Direksiyon sınavı

cicek2888

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2025
22
9
1
28
Merhaba 28 yaşındayım
Ehliyet almak için kursa yazıldım ve yazılı sınava girdim
1. Sınavda bi soru ile kaldım
2. Sınavda geçtim
Direksiyon dersleri başladı vs
Direksiyon sınavına girdim hoca beni konuşturduğu için dubaya çarptım
Sonuç olarak kaldım
Şimdi mesaj geldi yeni sınav pazar günü ve ben çok gerildim
Yine kalcam gibi bi düşünce oluştu
Aslında derslerim çok iyidi kurs hocası geçeceğimden çok emindi
Geçemeyince aksiyete gibi bişey oluştu
Sanki hiç alamıyacam gecemiyecem gibi
Ve ailem eşimin ailesi herkes sınavı soruyo daha çok geriliyorum
Üzerimde çok baskı hissediyorum ve başarız olmak dan korkuyorum
napmayalım nasıl bi yol izlemeliyim

Öncelikle tecrübe ettiniz bu bir kenarda dursun.
Sonra Hoca güzergahın videosunu atmıştı bana onun çok faydası oldu.
Öyle bir video var mı sorun.
Yoksa diğer sürücü kurslarının kanallarına bakının.
Bir gün önceden de imkanınız varsa yakınınızla gece saatlerinde sakinlikte gidip kendinizi ağır ağır deneyin.

Bir gün önceden de imkanınız varsa yakınınızla gece saatlerinde sakinlikte gidip kendinizi ağır ağır deneyin.
Cuma günü bi ders alcam
Videosu bende var güzergahın izliyorum sürekli
İnş bu sefer geçerim ama cidden şuan bile gerildim mesaj geçince
Gecememe korkusu var üzerimde

Benim de bu hafta direksiyon sınavım var, aynı dertten ben de muzdaribim. Ben derslerde bazen kötü sürüyorum bazen iyi ortam yok.
Trafik anksiyetesi nedir ben derslere başlayınca anladım. Ayağım titriyor kavşaklarda, ilaç alıyorum mecbur biraz faydası oldu.

Cuma günü bi ders alcam
Videosu bende var güzergahın izliyorum sürekli
İnş bu sefer geçerim ama cidden şuan bile gerildim mesaj geçince
Gecememe korkusu var üzerimde

Bence geçemediniz diye üzülmek yerine tecrübe ettim diye düşünün :)
Çokta heyecan yapıp paniğe sürüklemeyin kendinizi , bende ilk sınavımda kalmıştım .
Başarılar diliyorum ..

Benim de bu hafta direksiyon sınavım var, aynı dertten ben de muzdaribim. Ben derslerde bazen kötü sürüyorum bazen iyi ortam yok.
Trafik anksiyetesi nedir ben derslere başlayınca anladım. Ayağım titriyor kavşaklarda, ilaç alıyorum mecbur biraz faydası oldu.
İnş geçersiniz bu sınavda

Benim bir arkadaşımı daha arabaya oturur oturmaz aynayı düzeltmedi diye indirmişlerdi kız gaza bile basamadan :KK53: oturmuş anahtarı çevirmiş demişler "in" 😅 nasıl yani nereye ineyim demiş anlamamış. Kaldın demişler. Gerekçe de aynayı düzeltmemiş. Kız da baktım iyi görünüyordu gerek görmedim demiş:KK53:böyle saçma sebepten bile kalanlar var yani. Biraz da kuruldakilerin inisiyatifinde bana da ilk ilk sefer aşırı gıcık insanlar denk gelmişti ben de ikinci de aldım bir şey olmaz yani

Arabaya binin bütün kontrollerinizi yapın sanki arkadaşlarınızı almışsınız da bir yere gitmeye çıkmışsınız gibi düşünün . çünkü
Her zaman arabaya bindiğinizde tek olmayacaksınız ve yanınızdaki insanlar Konuştuğunda susun ben trafikteyim deyip devam etmeyeceksiniz . konuşabilirsiniz sonuçta arabayı diliniz kullanmayacak o yüzden bundan korkmayın yani geçen sefer konuşturdular bu sefer de konuştururlarsa kesin kalırım gibisinden kesinlikle içinize dert etmeyin . Ben sınava girdiğimde adam bana hadi bas da gidelim diyordu okulun önünden geçeceğimizi bildiği halde, sonra araba geliyordu yan yoldan çıkıyorum ama bana diyor ki neden bekliyorsun yürüsene, park yapıyorum işte dışardan birisi bakıyor ama içerdeki de diyor ki sanki bastık mı sanki şunu dubaya vuracakmışız gibi yani o an benim yaptığım şeyin yanlış olduğunu Düşündürüyordu ters psikoloji uyguladılar resmen o anda tabii ki de hiçbir şey söyleyemiyorsun . Bir de tam park yapıyorum diyor ki biraz müzik açsana 🤣

Bence kimseye sınava gireceğinizi söylemeyin. O durum insanda ayrı bir baskı uyguluyor. Bende 1. Sınavda kalmıştım 2.de kimseye haber vermeden girdim ve geçtim. İnsanda ister istemez "yine kalırsam insanlar hakkımda ne düşünür" çekincesi oluyor.
Sınavda iste derste olduğunuzu veya yalnız olduğunuzu hayal ederek sürün. Hocalar konuşturmaya çalışırsa kısa cevaplar verin geçin. Sadece keyifli sekilde sürüş yapmaya odaklanın. Sınav gibi hissetmeyin.

Back
X