Dinlenme frekansınız?

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar ben mi çok yoruluyorum, yoksa herkes mi böyle bilemiyorum. Günlük çalışma saatlerim 09:00-16:00 arası diyeyim bazen uzasa veya erken bitse de. 9 dan önce de mutlaka iş yaparım; çamaşır as, makina çalıştır (bulaşık, çamaşır) az ütü, kahvaltı, çocukları hazırlayıp servise bindirme falan. Sonra kendi işim. Dönüşte de yine kuruyan çamaşırlar vs. Yemek hazırlama. Ufak tefek işler. Çocuklarla oyun, çay veya meyve saati falan derken. Yatma vaktine iyice tükeniyorum. Son 10 gündür bacaklarım çok kötü sızlıyor ve vücudumun her yeri ağrıyor. Özellikle sırtım. Acaba diyorum ben mi hiç dinlenemediğim için farkında olmadan fazla yoruluyorum. Vitamin eksikliği falan da olabilir, yarın ilk işim tahlil vermek olacak mesela, çünkü şuan acıdan yüzüm buruşuk, kımıldayamaz haldeyim. İnleyip duruyorum. Ama kendimi de ihmal etmiş olabilirim. Çünkü yıl içinde dinlenmeden aynı tempo haftasonları biraz geç uyanmakla birlikte yine yoğun bir program. Tatil desem benim için yine yorucu geçer, çünkü dağ- tepe/ kültür tatili yapıyoruz biz. Otel tatili son derece sıkıcı ve anlamsız geliyor.
İnternetten bulduğum bir Görseli eklemeye çalıştım ama oldu mu bilmiyorum. Şöyle pili dağılmış bir anne çizimi. Beni anlatıyor gibi..
Yani benim gibi çok çalışıp böyle hisseden var mı aranızda ya da gün içinde dinlenme rutinleriniz nasıldır? Ben mi fazla yükleniyorum kendime acaba?

Şimdi sabah 08.00 akşam 19.00 çalışan anneler sizi topa tutacak :)
Bence havalardandır. Nerdeyse 11 saat uyuyorum yine uykum var yine yorgunum ki bekarım bi sorumlulugum yok evde. Ona ragmen sabahları cok sinirli ve yorgun kalkıyorum

Butun tatili dag tepe gezmek yerine sikilmayacaginiz kadar 2-3 gunu otel tatiline ayirip hicbisey yapmadan dinleseniz birsey kaybetmezsiniz bence.
Biz hen kultur hem deniz tatilini yapiyoruz.

Digerlerine bir cozumum yok, cocuklu ve çalisan degilim. :)
Cocuklu ve calisan olsam bu sartlarda mutlaka bir yardimci ayarlardim. Esinizden hic bahsetmemissiniz.

Tabi calismaktan ve ev islerinden dolayi olabilir. Ama sirt agrisi falan varsa kan degerleriniz düsmüstür. Bir baktirip takviye almakta fayda var

Herkesin dinlenme ihtiyaci farklidir. Hepimizin temposu farkli,ben gunde 4 saat uyur uyanirim ve zinde hissederim mesela. Bunyeye bagli,beslenmeye bagli,vucut rezervlerinize bagli,aliskanliklariniza bagli. Kendinizi baskalariyla kiyaslamayin ama tabi ki sagliginizi ihmal etmemek adina kan sayimi yaptirin.

Şimdi sabah 08.00 akşam 19.00 çalışan anneler sizi topa tutacak :)
Bence havalardandır. Nerdeyse 11 saat uyuyorum yine uykum var yine yorgunum ki bekarım bi sorumlulugum yok evde. Ona ragmen sabahları cok sinirli ve yorgun kalkıyorum
Evet belki işte geçen vaktim 08:00- 19:00 değil ama 8den önce de, 19 dan sonra da ayakta iş başındayım, bazen iş yerinde; sonra da evde.

Butun tatili dag tepe gezmek yerine sikilmayacaginiz kadar 2-3 gunu otel tatiline ayirip hicbisey yapmadan dinleseniz birsey kaybetmezsiniz bence.
Biz hen kultur hem deniz tatilini yapiyoruz.

