Dikkat toplayamama, ders çalışamama...

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
398
Evet arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere şu sıralar en çok şikayet ettiğim durum bu. Bir sınava hazırlanıyorum, hedefim yüksek, yaşım küçük değil. Ama kazanmaktan başka yol yok gibi gözüküyor şu an için. Ben kendimi bildim bileli hep böyleydim. Hiç verimli ders çalışamam, hemen dikkatim dağılır. Olmuyor, toplayamıyorum bir türlü dikkatimi. Bunun için psikiyatriste gittim, hiçbir sorun çıkmadı. Kan değerlerime baktırdım çok kez, o da hep normal çıkıyor.

Ama benim bu sorunla başa çıkmam şart.
Egzersiz, bitkisel kür, dua, zararsız ve kırmızı reçete olmamak kaydıyla ilaç, telkin vs vs her türlü öneriye açığım. Ne olur bana bir fikir verin artık bu işin içinden çıkamıyorum.

benimde yüksek lisans bitirme tezimi biran önce yapmam gerekiyor ama başına oturamıyorum oturabilsem dikkatimi veremiyorum ..bendede konsamtrasyon sorunu var dikkatimi verebilsem belki çabucak yapacağım ama mesele orda zaten..bir fikri olan varsa bana da söylesin

siz boyleyseniz ben ergen ogluma hic ellesmeyeyim :)) o da yazmiyor okumuyor muzik dinliyo 24 saat.. moxo diye bir test uaptirdin konsantrasyon sorunu icin birsey cikmadi. Sende yaptir istersen bazen yetiskinlerde bilw dehb olabiliyormus. Bizimki sadece hormonlar imis belki sorun baskadir

kütüphane

gidin şehrin en işlek kütüphanesine varsa üniversite kütüphanesine

iki gün takılın

sonra eşşek gibi çalışmaya başlayın

Oturun dersin başına etrafinizdaki her şeyi kaldırın.
Telefonu başka odaya koyun. gözünüzün önünde sadece saat ve calisacaginiz ders olsun. ve 2 saat calismasaniz bile boş boş baksanız bile oturun. sıkılır mecbur çalışırsınız.

selamlar,

Ben de aynı durumdayım ama ne yapılacağını çok iyi biliyorum tuhaf bir şeklide, ah bir de gerçekleştirsem! Aslında en işe yarar yöntem başlamadan önce o gün kendimizden beklentimizi bir kağıda yazmak. Ve dikkat dağıtıcı her şeyi uzaklaştırmak, başta telefon.
Bir de en çok inanmak gerekiyor sanırım. İşte en çok işe yarayan bu. Sürekli olmuyor yapamıyorum dedikçe hakikaten olmuyor.
Hep zorlandım Öss dönemi, lisans, yüksek lisans derken. Ama fark ettim ki gerçekten gayretle başlayınca, masaya kendime hedef koyarak oturunca sonuç güzel oluyor.

Hepimize kolaylıklar ve bol konsantrasyonlar dilerim :)

Bunun için doktora gittiğimde herhangi bir tedavi yöntemi için yalvarmıştım resmen. Şu an sana vereceğim ilaç faydadan çok zarar verecek demişti. Bilmiyorum günde 8 saat falan ders çalışan insanlar nasıl başarıyor. Ben 1 saat bile çalışamıyorum. Bir gün çok iyi çalışsam ertesi gün saçmalıyorum.

Biraz araştırdım o testi. Hangi hastaneler yapıyor falan bir araştırıp gideyim olmazsa. İnşallah yoktur dehb diyeceğim ama olsa en azından bi tedavisine bakılır. Baktırıyorum hiçbir problem yok, bu daha kötü.

Oğlunuza da kızmayın evet. Cidden kötü bir durum ya. Allah yardımcısı olsun onun da. :)

kütüphane

gidin şehrin en işlek kütüphanesine varsa üniversite kütüphanesine

iki gün takılın

sonra eşşek gibi çalışmaya başlayın

Çok sessiz ortamda da dağılıyor dikkatim ya. Çok tuhaf bir tipim sanırım cidden. Çok denedim kütüphane ortamını ama yok olmuyor.

Öyle yapıyorum aslında. Ama yine de yok yok yok... Bi sıkıntı var bende ama çözemedim. Çocukluktan beri böyleyim bu arada. Sadece ders değil hiçbir şeyi uzun süre takip edemem ben. Ama ders çalışmam şu an birinci planda olduğu için ona takılıyorum.

