Dilek'in 21 Günlük Kilo/Şeker Savaşı Sezon 1

tripcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
21
3
88
43
Kızlaaaaaar,
Bilmem kaç yüzüncü kilo savaşıma bugün başlamış bulunmaktayım.Daha önceki tüm başarısızlıklarımı çöpe attım.
Aylardır taşıdığım yüklerden kurtulmanın düşüncesini taşıyor,kendimi kandırıyor,bir türlü harekete geçemiyordum.
Son birkaç hafta içinde bendeki "zayıflamak" isteği dayanılmaz boyutlara ulaştı.Konu ile ilgili bir sürü blog karıştırdım tonlarca şey okudum ve epey not aldım.
Ve bu sabah uyandığımda artık başlamam gerektiğini düşündüm.
Başlangıç tarihini işaretlemek için takvime baktığımda bugün ayın 21'i olduğunu gördüm ve bunun bir işaret olduğuna inandım :)
Peki neden 21?
Hepimiz az çok biliyoruz,bilimsel araştırmalar diyor ki alışkanlık kazanmak veya alışkanlıklarımızdan vazgeçmek için 21 günlük bir süre gerekli.
Ben de yeme alışkanlıklarımı yeniden düzenlemek istiyorum ve özellikle "şeker"i hayatımdan tamamen çıkartmak istiyorum.
Bunu yapacağıma inanıyorum.

Sizler de müttefikim olmaya ne dersiniz ? ;)

canımm bu seruvenınde basarılar dılıyorum sana :)
ben de seker,cıkolata,buskıvı duskunuyumm malesef..

1.GÜN NE YAPTIM ? (21.10.2014)
Hafta içi 8.5'ta kalkıyorum.Uyanınca büyük bir bardak su içtim.(alkali hale getirilmiş ve oda sıcaklığında)Hemen kahvaltı yapmak istemediğim için kendime şekersiz bir türk kahvesi hazırladım(artık hazırları var)Bu işi yapmaya öyle çok motive olmuşum ki yeme isteği gelmeyince kahvaltıyı es geçtim ve 10 civarı yarım yeşil elma yedim.Elmanın kabuklarını ve içinden çıkardığım çekirdekli kısmı hemen değerlendirdim ve içine küçük bir kivi dilimleyip bir tutam da ıhlamur atarak demledim.Öğle yemeğine kadar bolca bu çaydan ve alkali suyumdan içtim.Saat 12'de 2 köfte ve 2 kaşık makarna yedim.İşe gitmeden önce kendime bir şişe su hazırladım içine tarçın çubuğu ve birkaç tane de karanfil attım.Her aklıma geldiğinde bu suyu içtim.Saat 2 civarı bir türk kahvesi daha içtim.4'te yeşil bir elma yedim 6'da bir kutu süt içtim(yağlı/aslında yağsız olsa çok daha iyi ama kutu sütlerde malesef yok)8'de sadece balık yedim.Üzerine şekersiz bir çay içtim ve gün bitti :)

Sanıyorum aşırı motivasyondan kaynaklanıyor,bugün hiç yeme isteğim yoktu.Diyet planıma uymadım hatta diyetisyenimin verdiği listenin çok az bir kısmını yemiş oldum.2 saatte bir şeyler tüketme kuralına uydum çünkü benim metabolizmam çok yavaş.Hızlanması için bol sıvı tüketmeli ve fazla süreli aç kalmamalıyım.

Bence gayet başarılı bir ilk gün geçirdim.

Eleştirilerinizi,önerilerinizi ve sorularınızı bekliyor olacağım.

canımm bu seruvenınde basarılar dılıyorum sana :)
ben de seker,cıkolata,buskıvı duskunuyumm malesef..

İnan bende öyleyim,tatlı krizlerim vardır benim bir türlü kurtulamadığım.Biraz araştırdım,bu durumu aşmak için şekerin tadını unutmak gerekiyormuş bunu da ancak şeker orucu ile yapabilirim.Hazır diyete başlamışken o da çıksın aradan :)
Bu arada teşekkür ederim iyi dileklerin için.

