Direksiyon sınavından bir türlü geçemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum...

akademikuye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009
1.577
212
173
38
Diğer
Arkadaşlar normalde direksiyon başına geçince kurstaki hocamızla gayet güzel araba kullanıyorum ama iş sınava gelince farkında olmadan heyecan yapıyorum ve ikidir kalıyorum. Üçüncü sınavda artık geçmek istiyorum. Yeni sınav sistemine göre direksiyon sınavı zorlaştı yani töleranslı davranmıyor artık komisyon üyeleri. Geçememek canımı çok sıkıyor çünkü kötü değilim direksiyon başında sınav haricinde:( Ne önerirsiniz bana heyecanımı yenmek ve şu sınavı geçmek için....:14:

Sınavda telaş yapıyorsan sıkışık trafikte ya da ani bir durumda da telaşlanıp hata yapacaksın demektir. Hedefin 3. sınavı geçmek değil, iyi bir sürücü olmak olmalı. Sadece hocanın yanında değil, her an, her koşulda...

Sınavın zorlaştırılmasını çok doğru buluyorum. "Ehliyeti alayım da gerisini hallederim." diye düşünmek büyük hata.

Sınavda telaş yapıyorsan sıkışık trafikte ya da ani bir durumda da telaşlanıp hata yapacaksın demektir. Hedefin 3. sınavı geçmek değil, iyi bir sürücü olmak olmalı. Sadece hocanın yanında değil, her an, her koşulda...

Sınavın zorlaştırılmasını çok doğru buluyorum. "Ehliyeti alayım da gerisini hallederim." diye düşünmek büyük hata.

Amacım sınavı iyi bir sürücü olarak geçmek. Öneriniz ?

Son düzenleme:
Ben 4.de kazandim. Hemde yurt disinda girdim ehliyete. Avrupada cok cok daha zor..
Benim sana onerim: Kesinlikle rahat ol,telas yapma,kazanacagim de..
Kendine guven ben bunu yapacam bu sefer de..
Yaninda ve arkanda oturanlari unut sadece sen varmissin gibi dusun.
Amacin en iyi sekilde arabayi surmek olsun..
Devamli aynalarina bak yolda iken. Hizini kontrol et..
Arabayi stop ettirsen bile panik yapma..Ben kazandigim sinavda arabayi bile stop ettirmistim.
Bende umudumu kaybediyordum,vazgeciyordum.
Ama azim ettim,yilmadim.
Hersey sende bitiyor...
Yol kurallarina uydugun surece ve panik yapmadigin surece gecmemen icin bir sebep yok.
Dua et sinavdan once birde..
Kendini kasma,ya basaramazsam yine deme.. olumlu dusun..
Baska sorularin olursa, cevaplarim..

insallah basaracaksin bu sefer..

Araba senin kontrolunde..
Arabanin on tarafi senin ellerin, arka tarafida ayaklarin, arabanin motoruda yonlendirmeside senin beynin..
Bu sekilde dusun.
Sen ne sekilde surersen, araba oyle yol alacaktir.
Hersey sende bitiyor.

Arkadaşlar normalde direksiyon başına geçince kurstaki hocamızla gayet güzel araba kullanıyorum ama iş sınava gelince farkında olmadan heyecan yapıyorum ve ikidir kalıyorum. Üçüncü sınavda artık geçmek istiyorum. Yeni sınav sistemine göre direksiyon sınavı zorlaştı yani töleranslı davranmıyor artık komisyon üyeleri. Geçememek canımı çok sıkıyor çünkü kötü değilim direksiyon başında sınav haricinde:( Ne önerirsiniz bana heyecanımı yenmek ve şu sınavı geçmek için....:14:

Sadece sınavda heyecanlanıyorsan gerçekten iyi değilsin. Bunu yüzüne vurayım güvenin sarsılsın diye söylemiyorum. Ben de ilk ehliyet alırken öyleydim. En nihayetinde kendine tam güvenemediğin için heyecan oluyor kısmen. Mesela şimdi 50 tane sınav olsun neden heyecanlanayım ki.. bunlar acemilik ama herkes acemiydi başlarda. Yapacağın olay şu; kurs sınırları dahilinde direksiyona geçme, sana yardımcı olabilecek birileri varsa eğer pratik yap bol bol

Araba senin kontrolunde..
Arabanin on tarafi senin ellerin, arka tarafida ayaklarin, arabanin motoruda yonlendirmeside senin beynin..
Bu sekilde dusun.
Sen ne sekilde surersen, araba oyle yol alacaktir.
Hersey sende bitiyor.

