Dil öğrenmek istiyorum ama...

zamzammm

nasıll
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
684
400
48
Merhaba bayanlar, konumu doğru yere mı açtım pek emin değilim.Umarım doğru yerdeyimdir...Başlıktan anlaşıldığı gibi dil öğrenmek istiyorum ama bunun için dışardan bir destek almam mümkün değil.16 yaşında, lise öğrencisiyim.Ailem beni dil kursuna gönderecek maddi gücü sahip değil.Evde kendi kendime bir kaç kitapla dil öğrenmem mümküm mü sizce?Bunu başarabilen var mı aranızda? Ayrıca öğrenmek istediğim dil sayısı şimdilik 3(Korece, Fransızca ve İngilizce).Sizce hepsini birden öğrenebilir miyim? Sıraya mı koymalıyım?
Çok soru sordum kusuruma bakmayın :)

Edit:Eğer mümkün olmadığını düşünüyorsanız hangi dilden başlamalıyım?

Son düzenleme:
Hayır hepsini bir arada öğrenemezsin
Realist olalım bir dili öğrenmek bile büyük zamanını alıyor
Ayrıca kitaptan öğrenmek ve öğretmenden öğrenmek gerçekten fark ediyor

Hayır hepsini bir arada öğrenemezsin
Realist olalım bir dili öğrenmek bile büyük zamanını alıyor
Ayrıca kitaptan öğrenmek ve öğretmenden öğrenmek gerçekten fark ediyor
Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.Peki en azından şu an için evde kendim çalışarak ne kadar ilerleyebilirim?

Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.Peki en azından şu an için evde kendim çalışarak ne kadar ilerleyebilirim?
ben ingilizce çalışıyorum cnaım korece öğrenmek türk için basit aynı dil yapısı çünkü.ingilizce ise türkçeye tamamen zıt bir dil ama zor değil.ben çalışıyorum ingilizceye kendim kitaptan ve yabancı arkadaşlardan bayağı bir ilerlettiğimi düşünüyorum neden olmasın diyorum ben

ben ingilizce çalışıyorum cnaım korece öğrenmek türk için basit aynı dil yapısı çünkü.ingilizce ise türkçeye tamamen zıt bir dil ama zor değil.ben çalışıyorum ingilizceye kendim kitaptan ve yabancı arkadaşlardan bayağı bir ilerlettiğimi düşünüyorum neden olmasın diyorum ben
Böyle olumlu cevaplar almak gerçekten çok güzel :) Peki hepsini aynı zamanda yapmam mümkün mü sizce? Yabancı arkadaşlarla nerden iletişim kurabildin acaba?

ahh keşke kolay olsa okadar ögrenmek benimde favori dilim ispanyolca, çok isterim ögrenmeyi lakin zor hele kendi çabanla, en iyi ögrenme yöntemi yurt dışına çıkmak , ilerde ales ve yurt dışı lisans egitimi gibi şeyleri zorla kazan git kursunu gör, türkiyede ki kurslarda da sağlıklı ögrenemezsin, yabancılarla konuşma şart...

bence evde öğrenebilirsiniz ki ben kursa gittim bir artısını göremedim
zaten kursta da aynı mantık kelime ezberleme mantığı var , önce bol bol kelime ezberlemekle başlayın işe
sonrada gramer felan filan
bende evde çalışıyorum ingilizceye , bir de şu pratik ingilizce konuşma kitapları var onlarda baya işime yarıyor

Merhaba bayanlar, konumu doğru yere mı açtım pek emin değilim.Umarım doğru yerdeyimdir...Başlıktan anlaşıldığı gibi dil öğrenmek istiyorum ama bunun için dışardan bir destek almam mümkün değil.16 yaşında, lise öğrencisiyim.Ailem beni dil kursuna gönderecek maddi gücü sahip değil.Evde kendi kendime bir kaç kitapla dil öğrenmem mümküm mü sizce?Bunu başarabilen var mı aranızda? Ayrıca öğrenmek istediğim dil sayısı şimdilik 3(Korece, Fransızca ve İngilizce).Sizce hepsini birden öğrenebilir miyim? Sıraya mı koymalıyım?
Çok soru sordum kusuruma bakmayın :)

Edit:Eğer mümkün olmadığını düşünüyorsanız hangi dilden başlamalıyım?

