Dikkat alişveriş merkezleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
AVUKAT ARKADAŞLAR ACİL BİR YARDIM İSTİYORUM!!!

BİZ MUHİTMİZDE BULUNAN BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİNDEN ÇEYİZLİK BİŞEYLER ALDI ANNEM.BİZ ÖDEMEYİ YAPTIK AMA YENİ ELEMANMI ALMIŞLARDI NE OLMUŞTU HATIRLAMIYORUM.BİR KAÇ AY SONRA BİZİ ARIYORLAR ÖDEMEYE GELİN DİYE...
BİZDE ÖDEME YAPTIĞIMIZI SÖYLÜYORUZ AMA BİZE DEKONT DİYE Bİ KAĞIDA ŞU KADAR YAZILI Bİ YAZI ÇIKARIYOLAR BİZDE ATIYORDUK İŞLİYORLAR DİYE.
AMA İŞLENMEMİŞ İŞTE.
BİZDE Bİ KERE VERDİK BİDAHA NE DİYE VERCEZ DİYE KAVGALARDAN SONRA ÖDEME YAPMADIK.ŞİMDİ İCRA KAĞIDI GELDİ, 1 MİLYARLIK BORÇ 3,500 OLMUŞ...BİZ NE YAPICAZ ŞİMDİ.BU PARAYI ALABİLİRLERMİ?
BİZ SENET İMZALAMADIKKİ VE YA Bİ SÖZLEŞME DE İMZALAMADIK... VERDİKLERİ DEKONT BOŞ BİR A4 KAĞIDINA YAZILAN RAKAM VE HARFLE YAZILAN RAKAMDAN İBARETTİ.
NAPICAZ YAAAAAAA:sm_confused::sm_confused::sm_confused::sm_confused:
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

ben avukat filan değilim, ama elelrinde yazılı bir belge yok ise bişey yapabileceklerini zannetmiyorum
keşke ödeme makbuzlarını atmasaydınız
ben 6 yılda 6 şirket değiştirdim :) inanın bana firmaların hiçbirisi dışardan göründüğü gibi değil, her zaman için sizin kendinizi güvenceye almanız gerekiyor

peki onların bize müşteri formu doldurdular.ama senet veya başka para belgesi değildi.ne yapabilirler ya...
icra kağıdı şuan elimde

canımmm ödemeyi nasıl yuapmıştınız.yani kredi kartı ile yapmışsanız o zaman kredi kartı ekstresi var mı elinizde? yoksa bile bankadan belli olur herhalde .dava açtığında araştırılır.
nasıl yaptınız ödemeyi?

:mymeka:ahhhh ahhhhh atılırım güzelim dekontlar şimdi akılsız başın cezasını çekeceksiniz-tatlicadiarzu-

Peşin :s
ya taksitler cüzi rakamlar olunca umursamiyorsun...
Zaten onlarda resmi bi evrak verselerdi bende saklardim.

:mymeka:ahhhh ahhhhh atılırım güzelim dekontlar şimdi akılsız başın cezasını çekeceksiniz-tatlicadiarzu-

o kağitlarin sadece adi dekonttu....
Hiç bir resmi yazi veya kaşe yoktu.
Ben bu işin peşini birakmam...

tühhh keşke kredi kartı ile alsaydınız.o zaman elinde bir belge olurdu.ancak onlarında elinde bir belge yok.bence dava açın.malları alıp elinizi kolunuzu sallayıp dükkandan çıkmadınız ya.elbet mahkeme delil isteyecektir onlardan

evet zaten gelen kağıtta dava açma hakkı var eğer ellerinde bi evrak yoksa.
ama işte bi avukat olsa da sorsam

hukuki.net diye bir site var.orada sorabilirsin sorunu buradan cevap alamazsan

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama ben burda bazi avukatlardan çok bilgi aldim.onlari beklicem geliceklerdir.

avukatlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nerdesiniz :(((((((((((

inat edip daha bekleyecekmisin.verdiğim siteye yazsaydın şimdiye cevap alırdın

Merhaba,
Avukat degilim ama Ticaret Hukuku ve alt dalları iyi bilirim.

Öncelikle siz orası ile alışverişe başlarken, herhangi bir kişisel hesap açtırdınız mı? Siz yada anneniz o satıcı ile alışverişe başlarken, belki yıllar öncesinde mutlaka bir "açık hesap sözleşmesi" imzalamış olmalısınız.

Açık hesap sözleşmesine (Basılı renkli bir A4 kağıt üzerine) o dükkanla ilk alışveriş yaptığınızda el ile ad ve adres yazdıysanız, (imzaya da gerek yok) artık hukuken sizden o parayı isteyebilirler. İyi düşünün çünkü böyle bir kağıt olmadan bu kadar büyütemezler olayı...

İkinci konu ödemeyi nakit yapıp dekontu çöpe atmış olmanız. BU TARZ ÖDEMELERİNİZİ MÜMKÜNSE KREDİ KARTI İLE YAPIN VE DEKONTLARI SAKLAYIN!!!!

Siz muhtemelen açık hesap sözleşmesine ad ve adres yazmışsınız. Bu durumda ödemeyi tekrar yapmaktan başka hiçbir çareniz yok. Zannediyorum şu anki borç tutarı anaparanın iki-üç katı olmuş. Eğer ad ve adres yazdığınız belgede ayrı bir faiz oranı yoksa bu faiz Gabin yaratacak kadar yüksektir. Ve kanuni değildir. Ama eğer açık hesap sözleşmesine ad soyad yazdıysanız, hukuken geçerlidir.

Şimdi ne yapılabilir: hukuken ispat edemeyeceginiz icin birsey yapamazsınız. Sadece dükkanın bir tanıdıgını araya sokup o sekilde anlasmaya calısabilirsiniz... Uzgunum ama malesef durumunuz cok zor.

aaaaaaaa çok üzüldüm bak şimdi nerdesiniz yaaa

Size gelen ödeme emrine itiraz edin, ödeme emrini yollayan icra dairesine dilekçe ile böyle bir borcunuz olmadığını bildirin, borca ve faize itiraz edin. Sonrasında dava açıp borçlu olduğunuzu ispatlamaları gerekiyor.

umarım cozersın sorunu malesef ınsanları boyle somurmeye calısanlar cokkk

Back
X