AMBALAJ OKUMAYI ÖĞRENİYORUM

Şekeri hayatımdan çıkartıyorum.Çayı şekersiz içmek ve tatlı ürünlerinden uzak durmak çözüm değil.Ne yazık ki gündelik hayatta ağzımıza attığımız hemen hemen her besinin içinde şeker ürünleri var.Peki nasıl kurtulacağım ben şekerden?

Ambalaj okuyarak..

Şu sihirli sözcükleri içeren besinleri almayacağım:
Sakaroz,mısır şurubu,nişasta bazlı sıvı şeker,dekstroz,sorbitol,mannitol,xylitol,fruktoz,glikoz,laktoz,maltoz,melas,turbinado.(Sevgili İrem ERDİLEK'e teşekkürlerimi sunuyorum,bu bilgiyi onun blog'undan öğrendim)

Şimdi şunu söylemek lazım.Bu gerçekten direncinizi kıracak,sizi hayal kırıklığına uğratacak hatta şaşırtacak bir durum.Çünkü uygulama kısmı bir hayli zor.Dün markete gidip kendime bir diyet bisküvi alacakken "içindekiler" kısmını okumak geldi aklıma,bir baktım bir tanesinde sorbitol var,bir başkasının bir köşesinde belli belirsiz bir şekilde "şeker veya tatlandırıcı içermektedir" yazıyor.Demek ki güvenli değil.Böylelikle diyet bisküvilerinin tamamını hayatımdan çıkarttım.

Yine dün almış olduğum paketlenmiş tam tahıllı ekmeğimin içeriğinde de dekstroz var,hatırlatayım.

Gelmeye çalıştığım nokta şu,bu işe baş koymuş biri olarak gerçekten zorlanacağım bir süreç beni bekliyor.Ancak bu konuda bilinçlenmek çok önemli çünkü şeker bizi öldürüyor.

Kanser hücrelerinin en sevdiği besinin "şeker" olduğunu kendime hatırlatarak yazımı sonlandırıyorum.

AMBALAJ OKUMAYI ÖĞRENİYORUM

Şekeri hayatımdan çıkartıyorum.Çayı şekersiz içmek ve tatlı ürünlerinden uzak durmak çözüm değil.Ne yazık ki gündelik hayatta ağzımıza attığımız hemen hemen her besinin içinde şeker ürünleri var.Peki nasıl kurtulacağım ben şekerden?

Ambalaj okuyarak..

Şu sihirli sözcükleri içeren besinleri almayacağım:
Sakaroz,mısır şurubu,nişasta bazlı sıvı şeker,dekstroz,sorbitol,mannitol,xylitol,fruktoz,glikoz,laktoz,maltoz,melas,turbinado.(Sevgili İrem ERDİLEK'e teşekkürlerimi sunuyorum,bu bilgiyi onun blog'undan öğrendim)

Şimdi şunu söylemek lazım.Bu gerçekten direncinizi kıracak,sizi hayal kırıklığına uğratacak hatta şaşırtacak bir durum.Çünkü uygulama kısmı bir hayli zor.Dün markete gidip kendime bir diyet bisküvi alacakken "içindekiler" kısmını okumak geldi aklıma,bir baktım bir tanesinde sorbitol var,bir başkasının bir köşesinde belli belirsiz bir şekilde "şeker veya tatlandırıcı içermektedir" yazıyor.Demek ki güvenli değil.Böylelikle diyet bisküvilerinin tamamını hayatımdan çıkarttım.

Yine dün almış olduğum paketlenmiş tam tahıllı ekmeğimin içeriğinde de dekstroz var,hatırlatayım.

Gelmeye çalıştığım nokta şu,bu işe baş koymuş biri olarak gerçekten zorlanacağım bir süreç beni bekliyor.Ancak bu konuda bilinçlenmek çok önemli çünkü şeker bizi öldürüyor.