Sıraya koyun. Her dilin ayrı yapısı, ayrı mantığı var. Birbirinden farklı yapıda diller, farklı özellikleri var ve hepsini birden öğrenmeniz çok zor olur, karıştırırsınız.

ahh keşke kolay olsa okadar ögrenmek benimde favori dilim ispanyolca, çok isterim ögrenmeyi lakin zor hele kendi çabanla, en iyi ögrenme yöntemi yurt dışına çıkmak , ilerde ales ve yurt dışı lisans egitimi gibi şeyleri zorla kazan git kursunu gör, türkiyede ki kurslarda da sağlıklı ögrenemezsin, yabancılarla konuşma şart...
Diğer okullarda öğrenci değişimleri oluyor ama ben meslek lisesine gittiğim için böyle bir şansım yok :KK42:En azından biraz geliştiremez miyim kendimi?

Diğer okullarda öğrenci değişimleri oluyor ama ben meslek lisesine gittiğim için böyle bir şansım yok :KK42:En azından biraz geliştiremez miyim kendimi?
Sıraya koyun. Her dilin ayrı yapısı, ayrı mantığı var. Birbirinden farklı yapıda diller, farklı özellikleri var ve hepsini birden öğrenmeniz çok zor olur, karıştırırsınız.
Peki bir dili tam olarak ne kadar sonra öğrenebilirim?Sizce hangisinden başlamalıyım?

bence evde öğrenebilirsiniz ki ben kursa gittim bir artısını göremedim
zaten kursta da aynı mantık kelime ezberleme mantığı var , önce bol bol kelime ezberlemekle başlayın işe
sonrada gramer felan filan
bende evde çalışıyorum ingilizceye , bir de şu pratik ingilizce konuşma kitapları var onlarda baya işime yarıyor
Yani önceliği kelime öğrenmeye vermeliyim diyorsunuz.peki bir kaç dili birdn öğrenmem mümkün mü?

tek başına yapamssın , arkadaşım yurt dışında dil kursu egitimi gördü 1 sene şuan da orda yüksek lisans yapıyo , hala eksiklikleri var, düşün orda çinlisi japonu ingilizce ögrenme peşinde ve çok zorlanıyorlar sen kendi çabanla elde kitaplarla kelime ezberlemen bir işe yaramaz, unutursun zaten pratik yapman lazım bol bol konuşman yazman lazım , okadar kolay olsa şuan herkes şakır şakır ingilizce konuşuyor olurdu.

tek başına yapamssın , arkadaşım yurt dışında dil kursu egitimi gördü 1 sene şuan da orda yüksek lisans yapıyo , hala eksiklikleri var, düşün orda çinlisi japonu ingilizce ögrenme peşinde ve çok zorlanıyorlar sen kendi çabanla elde kitaplarla kelime ezberlemen bir işe yaramaz, unutursun zaten pratik yapman lazım bol bol konuşman yazman lazım , okadar kolay olsa şuan herkes şakır şakır ingilizce konuşuyor olurdu.
anlıyorum.Zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim...

Ingilizce egitim goruyorum universitede ve oncelikle kelime ezberlemek gibi bir dil ogrenme sekli yok. Gramer ogrenip sonrasinda kelime dagarciginizi gelistirirsiniz. Ancak gercekci olmak gerekirse evde calisarak pek mumkun degil dil ogrenmek. Ama ailenizin maddi durumu yoksa evde yapacaklariniz da elbette arti saglar size. Egitim dili ingilizce olan bir universite secin, anadiliniz gibi ogrenirsiniz o zaman, tecrubeyle sabit :)

Önce ingilizce öğren derim.

https://www.busuu.com/tr/
http://livemocha.com/

bu sitelere ücretsiz kayıt ol derim. İki sitede çok eğlencelidir.Diğer dillerde var ama öncelik ingilizce olmalı. Bu sitelerde hem kelime öğrenirsin hem yavaş yavaş zamanlara girersin.Telaffuz,sözcük eşleştirme, boşluk doldurma ve öğrendiğin üniteye dair yazı yazma kısımları var. Mikrofonlu kulaklık şart :)

Bunun dışında kitapçıdan bir İngilizce gramer kitabı ve iyi bir sözlük al.

Kitap tavsiyem;

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=5902

hem fiyatı uygun hem çok iyi bir kitaptır.Sözlük olarak baştan iyi bir sözlük alırsan daha iyi olur.

Kendine zaman ayırıp kademe kademe ilerlersen hem sıkılmazsın hem rahat rahat öğrenirsin.

İnternette dil öğrenmek için bir sürü olanak var eğer bilgisayarın varsa bu tarz videolar izleyerek kendini geliştirebilirsin , bence öğrenmek için en önemlisi kişinin kendi azimdir eğer bu kadar çok istiyorsan öğrenememen için bir neden yok :)
Ve birçok dili birden öğrenmek istiyorsan en azından dil yapısı olarak benzer olanlardan başla

Back
X