dini nikahhh ????!!!

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
hanımlar tekraer merhaba. bugun ikinci konum ne dertliymissin diyeceksiniz ama yazmadan duramadım.

biz nisanlanalı bir bucuk ay kadar oldu. dini nikah kıyılacaktı. nisanlımın ailesinde bi imam var o gun nisanımızda da duamızı okudu. teyzem biz babaannem aynı binada oturuyoruz. bende kayınvalideme teyzemgiln evine inelim sahitlerle kıyılsın dedim yok yok dedi tarihi kimse bilmemesi gerekiyor falan. tamam dedim ama ondan sonra hic lafını acmadı. gecen hafta nnisanlıma sordurttum cunku annem nikah isi noldu dedi annesi ben bi babanla konusuyum da demis. bgun de imam olan kisi icin x e bi gun oturmaya gidelim o arada kıyılsın nikahınız demis

ben olmaz fdedim nisanlıma ben cekinirim nerde gorulmus misafir olarak gidilip nikah kıyılacagı dedim o da hak verdi. sonra da ne zaman oldu bunlar biz sormasak konusmuyo bıktım ben ayarlıcam merak etmw dedi kapattı.

sizce de abes olmaz mı kayınvalidemin dedigi ben mi haksızım yoksa...

hanımlar tekraer merhaba. bugun ikinci konum ne dertliymissin diyeceksiniz ama yazmadan duramadım.

biz nisanlanalı bir bucuk ay kadar oldu. dini nikah kıyılacaktı. nisanlımın ailesinde bi imam var o gun nisanımızda da duamızı okudu. teyzem biz babaannem aynı binada oturuyoruz. bende kayınvalideme teyzemgiln evine inelim sahitlerle kıyılsın dedim yok yok dedi tarihi kimse bilmemesi gerekiyor falan. tamam dedim ama ondan sonra hic lafını acmadı. gecen hafta nnisanlıma sordurttum cunku annem nikah isi noldu dedi annesi ben bi babanla konusuyum da demis. bgun de imam olan kisi icin x e bi gun oturmaya gidelim o arada kıyılsın nikahınız demis

ben olmaz fdedim nisanlıma ben cekinirim nerde gorulmus misafir olarak gidilip nikah kıyılacagı dedim o da hak verdi. sonra da ne zaman oldu bunlar biz sormasak konusmuyo bıktım ben ayarlıcam merak etmw dedi kapattı.

resmi nikahınız var mı?sanırım yok.
sakın yapmayın böyle birşey.kim dedi size bunu.
suçtur bu.çok büyük cezası var.
lütfen böyle şeyler yapmayın.nikah cüzdanınızı görmeden hiç bir imam dini nikahınızı kıyamaz.
abes olan şey bu değil.abes olan resmi nikah olmadan dini nikah kıymaya kalkışmaları.

Son düzenleme:

Yani canım ne desem bılmıyorum. sizin örf adetleriniz nasıl bılmem ama benım ımam nıkahım resmı nıkahım kıyıldıktan bır hafta sonra kıyıldı. zaten artık ımamlarda nıkah defterı görmeden kıymıyorlar dıye bılıyorum. cunkı benım oyle olmustu. cevremdekı butun arkadaslarımında oyle oldu. RESMİ nikahları kıyıldı. ardından İMAM kız evıne getırtılır DİNİ NİKAHTA kıyılır yanı bence...

soruna gelınce bence de abes olur ımamın evınde nerde görulmus nıkah kıyıldıgı. en fazla Camıye gıdersın es adayınla orda kıydırırsın camaatten şahıtler bulunur fln fılan

benım bıldıgım resmı nıkah olmadan ımamlar dını nıkah kıymaz (yasak cnku bazı erkekler resmı nıkahı sonradan yapmadıkları ıcın ve yası kucuklerın evlenmesının önune gecılmesı ıcın ) ıstersenız bır ımama sorun bıde öyle gun fılan bılınmemesı gerekıyrmus saçmalıgıda ne bı arastırın yada babanız bı ımama gıtsın sorsn usulü nasıldır dıye

resmi nikahınız var mı?sanırım yok.
sakın yapmayın böyle birşey.kim dedi size bunu.
suçtur bu.çok büyük cezası var.
lütfen böyle şeyler yapmayın.nikah cüzdanınızı görmeden hiç bir imam dini nikahınızı kıyamaz.
abes olan şey bu değil.abes olan resmi nikah olmadan dini nikah kıymaya kalkışmaları.

bizde adet boyle ve bence de gerekli dini nikah yapıp aynı evde yasamıcaz neyse uzatmak istemiyorum DİNİ POLEMİK YARATMAK İCİN ACMADIM BU KONUYU ONEMLE BELİRTİYORUM SORU ORTADA ONA UYGUN YORUMLAR İSTİYORUM (NOKTA)

