dini nikahhh ????!!!

Evet imamlar ayirt edemediği için nikahsiz mi yaşayacaklar diye kıymıyor kesinlikle. Bunu tartismiyirum zaten.
Ama dini nikahlı nişanlı ayrı evde yaşayanları da kimse kolundan tutup yasa dışı iş yapıyorlar diye hapse atmıyor.
Lütfen konuyu carpitmayin artık. Konu sahibi nikahı yapmisim mi diye kararsiz kaldığı için fikir istemiyor, sadece nikah yapılacak ortamla ilgili sıkıntısını paylaşmış.

dini nikahlı yaşayanlar tabi ki hapse atılmaz, isterse sevgili olsun beraber yaşasınlar, kim kimi hapse atacakmış... Siz nikah kıydıranlardan bahsediyorsunuz, bense bu durumda imamın ceza alacağını söylüyorum. Ha imam ceza almayı gözüne kestiriyorsa amenna..
Ayrıca burada bir kadın konu açsa, ben eşimi öldüreceğim ama karar veremiyorum, kafasını mı keseyim, bacağını mı keseyim dese... biz ona yapma kardeşim değmez, karartma hayatını deyemeyecek miyiz?

Bu yönden çok haklısınız. Aileden de nisanlisindan da çok emin değilse yapılmamalı.

kimden ne kadar emin olabiliriz ki?? sonuçta insaınn başına neler geliyor hemde hiç beklemediklerinden. o yüzden ama biz evlencez ama nişanlım söyle iyi böyle iyi demiceksin mantıklı yaklaşacaksın. ne demişler eşşeğiini sağlam kazığa bağla sonra allaha emanet et. sende önce akla yatanı yapıcaksın sonra ama zaten öyleydi böyleydi dicesin.

ayrıca konu sahibi arkadaşım ben çok bilmem bu işleri belki ama kendimce bildiklerimden yola çıkarak söylüyorum ki dini nikah biz nişanlıyken gezicez bizi görücekler yada elele tutuşcaz aynı ortamda oturcaz günahtır diye yapılmamalı. keza bilirmisinki dini nikahın bazı gereklilikleri var. bunları da yerine getirebilcekmisin?? tamm kimse sana dini nikahı evlilik öncesi cinsellik için yaptırıyorsun diyemez ancak hz. muhammedin bir hadisinde eğer eş karısını yatağa davet ederse ve kadın erkeğini gücendirirse tüm gece kadının melekler tarafından lanetleneceği söyleniyordu.
bak ben öyle çok dindar bir insan değilim. dinini kendine yaşayan bir insanım. herkesinki de kendinedir. ancak nişanlıyken etrafın söylemlerini göz önüne alabilecek kadar düşünceli bir müslümanın, bir dini nikahın sorumluluklarınıda bilmesi gerektiğini bu yüzden çok iyi düşünüp öyle karar vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Bence bu her şeyi en güzel şekilde açıklıyor.Nişanlıyken dini nikah uygun değil zaten. Minnos seni de tebrik ederim,valla helal olsun.İyi yapmışsın kıydırmamakla.

çok teşekkür ederim canım, bende şimdi iyi ki yaptırmamışım diyorum. Yani hayat bu, ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Ha varsayalım ayrılmadık, evlendim gitti. yine de gerek yok bence aceleye. Herşey adetince yapılırsa güzeldir..

Gizli olması iki durumdan olabilir. Birincisi resmi nikah olmadan yasal değil ya. Diğeride (valla yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama, isteyen inanır isteyene komik gelir, ama ne kadar imam nikahı duyduysam bu şekilde), nikah bağlama olur diye. Hocalar nikah anında herhangi birşey bağlamaz, yada saç bağlanmaz, düğüm atılmaz, bazı hocalar elleri diz üstüne koydurur, el bağlanmaz. Nikah anında birşeyler bağlayan olur diye söylenmez diye biliyorum. Zaten dini nikah inançlar için kıydırılıyor ya, esas resmi nikahta ilan ediliyor. Nikah değilse bile nişanda ilan ediliyor, bu iki kişi evlenecek diye vs vs..

