AMBALAJ OKUMAYI ÖĞRENİYORUM
Şekeri hayatımdan çıkartıyorum.Çayı şekersiz içmek ve tatlı ürünlerinden uzak durmak çözüm değil.Ne yazık ki gündelik hayatta ağzımıza attığımız hemen hemen her besinin içinde şeker ürünleri var.Peki nasıl kurtulacağım ben şekerden?
Ambalaj okuyarak..
Şu sihirli sözcükleri içeren besinleri almayacağım:
Sakaroz,mısır şurubu,nişasta bazlı sıvı şeker,dekstroz,sorbitol,mannitol,xylitol,fruktoz,glikoz,laktoz,maltoz,melas,turbinado.(Sevgili İrem ERDİLEK'e teşekkürlerimi sunuyorum,bu bilgiyi onun blog'undan öğrendim)
Şimdi şunu söylemek lazım.Bu gerçekten direncinizi kıracak,sizi hayal kırıklığına uğratacak hatta şaşırtacak bir durum.Çünkü uygulama kısmı bir hayli zor.Dün markete gidip kendime bir diyet bisküvi alacakken "içindekiler" kısmını okumak geldi aklıma,bir baktım bir tanesinde sorbitol var,bir başkasının bir köşesinde belli belirsiz bir şekilde "şeker veya tatlandırıcı içermektedir" yazıyor.Demek ki güvenli değil.Böylelikle diyet bisküvilerinin tamamını hayatımdan çıkarttım.
Yine dün almış olduğum paketlenmiş tam tahıllı ekmeğimin içeriğinde de dekstroz var,hatırlatayım.
Gelmeye çalıştığım nokta şu,bu işe baş koymuş biri olarak gerçekten zorlanacağım bir süreç beni bekliyor.Ancak bu konuda bilinçlenmek çok önemli çünkü şeker bizi öldürüyor.
Kanser hücrelerinin en sevdiği besinin "şeker" olduğunu kendime hatırlatarak yazımı sonlandırıyorum.