Dikkafalı eşle uzlaşmak mümkün mü?

Merhaba kk.. bitmedi benim derdim bitmicek.
Hiç konuşmayan tartışmayan susan adamla ömür geçirmek ne zordur bilen bilir.. sen sinir krizleri geçirirsin o öylece bakakalır. Keyfinden ödün vermez. Ona göre hep sen hatalısındır o hatalı olduğunda telafi beklersin o senden bekler. Takmamak çözüm belki ama onu da ben yapamıyorUm. Düşünmekten beynim uyuştu bir türlü uzlaşamıyoruz, mermer gibi asla hiç bir konuda tavizi yok. Evliliğimiz berbat halde ama bunun için yaptığı hiç bir şey yok hala benden bekliyor.ben ne yapacağım..
Cevapları çok merak ediyorum nişanlım da bana hep dik kafalı der biraz fazla inatım da

Eşime kayıtsız davrandım sadece iki saat, pamuk gibi oldu

Bende esime hakli oldugum durumda kustugum zaman konusmam hic bi sekilde takmam o biseyler soyler orali olmam bence sizde onun gibi davraninin

Bende esime hakli oldugum durumda kustugum zaman konusmam hic bi sekilde takmam o biseyler soyler orali olmam bence sizde onun gibi davraninin
Bu tabi 2 saatle olacak iş değil ben bunu hayat tarzı haline getirmeye çalışacağım

Üstüne gitmeyin akışına birakin
O zaman düzelebilir. Konuşmayı denediginiz de nasil tepki veriyor mesela. Böyle yapma üzülüyorum kiriliyorum mutsuzum vs..dediginiz de.ben böyleyim falan mu diyor ya da abarttiginimi düşünüyor. Sizi anlamaya calismasi lazim öncelikle EMPATI denilen duygu cok kuvvetli. Herkeste olmasi gereken bir sey bence.esinizde bu olsa eminim sizi anlardi. Ama biz kadinlarla erkeklerin beyni gercekten cok farklı calisiyor. Onlara da kizamiyorum bazen :)

Herkesin yapısı farklıdır. Mesela ben kolay sinirlenip, kolay unuturum. Sesimi yükselttiğim coook nadirdir, eğer ben sesimi yukselttiysem, eşim ben boşalana kadar dinler beni. Hararetim geçince biraz dinlenirim, sakinleşirim. Bu sefer karşılıklı olarak birlikte konuşmaya başlarız. Eğer o enerjiyi atamazsam, o sakin konuşma asla olmaz malesef.
Mesela eşiniz sinirliyken pek tepki vermeseniz, siniri geçince çok ertelemeden hemen o günkü hadiseyi konuşsaniz? Sinirli bi insanla uzlasmaya çalışmak çok zor. Kapalı oluyor o an çünkü. Sakinlestikten sonra deneyin konuşmayı.
Eğer daha ileri boyuttaysa iliski terapisti çok işinize yarar diye düşünüyorum. Boşanmak için vir sebep göremedim ben

Herkesin yapısı farklıdır. Mesela ben kolay sinirlenip, kolay unuturum. Sesimi yükselttiğim coook nadirdir, eğer ben sesimi yukselttiysem, eşim ben boşalana kadar dinler beni. Hararetim geçince biraz dinlenirim, sakinleşirim. Bu sefer karşılıklı olarak birlikte konuşmaya başlarız. Eğer o enerjiyi atamazsam, o sakin konuşma asla olmaz malesef.
Mesela eşiniz sinirliyken pek tepki vermeseniz, siniri geçince çok ertelemeden hemen o günkü hadiseyi konuşsaniz? Sinirli bi insanla uzlasmaya çalışmak çok zor. Kapalı oluyor o an çünkü. Sakinlestikten sonra deneyin konuşmayı.
Eğer daha ileri boyuttaysa iliski terapisti çok işinize yarar diye düşünüyorum. Boşanmak için vir sebep göremedim ben
Eşim sinirlenmez de.. ben yokmuşum gibi yani.. ne iyi ne kötü.. sohbet etsem eder küssem küser boşanalım dersem boşanır, umru değil hiç bir şey..

Bana beni anneliğe kendimi fazla kaptırmakla onu çocuğun bakıcısı yerine koymakla suçlasa da kendisi sadece çocukla ilğili konuşUr,ya kızımızı alır parka ğötürür ya da o uyuyunca fazla mesai yapar veya oyun oynar gibi.. mutlu olmak zorunda değiliz dedi,yani evlilik için çaba göstermeye ğerek görmüyor aynı evde miyiz yaşıyor muyuz tamam onun için. Öyle bir değişim göstermeliyim ki beni fark etmeli..

Bu gibi sorunlara hemen boşanınn, süründürün sizde dikkafalı olun deniyor ya Şaşıp kalıyorum,
Evlilikte maalesef sürekli kafa tutmakla hayat geçmiyor,
Bence sizde kafa tutmamakla başlayın, eşiniz dik kafalı dediğim dedikse sizde onun dediklerini onaylayın, tabiki bildiğiniz dogrulardan ödn vermeden, ama karşı taraf bazen egoları sebebiyle 1 adım önde olmak ister falan, İzin verin o egosu tavan yapsın arada, Sizde rahatlarsınız,, İnanın sürekli ben haklıyımla yürümüyor ne yazık kı, Haklısın evet deyin, Onu takdir edin, Siz güzel özelliklerini görün biraz da..

daha önceki konunuzda da onu defalarca terkettiğinizi sizi hep görmezden geldiğini umursamadığını yazmıştınız. o zaman da yorum yapmıştım. sizi hiç takmayan bir insanı siz neden bu kadar takıyorsunuz? sürekli sizi sevmiyor gibi davranıyor istemiyor gibi davranıyor. çok mücadeleci gördüm sizi.

daha önceki konunuzda da onu defalarca terkettiğinizi sizi hep görmezden geldiğini umursamadığını yazmıştınız. o zaman da yorum yapmıştım. sizi hiç takmayan bir insanı siz neden bu kadar takıyorsunuz? sürekli sizi sevmiyor gibi davranıyor istemiyor gibi davranıyor. çok mücadeleci gördüm sizi.
Ona sorsanız ben onu sevmiyor umursamıyormuşum..

Back
X