Şu Konuyu Biraz Açarmısın,Nikah Bağlamayı İlk Defa Duydum Nikah Anında Bişiyler Bağlanırsa Noluyormuşki:26:

biraz sabredin
nişanlanmışsınız işte bekleyin biraz daha bu kadar hevesli olmayın
nişanlılığın tadını çıkarın
hem resmi nikahtan sonra yapacaksınız zaten
geziyoruz tozuyoruz diyor bazı arkadaşlar imam nikahı uygun olur diyorlar
yahu gezip tozmakla günah işlenmiyor bu adam Allahın emriyle istemiş zaten
haaaa yok gezmek tozmaktan kasıt başkaysa işin rengi değişir o zaman

bu konu çok ilgimi çekti gece gece:53:
şimdi öncelikle konu sahibi ne sormuş çoğu kişi direk yasak yaptırma deyip durmuş:37:
benim bu konuyla tarafsız olarak merak ettiğim resmi nikah kıyılınca dinde evli mi oluyorsun ki dini nikah daha sonrada kıyılabiliyor. yani dini nikah kıyılmadığı zaman günah olmuyor mu.resmi nikah kıyılıyo karı koca gibi yaşıyosun haliyle sonra dini nikah mı kıyılıyor.ay kafam karıştı.merak ettiğim mevzuyu anlatabilmişimdir umarım.biri beni aydınlatabilir mi acaba:27:

şimdi öncelikle konu sahibi ne sormuş çoğu kişi direk yasak yaptırma deyip durmuş:37:
benim bu konuyla tarafsız olarak merak ettiğim resmi nikah kıyılınca dinde evli mi oluyorsun ki dini nikah daha sonrada kıyılabiliyor. yani dini nikah kıyılmadığı zaman günah olmuyor mu.resmi nikah kıyılıyo karı koca gibi yaşıyosun haliyle sonra dini nikah mı kıyılıyor.ay kafam karıştı.merak ettiğim mevzuyu anlatabilmişimdir umarım.biri beni aydınlatabilir mi acaba:27:
Dini nikahın günümüzde hiçbir geçerliliği yoktur.Bunu resmi nikahtan önce yapan kişiler Türk Medeni Kanunu'na göre suç işlemektedir.Bu bir dini ritüel.İsteyen resmi nikahtan sonra yaptırabilir.Orada bir sakınca yok.Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıdığı resmi nikahtır.

Bu dediğiniz hakkında net bir bilginiz var mı acaba?
Yani hocaya sor 3 haktan birini sana veriyorlar demişsiniz ama tam anlamadım nasl oluyor yani
Mesela erkek karısına 3 defa boş ol boş ol boş ol diyince boşuyor ya hani
bir hakkı kadına verilince nasıl oluyor
hani kadn tek birkez boş ol diyince boşayabiliyor mu kocasını:44:
ve hakkın biri kadında olduğu için erkek boşamaya kalksa 3 defa değilde 2 kere boş ol boş ol demesi yeterli mi oluyor:44::44:

Arkadaşım bu arada kayınvalidenizin dedikleri bende şüphe uyandırdı..
Örf ve adetlerinizi siz bileceksiniz tabi ona kimse birşey diyemez isterseniz kıyarsınız
ama kv niz nikahın tarihi bilinmesin mi demek istedi acaba yoksa nikahınızın kıyldığını kimse bilmesin mi:44:
Eğer ikinci söylediğim ise benim bildiğim o nikah geçersizdir zaten zira nikahınız herkese duyurulması gerekiyor sadece iki şahitle olay bitmiyor

Evet hocaya sordum zaten daha oncede okumustum biliyordum ben kendi nikami oyle yaptim. Allah gostermesin ama ayrilik aninda erkekler cok ketum oluyor ve dinen bosamiyorlar kadin zor durumda kaliyor kuran cok derin ama hepsaptiriliyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tatlım önce resmi nikahı yaptır sonra dini nikah yaptır diyenler şu şekilde diyor. misal bizim burda düğünde nikah kıyılırsa düğünden sonra gelin evine bir hoca göturulur orda dini nikah kıyılır sonra millet gider. damat gelinin duvagına, gelin damadın ceketine secde ederek(tabi bu adetten) şükür namazı kılınır böylece iki nikahında olmus olur. yada resmi nikahı atıyorum düğünden bir hafta önce kıydırısan sonra düğüne kadar bır gün yada yine isteğe bağlı düğünün hemen sonrası dini nikah kıyılır. yine önce resmi sonra dini olmuş olur. ayrıca zaten dini nikah kıydırcak düşüncede bir müslüman zaten resmi nikahı dini nikah sayıp, resmi nikahtan sonra dini nikahlı gibi davranmaz diye düşünüyorum:D