Digerlerine bir cozumum yok, cocuklu ve çalisan degilim. :)
Cocuklu ve calisan olsam bu sartlarda mutlaka bir yardimci ayarlardim. Esinizden hic bahsetmemissiniz.
Yardımcım var ancak sabah çamaşır asmak, akşam yemek yapmak yine benim kendi sorumluluğum evde.

Ben cok cok yorgun bitkin oldugum gunler ev islerini boslarim. Cocuk uyuyunca aksam onubla birlikte uyurum. Esinizin de biraz yükünüzü almasi lazim

Herkesin kendi yapısı ve rutinine göre dinlenme, yorgunluk durumu oluyor. Ben de sizin gibi saatlerde çalışıyorum. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Sabah 5-6 gibi evden çıkıp akşam dönenler nasıl dayanıyor diyorum. Bir de ben arabayla gidiyorum. Çoğu insan topıu taşımayla gidiyor. O yuzden kendime çok kızıyorum ama elimde değil hep yorgunum

Havalar beni cok etkiliyor son zamanlarda yagmurlar kotu hava enerjimi cok dusurdu sabah 7-8 arasi kalkiyorum aksam 11 e kdr hep bir tempo icindeyim oglumu ayagimda sallarim gunduz oyle kalir uyku boyunca kalkar yemek is vs derken hep bir hareket hali bazen cok dusuyor modum bazende pire gibi ordan oraya zip zip :))

Yardımcım var ancak sabah çamaşır asmak, akşam yemek yapmak yine benim kendi sorumluluğum evde.

Yazdiginiza gore bulasik, camasir, ütü, cocuklar, yemek, kahvalti+calisma hersey sizde sadeca camasir ve yemek degil. Yardimci ne yapiyor ki?

Ben cocuksuz ve calismiyor halimle boyle bir tempoda yasamiyorum, yapamam. Eşim ütülerini vs kendi yapar. Bence kendinizi cok zorluyorsunuz.

Yazdiginiza gore bulasik, camasir, ütü, cocuklar, yemek, kahvalti+calisma hersey sizde sadeca camasir ve yemek degil. Yardimci ne yapiyor ki?

Ben cocuksuz ve calismiyor halimle boyle bir tempoda yasamiyorum, yapamam. Eşim ütülerini vs kendi yapar. Bence kendinizi cok zorluyorsunuz.
Yardımcı sürürüp siliyor. Gerisine karışmıyor; daha önce bu konuyla ilgili konu açmıştım. Çoğunlukla cevap olarak, evet bizde de öylenşeklinde yorumlar vardı. Eşim benden daha az evde. O yüzden istese de ilgilenemiyor. Bazen akşam 6da bazen gece 1 de geliyor misal.

Valla yardımcınız da varmış üstelik. bence kesin tahlil yaptırın. bazı insanlar tanıyorum sadece uyumak için Totosunu yere koyabilen onlar bişe demiyorsa bilemedim

Yardımcı sürürüp siliyor. Gerisine karışmıyor; daha önce bu konuyla ilgili konu açmıştım. Çoğunlukla cevap olarak, evet bizde de öylenşeklinde yorumlar vardı. Eşim benden daha az evde. O yüzden istese de ilgilenemiyor. Bazen akşam 6da bazen gece 1 de geliyor misal.

Kahvalti olmasa da aksam yemegini hazirlayan ve ütüye el atan yardimcilar oluyor. İsterseniz bir arastirin derim. Bu tempo cok fazla vana gore ve haftasonu da ayni sekilde devam ediyormussunuz.
Hicbisey yapamiyorsaniz tatilinizde biraz dinlenmeye calisin.

Yardımcıyla başta anlaşma seklinize bağlı aslında bu durum, ütü de yapar, yemekte yapar baştaki anlaşmaya göre, sadece silme süpürme yapmakta çok az geldi bana.

Dağ bayır gezmek güzelde bu kadar yoğun tempoda yaşayan biri olarak dinlenerek o anlamsız gelen tatillerden yapmalısınız bence en azından birkaçı gün.