Kanser hücrelerinin en sevdiği besinin "şeker" olduğunu kendime hatırlatarak yazımı sonlandırıyorum.
Kolay gelsin canım.

2.GÜN NE YAPTIM ? (22.10.2014)
Başarılı bir gün daha..

Kalkar kalkmaz kocaman bir bardak su içtim.Kahvaltı saatimi 10:00 olarak belirledim.Kahvaltı içeriğim şu şekildeydi(Bir parça köy peyniri,bir başka parça yöresel peynir,3 siyah zeytin,1 salatalık,1 etli kırmızı biber,1 demet maydanoz ve tam tahıllı ekmek)

12:00'da öğle yemeğimi yemek zorunda olduğum için arayı atladım diyetimi çalışma saatlerime uygun hale getirdim ve birkaç kaşık et sote,1 kase çorba çok az yoğurt ve 1 dilim tam tahıllı ekmek yedim.

14:00'da bir türk kahvesi,16:00'da bir yeşil elma ve 18:00'da şu kapağında gevrek olan yoğurtlardan tükettim.

20:00'da 1 kase çorba 3 tane köfte ve 1 dilim tam tahıllı ekmek yedim.

Akşamın special'i hazırladığım harika gazlı içecekti.1 kivi ve 1 greyfurtu rondodan geçirip üzerine 1 şişe maden suyu doldurdum ve kendime lezzetli bir sofra içeceği hazırladım.

22:00'de 1 narın üçte ikisini yedim.

Gün boyunca hazırlamış olduğum tarçınlı ve karanfilli suyu da içtim.

Çalışma arkadaşlarım yanımda simitleri,bisküvileri,haşhaşlı ekmekleri yerken onlara "hayır" diyebilmek çok eğlenceliydi.

Bundan sonraki günler aşağı yukarı bu şekilde geçecek.Şekerin tadını unutup birkaç kilo zayıflayana kadar bu düzene bağlı kalacağım.Farklı bir şeyler yaptığımda yazacağım.

Acaba diyorum sizlerinde kolayca yapabileceğim pratik öğün tarifleri var mı?

3.GÜN NE YAPTIM? (23.10.2014)
3.gün de bitti..
Günlük rutinim aynı.Sadece yaptığım değişiklikleri yazacağım artık.Sabah kahvaltısında ekstra haşlanmış yumurta yedim,öğünümde yeşillik yoktu ve kahvaltımı 11:00 gibi yaptım.

Öğle yemeği yemedim.

Elmamı 14:00'da gevrekli yoğurdumu 16:00'da yedim.

Akşam 7:00'de yarım iceberg ile 5-6 tane etsiz çiğ köfte yedim ve 1 bardak ayran içtim.

21:00'da kendime meyve salatası hazırladım.Biraz muz,biraz ananas ve biraz da nar.

Her yeni günle beraber yediğim besin miktarı azalıyor,midenin küçülmesiyle alakalı sanırım.

Yediğim meyveleri özellikle yağ yakımına yardımcı olanlarından seçiyorum dikkatinizi çekmiştir.

Ne zaman tartılırım bilmiyorum ama şimdiden hafiflediğimi hissediyorum.

Sanırım bugün suyu biraz az içtim,hemen gidip takviye edeyim :KK66:

4.gün akşam yemeğine kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım ancak yemeği erken yemiş olmamdan kaynaklanıyor sanırım 21:00 civarı acıktım.Mutfaktaki incecik lavaş ekmeğinden birazcık yedim hatta yanında bir dilim beyaz ekmek de yemiş olabilirim :)

Ama hala tatlıdan uzağım :)

Bugün beşinci günüm de bitti.Evde olmam yüzünden diyetimi uygularken çok zorlandım.Öğünlerimi yedim ve yediklerime dikkat ettim.

Meyveyi biraz fazla yedim çünkü tatlı krizlerimi başka türlü bastıramıyorum.

O kadar da olsun artık..

Başlangıç : 75 kg
28.10.2014 : 73.4

Darısı diğer haftaya :)

Back
X