Dini nikahın günümüzde hiçbir geçerliliği yoktur.Bunu resmi nikahtan önce yapan kişiler Türk Medeni Kanunu'na göre suç işlemektedir.Bu bir dini ritüel.İsteyen resmi nikahtan sonra yaptırabilir.Orada bir sakınca yok.Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıdığı resmi nikahtır.

sorumu anlamamışsınız yada ben anlatamadım.teşekkürler yinede

tatlım önce resmi nikahı yaptır sonra dini nikah yaptır diyenler şu şekilde diyor. misal bizim burda düğünde nikah kıyılırsa düğünden sonra gelin evine bir hoca göturulur orda dini nikah kıyılır sonra millet gider. damat gelinin duvagına, gelin damadın ceketine secde ederek(tabi bu adetten) şükür namazı kılınır böylece iki nikahında olmus olur. yada resmi nikahı atıyorum düğünden bir hafta önce kıydırısan sonra düğüne kadar bır gün yada yine isteğe bağlı düğünün hemen sonrası dini nikah kıyılır. yine önce resmi sonra dini olmuş olur. ayrıca zaten dini nikah kıydırcak düşüncede bir müslüman zaten resmi nikahı dini nikah sayıp, resmi nikahtan sonra dini nikahlı gibi davranmaz diye düşünüyorum:D

cevabınız için çok teşekkür ederim.ben de bunu merak ediyordum.yani mantıklı olan düğün gecesi dini nikah kıyılması o zaman.yada son cümlenize katılıyorum :46:

dini nikahın amacı evliliği duyurmak zaten dini nikah yaptırmayan çokta insan var. dini nikahı bildiğim kadaıyla imamın yapmasına da gerek yok herhangi biride yapabilir.

insanların dini nikaha karşı olmasının nedeni çoğu ergenin ünide çok yaygın bunu kullanarak kadınları mağdur etmesi. yoksa kimsenin niye dini nikah yapıyorsun değil yani

cevabınız için çok teşekkür ederim.ben de bunu merak ediyordum.yani mantıklı olan düğün gecesi dini nikah kıyılması o zaman.yada son cümlenize katılıyorum :46:

rica ederim:D önceki mesajlarımda da dediğim gibi din kişinin kendisinedir ama buna niyet edenlerde lütfen doğru anlayıp yapsınlar istiyorum. dini niah birileri bizi görüyor konusurlar diye yapılmaz, o inancın gereği eşine verdiğin bağlılık sözüdür tıpkı resmi nikah gibi. nasıl ki bunlara karşı biri hiçbirini yaptırmadan erkek arkadaşıyla bir evde yaşayabilrse, elbette resmi nikah yapmadan diini nikah da yapılabilir ancak yapılmamlıdır ki bu yasalarla da aynı şekilde koruma altına alınmıştır. yani bu işler biraz insanın vicdani rahatığıyla alakalı. öle ailelerden habersiz bir dini nikahla bir kaç ay cinsellik yaşamakta doğru değil sonucta. şimdi biz buna suç değil günah değil diyemeyiz..
ama dediğim gibi bu senin eşine verdiğin sözdür. biri devlet huzurunda biri yaradan huzurunda. en güzeli eşinin olmaya karar verdiğin gece olmasıdır diye düşünüyorum:D rabbim herkese aklı mantığı dini duyguları ve en önemlisi vicdani olan aynı zamanda devltini yasasını bilen sayan eşler nasip etsin:D

Kimse bilmeyecekse neden sagda solda gorunmek sorun oluyor ki?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de nisanliyken dini nikah kiyilmasini hic dogru bulmuyorum. Zaten insanlar da dini nikahi baska amaclarla kiydirir oldu halbuki Peygamberimiz zamaninda resmi nikah yerine geciyordu muhur basiliyordu evlilik cuzdani gibi verilyordu. Oysa simdi gezmek icin yakinlastigimizda gunah olmasin millet gordugunde laf etmesin diye kiydiriliyor. Dini nikahta olsa evli oluyorsun sonucta Allah katinda. Bu arada konu sahibine yonelik yazmadim yanlis anlasilmasin..

Ben esimle kilisede evlendim ve resmi olarakta kiyildi. Turkiyede bu yapilsa coook dogru olur ama boyle karmasik oluyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Back
X