dini paylaşım

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
merhaba hanımlar! bu başlığı nereye açacağımı bilemedim. az önce forumda bir konuyu okuyordum. herkes yorumda bulunmuş; başka bir üyemiz de fikrini, bir ayetten alıntı yaparak desteklemiş. hemen altında da "dini paylaşım yapmak yasaktır." diye başka bir yorum ve hemen ardından da konu kapatılmış.
bu durumdan rahatsız oldum.
forumda kadınların ilgileneceği her türlü kategori var. hatta bize yardımcı olması için "cinsellik" kategorimiz de var. niçin bir de "din" kategorimiz olmasın. belki de vardır bilmiyorum varsa da kusuruma bakmayın bulamadım.
forumdan sorumlu kişiler umarım bu tavsiyemi ciddiye alırlar. bu konuda sizin de yorumlarınızı bekliyorum.

Konu linkini verirseniz bizimde okuma fırsatımız olur inşaAllah. Kadınlarkulubu forumun HER DİNDEN paylaşıma açık olduğu düşüncesindeyim. Hüsn-ü zannımın hüsrana uğramaması dileğimle..

linki şimdi aradım ama nerden okuduğumu hatırlayamadım. bir üyemiz eşinin isteğiyle başını kapadığını yazmış. başını açmak istediğini söylemiş ve tavsiye istemiş. başka bir üye de yanıt olarak, hanımların başlarının kapatması gerektiğini bildiren bir ayet yazmış.

Dini konular yasak evet..
Bence tartışma çıkmaması için yasak. Çünkü ne zaman forum da dini yorumlar olsa mutlaka tartışma çıkıyor.
Herkezin din'i farklı olablir. Örneğin başka din'lerin konusuda yoktur

adminler bunu dinimiz konusulmasin diye degil üyeleri korumak icin yaptigini düsünüyorum.
her dini konuda bi tartisma cikiyor, hakaretler havada ucusuyor, herkes ayri telden caliyor...
dini sohbette üyeleri kandirmaya calisan bi cok kiside olmustu yanilmiyorsam gecmiste ve bu yüzden adminlerin baya bi basi agridi diye biliyorum...

dini bilgi alinabilecek, sohbet edilebilecek bi sürü platform var, dilegin oralara üye olabilir.
ben eksikligini hissetmiyorum sahsen, bu konularda bilmek istedigim birsey varsa dini bi foruma giriyorum...
bi sitede her konu olmak zorunda diye birsey yok sonucta...
cinsellik bölümü var demisin, ama o bölümede herkes yazamiyor, ordada bi kisitlama var yani...

dini kategori var, kadına dair başlığının hemen altında dualarımız sizinle diye
ayrıca rahatsız olunacak bişey yok, bi süre sonra üyeler bir birine hakaret etmeye başladıklarından bu tür konular kapatılıyor, ve kesinlikle hakaret etmeye başlıyolar, ben üye olduğumdan beri dini konuların kaderi hiç değişmedi, dini ve siyasi konularda görüşler çok farklı ve tammülsüzlük hat saffada çünkü, bu yüzden dini ve siyasi konular kapatılıyor

nette sadece dinin konuşulduğu forumlarda var ayrıca, o forumlarda herkes zaten aynı görüşte olduğundan tartışma çıkmıyordur zannımca

eksiklik olarak diil de niçin Allah ın adının anıldığı yorumlara müdahale ediyorlar diye ona takmıştım kafamı. sebebi buysa sorun yok :D

Sayın optimistimsi,
arkadaşlar niye yasak olduğunu açıklamışlar.
Bu sitede 299,782 üye var, bu da demektir ki her dinden, her mezhepten insan var, ateistte var deistte.

Çeşitlilik güzeldir ama saygı duymasını biliyorsak, malesef mezhebi, dini yüzünden hakaret edilen insanlar var burada.
Ateist olduğu için aşağılanan, aşağılanacağı korkusuyla inancını dile getiremeyenler var.

Ne yazık ki topiklerde bırakın dini, herhangi bir yorum yüzünden bile kavga çıkıyorken din gibi hassas bir konuda nasıl kavgalar çıkıyor bir bilseniz.

Oysa biz istemez miyiz üyelerimiz her konuyu paylaşırken dini konularıda paylaşsın, birbirinden fikir alsın fakat olmuyor olamıyor, aynı dine inananlar bile kendi aralarında ayrılıp kavga ediyor, mezhebini öğrendikleri ya da dinen aynı görüşte olmadıkları insanları her topikte taciz edip, özelden rahatsız edenler oluyor.

Çok hassas bir konu din, hassasiyeti sebebiyle de ister istemez tartışmalar daha ağır bir dille oluyor, zamanında dini konular yüzünden bu sitede çok insan zarar gördü, birbirini mahkemeye verenden tutun, açık adres isteyip restleşmelere kadar.
Üzülerek ve affınıza sığınarak söylüyorum bazı hemcinslerimin konu din olunca hakaretlerinin düzeyini, boyutunu tahmin bile edemezsiniz.

Bunun üzerine site yönetimi bir karar aldı ve dini konuları, yorumları yasakladı.

