Evet arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere şu sıralar en çok şikayet ettiğim durum bu. Bir sınava hazırlanıyorum, hedefim yüksek, yaşım küçük değil. Ama kazanmaktan başka yol yok gibi gözüküyor şu an için. Ben kendimi bildim bileli hep böyleydim. Hiç verimli ders çalışamam, hemen dikkatim dağılır. Olmuyor, toplayamıyorum bir türlü dikkatimi. Bunun için psikiyatriste gittim, hiçbir sorun çıkmadı. Kan değerlerime baktırdım çok kez, o da hep normal çıkıyor.
Ama benim bu sorunla başa çıkmam şart.
Egzersiz, bitkisel kür, dua, zararsız ve kırmızı reçete olmamak kaydıyla ilaç, telkin vs vs her türlü öneriye açığım. Ne olur bana bir fikir verin artık bu işin içinden çıkamıyorum.
benimde yüksek lisans bitirme tezimi biran önce yapmam gerekiyor ama başına oturamıyorum oturabilsem dikkatimi veremiyorum ..bendede konsamtrasyon sorunu var dikkatimi verebilsem belki çabucak yapacağım ama mesele orda zaten..bir fikri olan varsa bana da söylesin
benimde yüksek lisans bitirme tezimi biran önce yapmam gerekiyor ama başına oturamıyorum oturabilsem dikkatimi veremiyorum ..bendede konsamtrasyon sorunu var dikkatimi verebilsem belki çabucak yapacağım ama mesele orda zaten..bir fikri olan varsa bana da söylesin
siz boyleyseniz ben ergen ogluma hic ellesmeyeyim :)) o da yazmiyor okumuyor muzik dinliyo 24 saat.. moxo diye bir test uaptirdin konsantrasyon sorunu icin birsey cikmadi. Sende yaptir istersen bazen yetiskinlerde bilw dehb olabiliyormus. Bizimki sadece hormonlar imis belki sorun baskadir
kütüphane
gidin şehrin en işlek kütüphanesine varsa üniversite kütüphanesine
iki gün takılın
sonra eşşek gibi çalışmaya başlayın
Oturun dersin başına etrafinizdaki her şeyi kaldırın.
Telefonu başka odaya koyun. gözünüzün önünde sadece saat ve calisacaginiz ders olsun. ve 2 saat calismasaniz bile boş boş baksanız bile oturun. sıkılır mecbur çalışırsınız.
selamlar,
Ben de aynı durumdayım ama ne yapılacağını çok iyi biliyorum tuhaf bir şeklide, ah bir de gerçekleştirsem! Aslında en işe yarar yöntem başlamadan önce o gün kendimizden beklentimizi bir kağıda yazmak. Ve dikkat dağıtıcı her şeyi uzaklaştırmak, başta telefon.
Bir de en çok inanmak gerekiyor sanırım. İşte en çok işe yarayan bu. Sürekli olmuyor yapamıyorum dedikçe hakikaten olmuyor.
Hep zorlandım Öss dönemi, lisans, yüksek lisans derken. Ama fark ettim ki gerçekten gayretle başlayınca, masaya kendime hedef koyarak oturunca sonuç güzel oluyor.
Hepimize kolaylıklar ve bol konsantrasyonlar dilerim :)
hedefinle ilgli göz önüne notlar as. motive olmak amacıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?