaz suratımı asarım konuşmam oda konuşmaz, gelip özür dilemez asla gönlümü almaz önceden gider konuşurdum bak beni kırdın söyle yaptın böyle yaptın derdim duramadım patlardım. .. ama öylede olmadı şimdiki halime karşılık ne yapar söyleyim..
dün yine tartıştık kesinlikle benim haklı olduğum bir mevzu id geçtim yattım içeri yüzüne bakmadım. sabah kalktık ogluma corba koyuyordum sonra hazırlanıp işe geleceğim ,eşim benden evvel cıkıyor evden.. ben gidiyorum dedi hiiç seslenmedim.
brdaha dedi ben gidiyorum iyi görüşrüz dedim.. ayakkabılarını giydi sonra geri cıkardı geldi yanıma öptü güldü gitti. =)
benm suratımı asmam buz gbi olmam işe yarıyor bazen.. bende önceleri başaramıyordum ama artık başarıyorum zor biliyorum ama bunu yapmanız lazım
mesela tartıştınız değil mi nasılsa eşiniz ile uzlaşamayacaksınız bunuda biliyorsunuz.. en güzeli onun gibi olun takmayın asla umursamayın suratınızı asın buz gibi olun kendinizi geri çekin bence kesinlikle işe yarar
biliyorum cok zor bunu yapmak ama yapmak zorundasınız
Süpersiniz takdir ettim sizi ve sonuç almanıza da çok sevindim. Ben bu kendini geri çekme olayını hiç beceremiyorum ya sıcak oluyorum ya da düşman gibi

Süpersiniz takdir ettim sizi ve sonuç almanıza da çok sevindim. Ben bu kendini geri çekme olayını hiç beceremiyorum ya sıcak oluyorum ya da düşman gibi
bende beceremiyordum.. sonunda kaybeden ben oluyordum.. burnundan kıl aldırmayan o baktım olacak gibi değil zorda olsa kendimi geri çektim.. ve bugun yaptıgı hareket şok etti beni vallahi benm eşimde işe yarıyorsa sizinkinde eminim işe yarayacaktır öyle öpüp gittikten sonra bende uzatmadm molasında aradı düzgün bir şekilde konuştum
adım atması yeterli bana uzatmayıda sevmiyorum
ama dediğim gibi asla eşimle uzlaşamayız en güzeli susmak.. susup anlamasını beklemek

aynı eşim haksız oldugunu bıldıgınden susar, tartısmaya gırmez kestırıp atar, çok üstüne gidersem sesini yükseltir bende alfımı sokup hayatıma devam ediyorum , bu kadar basit...
bazen yokmuş gibi davrandığımda oluyor aramam sormam aklı başına gelir.

Back
X