Dua bölümümüz var, orada üyelerimiz tek yürek olup birbirlerine dua ediyorlar. Ama tabii anlattığım sebepten o bölümde de dini konular yasak, sadece dua ediliyor.

Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla...

Dini paylaşımların yasak olmadığını düşünelim ben bir konuya "ben ateistim" diye bir yorumda bulunduğum zaman bana saygı duyulmayacağını çok iyi bilirim ve hatta tartışmalara yol açar bu gibi bir örnek vermek istedim size işte bu tarz şeylerden dolayı dini içerik yasaktır ve çok da mantıklı bir uygulamadır bence.

Dini paylaşımların yasak olmadığını düşünelim ben bir konuya "ben ateistim" diye bir yorumda bulunduğum zaman bana saygı duyulmayacağını çok iyi bilirim ve hatta tartışmalara yol açar bu gibi bir örnek vermek istedim size işte bu tarz şeylerden dolayı dini içerik yasaktır ve çok da mantıklı bir uygulamadır bence.

dini paylaşımların yer aldığı bölümde dini paylaşımda bulunmayacaklar; misal "ben ateistim" diyecekler yer almasalar sorun çıkmayacaktır.

her türlü konunun konuşulabildiği platformlarda bu tür kısıtlamalar saçma

dini paylaşımların yer aldığı bölümde dini paylaşımda bulunmayacaklar; misal "ben ateistim" diyecekler yer almasalar sorun çıkmayacaktır.

her türlü konunun konuşulabildiği platformlarda bu tür kısıtlamalar saçma

Neden onlar bulunmayacaklar ?
Hani saygı nerede o zaman ?
Her türlü konu dediğiniz zaman bu konuda o gruba dahil olur.

bencede gerekli saygı duymak yasaklamakla mı olacak tartısacak bir mesele yok ki inanan inanmayana, inanmayan inanana saygı duyacak
kimse kendi düsüncesini empoze etmeye calısmasa bu sorun olmaz ama biz saygı duyamadğımızdan tartısma uslübunu bilemediğimizden yasaklanmıs sanırım
bu da çok acı

kızlar madem bazı konularda sıkıntı var bunu üstelemeye gerek yok bence. daha önce böyle bir şey yapıldı mı bilmiyorum ama hem dinimizden hem de kadınlarımızdan bahsedebileceğimiz DİNİMİZDE KADıNIN YERİ olarak bi topik yapsak nasıl olur.

örneğin ben bu konuda geçenlerde bir şey duydum. dinimizde evlilikte aslında kadının yemek, ev işi, bulaşık vb yapmak gibi zorunluluğu yokmuş. yani kesin olarak yapması gereken görevlerinden bir kaç tanesi dışında tabi. yıllardır bunun tam tersi bi şekilde bildiğim durumun detaylı açıklamasını bilenler paylaşabilir. açıkçası bazen dindeki uygulamalr farklı şekilde lanse ediliyo gibi bir durum uyandırdı bende. bu konuda erkeklerin ve tabi annelerimizin de genç kızlara yönelik tutumları kimi zaman hoş olmadığı için ilgimi çekti baya.

ne dersiniz bilgisi olan??

Sayın optimistimsi,
arkadaşlar niye yasak olduğunu açıklamışlar.
Bu sitede 299,782 üye var, bu da demektir ki her dinden, her mezhepten insan var, ateistte var deistte.

Çeşitlilik güzeldir ama saygı duymasını biliyorsak, malesef mezhebi, dini yüzünden hakaret edilen insanlar var burada.
Ateist olduğu için aşağılanan, aşağılanacağı korkusuyla inancını dile getiremeyenler var.

Ne yazık ki topiklerde bırakın dini, herhangi bir yorum yüzünden bile kavga çıkıyorken din gibi hassas bir konuda nasıl kavgalar çıkıyor bir bilseniz.

Oysa biz istemez miyiz üyelerimiz her konuyu paylaşırken dini konularıda paylaşsın, birbirinden fikir alsın fakat olmuyor olamıyor, aynı dine inananlar bile kendi aralarında ayrılıp kavga ediyor, mezhebini öğrendikleri ya da dinen aynı görüşte olmadıkları insanları her topikte taciz edip, özelden rahatsız edenler oluyor.

Çok hassas bir konu din, hassasiyeti sebebiyle de ister istemez tartışmalar daha ağır bir dille oluyor, zamanında dini konular yüzünden bu sitede çok insan zarar gördü, birbirini mahkemeye verenden tutun, açık adres isteyip restleşmelere kadar.
Üzülerek ve affınıza sığınarak söylüyorum bazı hemcinslerimin konu din olunca hakaretlerinin düzeyini, boyutunu tahmin bile edemezsiniz.

Bunun üzerine site yönetimi bir karar aldı ve dini konuları, yorumları yasakladı.

Dua bölümümüz var, orada üyelerimiz tek yürek olup birbirlerine dua ediyorlar. Ama tabii anlattığım sebepten o bölümde de dini konular yasak, sadece dua ediliyor.

Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla...

Din konusunun yasaklanma sebeplerini nedenleri niçinleriyle açıklamıştım...

Back
X