Dilim yüzünden başıma gelmeyen kalmıyor

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Merhaba arkadaşlar. Genel sıkıntım bu maalesef. Ki içine kapanık biriyim genelde ama konuşunca batırıyorum düşünmeden konuşuyorum sanırım illa bişeyler kaçırıyorum. Aslında herkesin söylediği şeyler ama sanırım ben gizemli göründüğüm için olay oluyor.. Sonra bu söylediklerimle beni vuruyorlar.. Çok yumuşak yüzlüyğm sanırım bu ara herkesten laf yer oldum..

Merhaba arkadaşlar. Genel sıkıntım bu maalesef. Ki içine kapanık biriyim genelde ama konuşunca batırıyorum düşünmeden konuşuyorum sanırım illa bişeyler kaçırıyorum. Aslında herkesin söylediği şeyler ama sanırım ben gizemli göründüğüm için olay oluyor.. Sonra bu söylediklerimle beni vuruyorlar.. Çok yumuşak yüzlüyğm sanırım bu ara herkesten laf yer oldum..
Bir tane örnek verir misiniz?

Ya mesela biriyle ilgili bir sıkıntı yaşadığımı dile getirsem kimsenin ki değil benim yaşadığım konuşuluyor
Daha somut bir örnek. Mesela yaşadığınız bir olayı anlatırsanız daha iyi olur. Böyle çok genel olduğu için anlaşılmıyor

Ayni ben çenemizi tutmayı bilmek lazim ama ben de ayniyim ne çektim bu dilimden🙈

Bu aralar bende böyleyim... İnsanlar soğuk ve sıkıcı biri olduğumu düşünmesinler diye laf olsun diye konuşuyorum sonra yanlış anlaşılıyor... Sanırım kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz olmadığımız biri gibi davranmamalıyız...

Aynı ben ya. Bir şey diyorum insanlar birbirine düşüyor. Sonra ben nifakçı kötü oluyorum. Sen ortalığı karıştırdın diyolar. Aslında o sözleri söyleyende kabahati bulmuyorlar, ben anlatınca laf taşıyor oluyorum. Pişman oluyorum da iş işten geçmiş oluyor :KK43:
Anlatmayın sizde, laf taşımayın.

Maalesef ben de böyleyim. Konuyu takip edeceğim, öneriler için.

Aynı ben ya. Bir şey diyorum insanlar birbirine düşüyor. Sonra ben nifakçı kötü oluyorum. Sen ortalığı karıştırdın diyolar. Aslında o sözleri söyleyende kabahati bulmuyorlar, ben anlatınca laf taşıyor oluyorum. Pişman oluyorum da iş işten geçmiş oluyor :KK43:
Siz niye anlatıyorsunuz ki? Geveze olmak başka, laf taşımak başka. Ben çok konusuyorum zararım genel olarak kendime. Laf taşımak değil ama çok meraklıyım ve sorduğum sorular gereksiz oluyor. Bundan rahatsız oluyorum. Ama laf taşımak başka yani.

Daha somut örnekler vermelisiniz. Mesela ne yapıyorsunuz? Laf mi taşıyorsunuz ki ortalık karışınca sizin yüzünüzden diyorlar? Laf tasiyanlari bende asla sevmem en dikkat ettiğim durumdur.
Genel olarak muhabbette patavatsızlık vs yapıyorsanız daha baska. Derdiniz anlaşılmıyor.

benim içim dışım birdir.. gençliğimde aklıma ne gelirse söylerdim bana patavatsız derlerdi.. arkadaşlarım severdi ama başka arkadaşlarına davrandıkları gibi içlerine almazdı..
sonra zayıflık gibi görünen şeye başkaları bir şey demeden ben yorum yaparsam daha değerli olduğunu fark ettim.
bir şey demeden önce ben patavatsızımdır bak bence bu böyle böyle diyorum..
bak ben lafımı çekmem bilirsin böyle böyle diyorum.
kendini zayıflıklarından övdüğünde veya yerdiğinde kimse o zayıflığa kusur bulamıyor..
bu da benim taktiğim :dondurma:

benim içim dışım birdir.. gençliğimde aklıma ne gelirse söylerdim bana patavatsız derlerdi.. arkadaşlarım severdi ama başka arkadaşlarına davrandıkları gibi içlerine almazdı..
sonra zayıflık gibi görünen şeye başkaları bir şey demeden ben yorum yaparsam daha değerli olduğunu fark ettim.
bir şey demeden önce ben patavatsızımdır bak bence bu böyle böyle diyorum..
bak ben lafımı çekmem bilirsin böyle böyle diyorum.
kendini zayıflıklarından övdüğünde veya yerdiğinde kimse o zayıflığa kusur bulamıyor..
bu da benim taktiğim :dondurma:
Hicbirsey anlamadım 😅

odaklanma sorunu yaşayan insanlarda oluyor bu senin yaşadığın şey genelde, niye biliyorum bendede aynısı oluyor zaman zaman. tavsiyem isr dikkatinin dağınık olduğu zamanlarda tartışmaya girmekten kaçın asla tartışma. dikkatini toplayabiliyorsan ve kendinden eminsen, diyeceğin şeyi düşün, karşılığında ne cevap alacağını tahmin etmeye çalış. bunu yaparken sakinliğini ve odaklanmanı koru, yavaş ve sakince konuşarak hem karşı tarafı daha çok kudurtursun hemde düşünmek için zaman kazanırsın. bunu yapmak seni haksız olduğun halde haklı çıkarmaz belki ama en azından haklıyken haksız duruma düşmezsin. olabildiğince net ol ve kelimelerini iyi seç. insanlar çok manipülatif malesef ve bu yüzden iletişim esnasında dikkatle dinlemek, anlamak çok önemli.

Bu aralar bende böyleyim... İnsanlar soğuk ve sıkıcı biri olduğumu düşünmesinler diye laf olsun diye konuşuyorum sonra yanlış anlaşılıyor... Sanırım kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz olmadığımız biri gibi davranmamalıyız...
Ben de aynı senin gibi davranıyorum ve tabiki yanlış anlaşılıyor ama kendim olursam kimseyle konuşmak istemem ki

Ben de seninle aynı durumdayım ve bu konuyu iyiki açmışsın ben tek kendimim sanıyordum.

Bu özelliğin yüzünden dışlandın mı peki?

Back
X