• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil sorunu

kesinlikle haklısınız.
acelen de olsa ne kadar olabilir? göndermeden şöyle bi okumak ve düzenlemek en fazla 5 dakikasını alır insanın. ama önemsenmiyor.
bir de zaten burda bahsedilen kelime hatası değil. yani yerine yian yazmak ya da değil yerine deiğl yazmak gibi... hızlı yazdığımda bu hataları ben de yapıyorum. kastedilen imla hatası. dahi anlamındaki ekler, herkez, fotokobi gibi... bi insan bunların doğrusunu biliyosa istese de yanlış yazamaz zaten. ayh acelem var ve moralim bozuk deyip tüm -de'leri birleştirmek için bile çaba sarfetmek gerek doğrusunu biliyosak.

Kesinlikle haklısınız.
Sesli harfler çıkartılmıs, paragraf yok. Bazı yanlışlıkların dertli olma ile ilgisi yok.

burda çoğumuz harf hatalarına takılmıyoruz zaten, ki ben de yapıyorumdur özellikle mobilden girerken.
ama bazı kelimeleri ısrarla yanlış yazmak (herkez, yanlız, kiprik, alarji vs), sesli harfleri, noktalama işaretlerini kullanmamak, anlaşılmaz bozuk cümleler kurmak Türkçe katlinden başka bir şey değil.

Bu savunma argümanları bana çok ilginç geliyor :))
"Kadın aldatılmış, bir sorunu var imlâ kurallarına mı dikkat edecek" diyenler, birisi size öyle de insansın böyle de sana bundan sonra Ayşe diyeceğim dese ne cevap vereceksiniz? Her ikisi de isim ne fark eder yahu diyerek önemsemez misiniz?!
Sonuçta doğrusu varken neden yanlışın kullanılması konusunda ısrarcısınız ki? insanın elinden kaçıyor kimse 4/4'lük kullanamıyor ama uyarılmak ve hatayı görüp düzeltebilmek, doğrusunu öğrenmek gayet güzel bir şey.
Bu konunun sonuna kadar arkasındayım, çok doğru ve haklı bir istek! :)
Çok doğru bir açıdan yakalamışsınız, gerekçelerin haklı olması ve hata yapanın hatasını kabul etmesi, hata yaptığı gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Birbirimizi uyarırsak en azından kendini düzeltmek isteyen üyeler olarak daha az hata yaparız belki.

imla kurallarından ziyade kendini ifade edebilme sıkıntısı daha fazla bana göre. hızlı olmak adına büyük harf veya noktalama işaretlerine dikkat etmeme durumunu hepimiz yapabiliyoruz. harf hataları da olabiliyor. ama ne anlatmak istediğini hiç anlamadığım üyeler var. bence en büyük problem kitap okumamak. kitap okumayan insanın okunanı anlama veya yazı dilinde kendisini etkili bir biçimde ifade edebilme şansı da pek olmuyor maalesef.

Benim üyesi olduğum bir forumda vardı, kapandı şimdi o forum.
Ama içeriklerin onaydan geçip yayınlandığı çok site var. Burda da bi hafta denediler onu olmadı doğal olarak.
Ekşi sözlükte formata uygun olmayan yazıları yazanların yazarlıkları iptal ediliyor. Ama tabi her yazının takip edilmesi mümkün olmadığı için dört dörtlük değil.

imla kurallarından ziyade kendini ifade edebilme sıkıntısı daha fazla bana göre. hızlı olmak adına büyük harf veya noktalama işaretlerine dikkat etmeme durumunu hepimiz yapabiliyoruz. harf hataları da olabiliyor. ama ne anlatmak istediğini hiç anlamadığım üyeler var. bence en büyük problem kitap okumamak. kitap okumayan insanın okunanı anlama veya yazı dilinde kendisini etkili bir biçimde ifade edebilme şansı da pek olmuyor maalesef.
Haklısınız başlangıçta kendimi ben de iyi ifade edemedim. Yazım ve imla dememeliydim, aslında aklımda sizin yazdığınız vardı. İnsanlara sonradan kitap okuma alışkanlığı kazandırılabilir mi bilmiyorum.

Back
X