Bence 1,5 ay nişanlıyken imam nikahı kıymak abes asıl
Ne acelesi var ki
Resmi nikahla hemen hemen aynı dönemler kıyarsınız

benım bıldıgım resmı nıkah olmadan ımamlar dını nıkah kıymaz (yasak cnku bazı erkekler resmı nıkahı sonradan yapmadıkları ıcın ve yası kucuklerın evlenmesının önune gecılmesı ıcın ) ıstersenız bır ımama sorun bıde öyle gun fılan bılınmemesı gerekıyrmus saçmalıgıda ne bı arastırın yada babanız bı ımama gıtsın sorsn usulü nasıldır dıye

bende polis esi olucam :)) canım bana da sacma gelmisti o ama mytlu gunumde uzatmayım dedim. tanıdık olursa kıyıyormus bizde nisan yapıldıgında sagda solda beraber gorunecekler diye dini nikah yapılır

bizde adet boyle ve bence de gerekli dini nikah yapıp aynı evde yasamıcaz neyse uzatmak istemiyorum DİNİ POLEMİK YARATMAK İCİN ACMADIM BU KONUYU ONEMLE BELİRTİYORUM SORU ORTADA ONA UYGUN YORUMLAR İSTİYORUM (NOKTA)

ben polemik yaratmak için söylemedim.
bugüne kadar da bir kişiyle bile bu sitede polemiğe girmedim.
çok kızdınız sanırım yazdığıma.
ama bu işin örfü adeti maalesef yok.
yasalar karşısında suç işlersiniz.

mutluluklar

resmi nikahsız evlenenler kimi kandırıyor acaba?
Cinsellik yaşayabilmek için araç mı?

canım bende aynı senın gıbı dusunuyorum. benım cevremde bazı aıleler var söz kestıklerı aksam dını nıkahı kıyıyorlar. cıft bırbırlerıne helal olsun dıyeymıs sanırım. ama bence yanlışşş... alacaksın elıne nikah cüzdanını ondan sonra dını nıkah kıyılmalı. resmi nikah şart...... ZATEN İMAMLARINDA RESMİ NİKAH OLMADAN DİNİ NİKAH KIYMALARI ARTIK SUÇ.. CEZASI VAR...

çok ilginçmiş niye tarihi kimse bilmeyecek miş bizimkini kendi evimde düğünden 1 hafta önce olmuştu bir çok akrabada vardı törende

İşin başka taraflarına hiç girmiycem ama dini nikah yapınca haliyle evlenmiş gibi oluyosun. Nikah yapmadan ayrılırsan evlenip boşanmış gibi olucaksın bir nevi bence hiç gerek yok. Benim görümcemde nişanlıydı dini nikah yaptılar şimdi ayrıldılar. Yani bi mişan atmak var birde boşanmış gibi olmak. Bence saçma işler banada kaynanam kendi kızına yaptıgı gibi imam nikahı yaptırmak istedi. Nikah olmadan öyle bişey olursa annem beni eve almaz kusura bakmayın dedim konusu daha hiç açılmad. Herşeyi sırasıyla usulüyle yapın bence imam nikahı kıydırmayın kendinize

Yanlış anlama snei veya adetlerinizi eleştirmek için yazmıyorum

Yakın bi arkadaşım sözlendi, söz günü imam nikahı kıyılmasını istediler aynı sizinki gibi
Kıydılar

Sonra anlaşamadılar
Kız nişanı attı
Çocuk çirkinleşti
Bohça, çiçek vs. ne varsa nakit karşılığını hesabıma ödemeden seni boşamam dedi, sende kimseyle evlenemezsin
Kredi çekip ödediler fazlasıyla kabarttıkları listeyi, öyle boşanabildi.

sakın dini nikah falan kıymayın..düğününze bikaç gün kala gider kıyarsınız...hocalar resmen yalvarıor resmi nikahtan önce kıyılmazsın die.kader bu hiçbişi garanti deil.kıymayın

Canım benden sana tavsıye yaptırma.
Burda herkes senın ıyılıgın ıcın yorum yapmış
Bende tecrubelı bırısı olarak konusuyorum .
Ayrılması oyle kolay olmuyor .
Allah korusun böyle bırsey olacak demiyoruz ama hayat bu
Dusunsene kendı evınde gelınlıgınle nıkahının kıyıldığını cok daha ıyı olur bence.

Son düzenleme:

Yakın bi arkadaşım sözlendi, söz günü imam nikahı kıyılmasını istediler aynı sizinki gibi
Kıydılar

Sonra anlaşamadılar
Kız nişanı attı
Çocuk çirkinleşti
Bohça, çiçek vs. ne varsa nakit karşılığını hesabıma ödemeden seni boşamam dedi, sende kimseyle evlenemezsin

gercekden bu kadar çirkinleşebilen insanlar var mı ya:53:

tarihi kimse bilmemesi gerekir ne demek anlamadım. dini nikah kıyıldımı herkez bilmesi gerekiyor, nikahın anlamı o...

birde neden nişanlıyken kıydırmak istiyorsunuz. adabıyla görüşürsünüz olur biter. düğünden öncede kıydırırsınız nikahınızı...

Kıydılar

Sonra anlaşamadılar
Kız nişanı attı
Çocuk çirkinleşti

Aman Yarabbiiiii böyle şeyler hala oluyormu yaaaa... yazık gercekten.

Back
X