Aynı durumdayım, her hafta kaıdn gelıyor utu filanda hep onda. Ben camasir at, as, katla yerlestır ortalığı toplu tut, dolap ıclerını ayarlarını kacırma derken hıc oturamıyorum. Tam yatcam uyuyucam ufak bebek baslıyor uyanmaya, uykularım hep bolunuyor. 6 da kalkıyorum ise gitmek ıcın 12, 1 gıbı yatıyorum hep uykum var

Arkadaşlar ben mi çok yoruluyorum, yoksa herkes mi böyle bilemiyorum. Günlük çalışma saatlerim 09:00-16:00 arası diyeyim bazen uzasa veya erken bitse de. 9 dan önce de mutlaka iş yaparım; çamaşır as, makina çalıştır (bulaşık, çamaşır) az ütü, kahvaltı, çocukları hazırlayıp servise bindirme falan. Sonra kendi işim. Dönüşte de yine kuruyan çamaşırlar vs. Yemek hazırlama. Ufak tefek işler. Çocuklarla oyun, çay veya meyve saati falan derken. Yatma vaktine iyice tükeniyorum. Son 10 gündür bacaklarım çok kötü sızlıyor ve vücudumun her yeri ağrıyor. Özellikle sırtım. Acaba diyorum ben mi hiç dinlenemediğim için farkında olmadan fazla yoruluyorum. Vitamin eksikliği falan da olabilir, yarın ilk işim tahlil vermek olacak mesela, çünkü şuan acıdan yüzüm buruşuk, kımıldayamaz haldeyim. İnleyip duruyorum. Ama kendimi de ihmal etmiş olabilirim. Çünkü yıl içinde dinlenmeden aynı tempo haftasonları biraz geç uyanmakla birlikte yine yoğun bir program. Tatil desem benim için yine yorucu geçer, çünkü dağ- tepe/ kültür tatili yapıyoruz biz. Otel tatili son derece sıkıcı ve anlamsız geliyor.
İnternetten bulduğum bir Görseli eklemeye çalıştım ama oldu mu bilmiyorum. Şöyle pili dağılmış bir anne çizimi. Beni anlatıyor gibi..
Yani benim gibi çok çalışıp böyle hisseden var mı aranızda ya da gün içinde dinlenme rutinleriniz nasıldır? Ben mi fazla yükleniyorum kendime acaba?

Yok anam yok hepimiz ayniyiz.
Calismadigim halde ev icerisinde nasil yoruluyorum anlatamam.
Dinlenme rutinim yok, söyle oluyor dinleniyorum ev savastan cikmis gibi oluyor eger o gün biraz dinlenmissem. Ben oturdugum anda isik hiziyla dagiliyor ev, hic abartmiyorum oturdugum an ya evlatlarimdan biri su ister, ya karni acikir, ya yedigini etrafa döker, bir bakmisin buz dolabina tirmaniyor ona kosuyorum derken biri havuc kesmeye calisiyor, elinden bicagi aldim derken pacama kücük oglusum yapismis. Ben oturmustum degil mi.. Kahvalti ederken birle elli kere kalkiyorum masadan.
Normal tempom söyle:
7 de uyanis, kizima beslenme cantasini hazirlayip iki cocugumu giydirip sekizde evden cikiyorum. Kresin oralarda kosturduktan sonra oglumla eve dönüp kahvaltimizi yapiyoruz, sonra evi topluyorum oglumla ilgileniyorum saat hemen 12 oluyor kizimi almaya gidiyorum, yine sokaklarda kosturduktan sonra eve gelip yine üzerimi degistiriyorum. Oglumu uyutup aksam yemegine basliyorum, yemek bitmeden uyaniyor, karnimizi doyurup hava güzelse disari parkacikiyoruz, esim evdeyse alisverise cikiyoruz. Iki kücük cocukla evden cikip eve girmek beni cok zorluyor. Sürekli camasir yikamatan, bulasik yikamaktan önümü göremiyorum. Cok sükür daha da dinlenecegimiz günler gelecek cocuklar bir büyüsün. Hic abartmiyorum ayaklarim zonkluyor, tatil valizi hazirliyorum iki gündür de.

Siz bu kadar ev işi / çocuklarla ilgilenme / çalışma hayatı arasında koştururken eşiniz ne yapıyor? Herşeyi siz sırtlanırsanız bu ağrı yorgunluk vs az bile.Geçmiş olsun.

Uyanik oldugum.bir kac saat var gun icinde bu agirlk neden blmem:uykucu: rahatsiz deglm ama ettrafmdaki herkes bu durumdan sikayetci calisirken ztn eve nasil.geliyordm blmem 😊

Back
X