Dilimden dusmeyen beddua

Mericeyncim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
164
73
28
Hanımlar oyle bi komşumuz varki surekli iftira atar satasir. En son 1.5 aylik terkedilmis iki kedi yavrusunu kıyamayıp aldim balkonda 3 aydır bakiyorum ailem eve kabul etmediği için.giris kattayiz bahçeye iniyorlar tuvalet icin,yukarıdan su döküyorlar hayvanlara kovaliyorlar.mecburen sahiplendirdim içim yandı.yalnizca bu degil herkese dedikodumuzu yapıp algı oluşturuyorlar.herkese bizi kötü gösteriyorlar hırsız bile dediler bize.(ortak apartman giderini başkalarından alamıyorsunuz onların payında benden alıyorsunuz dediler)anlatamayacağım turlu rezillikler iste.o kadar çaresizim ki onlara karşı elimden gelen tek şey beddua ediyorum aklıma geldikçe bela okuyorum en agirindan.hakliyken beddua ettiğim için beni bulmaz diyorum ama yanılıyor muyum acaba?

Bedduayi sevmem. Bana gore sanki soyle: Allah'ım sen nasil olmasi gerektigini bilmiyorsun, benim ettigim dua gibi olsun der gibi...tobe tobe... hakli da olsaniz haksiz da beddua etmeyin.

Hanımlar oyle bi komşumuz varki surekli iftira atar satasir. En son 1.5 aylik terkedilmis iki kedi yavrusunu kıyamayıp aldim balkonda 3 aydır bakiyorum ailem eve kabul etmediği için.giris kattayiz bahçeye iniyorlar tuvalet icin,yukarıdan su döküyorlar hayvanlara kovaliyorlar.mecburen sahiplendirdim içim yandı.yalnizca bu degil herkese dedikodumuzu yapıp algı oluşturuyorlar.herkese bizi kötü gösteriyorlar hırsız bile dediler bize.(ortak apartman giderini başkalarından alamıyorsunuz onların payında benden alıyorsunuz dediler)anlatamayacağım turlu rezillikler iste.o kadar çaresizim ki onlara karşı elimden gelen tek şey beddua ediyorum aklıma geldikçe bela okuyorum en agirindan.hakliyken beddua ettiğim için beni bulmaz diyorum ama yanılıyor muyum acaba?
Beddua etmeyin. Kötü duygular sizi de karartır. Kendinize dua edin.
Allah onları ıslah etsin
Allah fırsat vermesin gibi.

Allah'a havale edin. Beddua sahibinindir. Bunu unutmayin

Beddua iyi değildir, yarı yarıya derler gerçekten öyle
Ben bana beddua edip bedduası kendisine döneni çok gördüm.
Bir şey yapamıyorsanız Allaha havale edin.
Allahım buna karşı hiç bir şey yapamıyorum, Sana havale ediyorum, hakkından ancak sen gelirsin diyebilirsiniz.

Haklisiniz cok güzel izah etmişsiniz hic böyle düşünmemiştim.tesekkur ederim

Herkes ettiğini çekiyor siz yine de beddua etmeyin Allah her şeyi görüyor.

kızımın babası dahil hayatımda kimseye beddua etmedim
bir canlının ağzından başka canlılar için nasıl öyle kelimeler çıkar aklım almıyor

Size onerimdir bire bir beddua almis en yakinindan hemde ve aldigim bedduayi eden ayni dedigi sekilde vefat etmis biri olarak maalesef kizginligimiza yenilip ettigimiz her soz bize donuyor ben kendime soz verdim bende kiziyorum kizinca da kizdigim herkes olse diye icimden gecirmiyor degilim ancak soz verdim kendime ne derlerse ne yaparlarsa yapsinlar Hasbunallahi ve ni'mel vekil" diyecegim diye ve artik oyle yapiyorum sizede tavsiyem bu yonde

Bedduanın gerı döndüğüne inanmıyorum.

sonucta adaletin terazisi şaşmaz.

allah senin duanı takdir eder ya da etmez sana niye geri dönsün yani saçma.

Birilerine aklina geldikce bela okumak...
Bence ic çürüten bir eylem. Allah a havale et

Çünkü dua degil beddua zaten.
Kisi kendini hakli görüyor olabilir ama belki karsidaki haklidir bunu bilemez. Bu sebeple de haksizlik yapana vurdugunda kendisi olabilir.
Hem zaten kötü dusunceler icimizi kemirir hastalik gibi yine zarari kendine yani.
Adaletin terazisi derken? Gercekten her kötülük yapanin cezalandirildigi iyiligin mukafatlandirildigini gordunuz mu ?
Bence cok ütopik bu dediginiz.

Emin olmayin derim bizzati yasadim biliyorum bizim yonlendirmemize Allahin ihtiyacimi var sanki o goruyor biliyor zaten beddua edip kendimizi gunaha sokmak gereksiz

Çünkü dua degil beddua zaten.
Kisi kendini hakli görüyor olabilir ama belki karsidaki haklidir bunu bilemez. Bu sebeple de haksizlik yapana vurdugunda kendisi olabilir.
Hem zaten kötü dusunceler icimizi kemirir hastalik gibi yine zarari kendine yani.
Adaletin terazisi derken? Gercekten her kötülük yapanin cezalandirildigi iyiligin mukafatlandirildigini gordunuz mu ?
Bence cok ütopik bu dediginiz.
Bir haksızlığa uğramayan beddua neden etsin ki zaten. Ortada bir şey yokken kötülük istemek Zaten hasete giriyor.

biri sana bir şey yaptığında içinde kötü düşüncelerin oluşması normal. Ay ben bunu boşveriyim demek bana keriz gibi hissettirir kindar da biriyim intikamımı 89 yıl sonra olsa da alırım. Bazen de allah alır.

keşke her kötülük aniden ödetilse ama bazen beklemek gerekiyor malesef :/

Bir haksızlığa uğramayan beddua neden etsin ki zaten. Ortada bir şey yokken kötülük istemek Zaten hasete giriyor.

biri sana bir şey yaptığında içinde kötü düşüncelerin oluşması normal. Ay ben bunu boşveriyim demek bana keriz gibi hissettirir kindar da biriyim intikamımı 89 yıl sonra olsa da alırım. Bazen de allah alır.

keşke her kötülük aniden ödetilse ama bazen beklemek gerekiyor malesef :/
O kadar bos beddua eden insan gördüm ki...
Intikam almak baska bir sey elbet ki konci biri intikam alir ona kimse karışamaz tercih. Cocugundan falan çıkar derler bazen edilen kişinin bazen kendinden. Ben boyle seylerin riskine girmem sahsen. Eskiler bazi sozleri tutturuyor çünkü.
Hani kafan bozuktur edersin de aklina geldikce etmek. Ne bileyim cok nefret barindirmali insan icinde neden yorulayim o kadar. Kendi fikrim tabii eden etsin ne diyim 😊

Back
X