Bir de bunu deneyebilirim. Bir kağıda yazmak... Tamamladıklarımın üstünü çizmek falan belki motive eder. Teşekkür ederim :)

hedefinle ilgli göz önüne notlar as. motive olmak amacıyla

Şöyle söyleyeyim; kazanmak istediğim sınavla alakalı son derece motive eden bir kurumda çalışıyorum. Çok yüksek mertebedeki insanlar da dahil olmak üzere herkes gelip gidip çalışıyor musunuz, siz yaparsınız diye her gün gaz veriyor. :)

ben de kütüphane diyecektim ama çok sessiz ortamda da dikkatinizin dağıldığını söylemişsiniz. sesli, grup çalışmasına uygun kütüphaneler var. öyle bir yer bulup deneseniz olmaz mı? ölüm sessizliği olmadığı için daha rahat edersiniz orda.

çünkü ben de evde katiyyen odaklanamıyorum. yatağa yattım mı on saat tavanı izliyorum, derse geçemiyorum. ama kütüphanede yapacak bir şey yok. orda da sıkıntıdan elimden telefon düşmüyor, sık sık açıp bakıyorum ama yine de evdekine oranla çok çok daha iyi çalışıyorum. çünkü saatlerce masa başında oturuyorum, ne kadar telefona bakarsam bakayım elbet çalışmak zorunda kaldığım dakikalar oluyor

Ay ben de aynı ilkokuldan beri hiç ders çalışamam, nasıl çalışılır onu da bilmiyorum. Kütüphane iyi tercih gibi duruyor ama Evet aşırı sessiz benim de dikkatim dağılıyor. Hiç toplayamadım gerçi. Benim de önümde zor bir sınav var tek çarem çalışmak Son kurşunum bu benim bu sınavı halledemezsem kötü bir hayat beni bekliyor bunların farkında olup da yapamadığım için hem kendimden nefret ediyorum hem de vicdan azabı çekiyorum nasıl düzelcem ben konu sahibi sana bir katkım olmaz ama takipteyim, bana da bir çözüm bulunur belki.

Bir de şu zincir kafeler var ya

Hani bir koca kahve alıp saatlerce oturulan

Bir hoca orayı önermişti hem bir uğultu var hem de direkt seninle ilgili ses yok diye

Bir de onu deneyin

Ben kütüphaneyi sessiz diye değil de herkes çalışırken boş oturulamıyor diye önerdim

Kütüphanenin niteliği de önemli

Geçen sene bir arkadaş ile konuşuyorduk onların evine yakın kütüphaneye en fazla liseliler gidiyormuş o kendini kötü hissediyordu kpss çalışırken

Benim gittiğim kütüphanede tus hakimlik uzmanlık gibi çeşitli sınavlar çalışan smmm ymmm hazırlanan yaşları büyük insanlar geliyordu

Böyle çeşit çeşit çalışan insan daha motive edici oluyor

Ictiginiz her cayin icine 6 7 tane kuru karanfil atin...ben bunu Ibrahim saracoglundan duymuştum bir sure devam ettim ki tadida guzel oluyor bir zaman sonra baktim dikkatim dagilmiyor mutlaka deneyin

müzmin sınav çalışanıyım her insanın bir çalışma ortamı ve saati var o ortamını ve saatini bulman lazım mesela ben akşam yemeğinden sonra sofrayı kaldırıp mutfak masasına kurulurum artık ışık mı cezbediyor mutfağın açık renkler olması mı bilemiyorum ama orada konsantrem tam
Birde videoları telefonuma yükleyip işe gelip giderken gözlerimi kapatıp sese konsantre oluyorum
Eğer evde yapılacak iş varsa yine konsantre olamıyorum
Yanına çay kahve kurabiye vs. almamak , konuyu bitirmeden de asla yerinden kalkmamak bildirimlerini kapatmak dizi takip ediyorsan bırakmak işe yarıyor.

Bende de ayni sorun var ne olur çözümü olsun. Bugüne kadar hep basarili bir insandim. Universitede bir kac derste ciddi sıkıntı yasadim. Basarisizliklar beni daha cok yordu ve artik calismak istemiyorum. Dersin basina oturunca direk dagiliyorum. Okulu bitirmek icin sadece dikkate ihtiyacim var.

KPSS ye hazırlanmak için yanıma en yakın dostumu aldım ve her sabah bulunduğum ilin üniversitesindeki kütüphaneye gittim.
kütüphanede tek kişilik çalışma odaları vardı hatta adını deli odası koymuştum :)))
2 metrekare bir oda tam karşımda pencere pencere dibi masa sandalye, arkamda da kapı
arkadaşımla planlı bir şekilde çalıştım tekte olmadı
saolsun benim bırakacağımı bildiğinden 1 yıl boyunca kütüphaneye geldi o da atandı ben de :)

bende ne dikkat var ne çalışma isteği, matematikten başka becerebildiğim bir ders te yok üstelik.

saat 12 olurdu çıkardık odadan ne yaptık ne ettik konu mu çalıştık soru mu çözdük muhakeme eder yemek yer sonra dönerdik deli odalarına.

ben o kız sayesinde kurtuldum iyi puan aldım atandım.

dene, al dostunu yanına birbirinize destek ola ola bitirin bu işi kardeş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…