Hedefim öğretim görevlisi olabilmek onu başaramazsam din kültürü öğretmeni olmak..öğretmen olmak istersen din kültürü. diyanette ilahiyat
Şuan ilahiyat okuyup zorda olsa formasyon alıp öğretmen olunabiliyor ama formasyonu parayla alıyorsun ve okulun 6 sene oluyor.Eger ilahiyat okuyup ögretmen olabiliyorsanız ilahiyatı tercih edin derim hem çalışma alanı gayet çok hemde bilgilerinizi yüzeysel ögrenmezsiniz yok ögretmenlikte sorun olur diyorsanız din kültürü ve ahlak bilgisini tercih edin.
Amin canım benim ama kararımı verdim din kültürü okumak istiyorum çünkü dediğim gibi ilk hedefim öğretim görevlisi olmak onu başaramazsam öğretmen olmak..Canım ben İlahiyat'tan bu sene mezun oldum. Sen aslında her şeyin fazlasıyla farkındasın. Yalnız İlahiyatlara 1 yıl hazırlık mecburi oldu bildiğim kadarıyla 1 yıl da formasyon derken 6 yıl sonra mezun oluyorsun. Değer mi dersen tabi ki İlahiyat okumaya değer... Fakat din kültürünü tercih edersen formasyon veriliyor mu şimdi bilmiyorum. Aslında din kültürü bölümünden daha avantajlı ilahiyat tercih alanı da fazla... Bilgi bakımından da daha donanımlı olursun...
Hanigisini tercih edeceğini bilemiyorum tabi... İnşallah hakkında hayırlısı olur
Din kültürü mü, ilköğretim din kültürü mü bölüm şu an?
kesinlikle ilahiyatı seçmelisin...alanı çok geniş...biri olmazsa diğeri o olmadı başka imkanları çok yani....zaten meslek dersleri öğretmenliği çok büyük imkan....
ama din kültürü seçersen alanını daraltmış olursun...atama olursa iyi, olmadı açıkta kalırsın...
eşimin kuzeni din kültürü okuyor, keşke ilahiyat olsaydı der....benim bi akrabam da ilahiyat okuyor, o da hep din kültürü öğretmenliği isterdi :) ama pişman değil..iyikide ilahiyatlıyım der hep...
benden sana abla tavsiyesi :) ilahiyat geniş kapsamlı, din kültürü sınırlı..karar senin..
Arkadaş islami ilimler fakültesine yerleşmiş canım.
Amiiin canım Allah razı olsun.. Başladık bir yola Rabbim hayırla sonuçlandırır inşallah :)​HAYIRlı olsun canım gözün aydın inşallah çok başarılı olursun.
Evet canım yerleştim çok şükür ikiside olmadı ama daha kapsamlı bir bölüme yerleştim. :)kesinlikle ilahiyatı seçmelisin...alanı çok geniş...biri olmazsa diğeri o olmadı başka imkanları çok yani....zaten meslek dersleri öğretmenliği çok büyük imkan....
ama din kültürü seçersen alanını daraltmış olursun...atama olursa iyi, olmadı açıkta kalırsın...
eşimin kuzeni din kültürü okuyor, keşke ilahiyat olsaydı der....benim bi akrabam da ilahiyat okuyor, o da hep din kültürü öğretmenliği isterdi :) ama pişman değil..iyikide ilahiyatlıyım der hep...
benden sana abla tavsiyesi :) ilahiyat geniş kapsamlı, din kültürü sınırlı..karar senin..
:) öylemi :) yorumum geç olmuş :) hayırlısı olsun...
Bu yorum için geç kaldınız çünkü tercihleri verdim ve çok şükür yerleştim İslami İlimler Fakültesindeyim inşallah bakalım hayırlısı..Din kültürü derim ama 4,5 yıl sonra şimdiki atama olur mu bilemem.....
Okulama açısından bence bi fark yok sadece din kültürü dersleri daha az olabilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?