Çok sagol canım yardımcı oldugun için çok canımı sıkıyorum cunku normal de iyim ama sınavda işim hep ters gidiyo :( artık bunu aşmak istiyorum :( Dediklerini yapacağım gelecek sınavda...

Çok sagol canım yardımcı oldugun için çok canımı sıkıyorum cunku normal de iyim ama sınavda işim hep ters gidiyo :( artık bunu aşmak istiyorum :( Dediklerini yapacağım gelecek sınavda...

Rica ederim arkadasim.
Bu dusunceyi at kafandan, isim ters gidiyor deme farkinda olmadan negatiflik cekiyorsun kendine.
Olumlu dusun, basaracagim de..
Olumsuz dusunursen, olumsuz gider hersey..
Kontrol sende, eminim basaracaksin.. Allah yar ve yardimcin olsun..

Sadece sınavda heyecanlanıyorsan gerçekten iyi değilsin. Bunu yüzüne vurayım güvenin sarsılsın diye söylemiyorum. Ben de ilk ehliyet alırken öyleydim. En nihayetinde kendine tam güvenemediğin için heyecan oluyor kısmen. Mesela şimdi 50 tane sınav olsun neden heyecanlanayım ki.. bunlar acemilik ama herkes acemiydi başlarda. Yapacağın olay şu; kurs sınırları dahilinde direksiyona geçme, sana yardımcı olabilecek birileri varsa eğer pratik yap bol bol

Haklısın aslında belki de özel ders almak lazım. Teşekkür ederim

Amacım sınavı iyi bir sürücü olarak geçmek. Öneriniz ?

Bunu ancak pratik yaparak aşabilirsin. Daha çok kullandıkça kendine olan güvenin artacaktır zaten. Kendine güvenmediğin sürece mutlaka telaşlanırsın. Tabii bunu yaparken de temkinli ol, çünkü ufacık bir kaza bile insanı korkutup geriletir. Araç kullanırken emin olmadığın hiçbir hareketi yapma.

Aracın varsa, işin olmasa bile sık sık alıp bir yerlere git. Kendine "karanlıkta sürmekten korkuyorum, yokuşta arabayı kaldıramam, yağmurda süremem" vb psikolojik engeller koymaya başladığını hissedersen mutlaka seni sıkıntıya sokan konunun üzerine giderek çöz.

Son düzenleme:
Rica ederim arkadasim.
Bu dusunceyi at kafandan, isim ters gidiyor deme farkinda olmadan negatiflik cekiyorsun kendine.
Olumlu dusun, basaracagim de..
Olumsuz dusunursen, olumsuz gider hersey..
Kontrol sende, eminim basaracaksin.. Allah yar ve yardimcin olsun..

Ayy ne kadar sevimlisin öyle yakamozum35... Çok çok sagol desteğin için...

Bunu ancak pratik yaparak aşabilirsin. Daha çok kullandıkça kendine olan güvenin artacaktır zaten. Kendine güvenmediğin sürece mutlaka telaşlanırsın. Tabii bunu yaparken de temkinli ol, çünkü ufacık bir kaza bile insanı korkutup geriletir. Araç kullanırken emin olmadığın hiçbir hareketi yapma.

Aracın varsa, işin olmasa bile sık sık alıp bir yerlere git. Kendine "karanlıkta sürmekten korkuyorum, yokuşta arabayı kaldıramam, yağmurda süremem" vb psikolojik engeller koymaya başladığını hissedersen mutlaka seni sıkıntıya sokan konunun üzerine giderek çöz.

Mairuj Teşekkür ederim arabam yok ehliyetten sonra alacağım inşallah. Aslına bakarsan korkuda yok ben de sanırım arkadaşlara rica edip pratik yapmam lazım bolca ki kendime güveneyim... ya da özel ders almak lazım...

Son düzenleme:
Mairuj Teşekkür ederim arabam yok ehliyetten sonra alacağım inşallah. Aslına bakarsan korkuda yok ben de sanırım arkadaşlara rica edip pratik yapmam lazım bolca ki kendime güveneyim... ya da özel ders almak lazım...

Aynen öyle canım, ne kadar çok kullanırsan o kadar iyi. Çünkü acemilik bir süreç, ne kadar üstüne gidersen o kadar kolay atlatırsın.

Ayy ne kadar sevimlisin öyle yakamozum35... Çok çok sagol desteğin için...

Sagol canim, o senin yureginin guzelligi..
Bende ayni yollardan gecmisim, seni cok iyi anliyorum tabikide destek ve yardimci olmaya calisirim..
Ceken bilir demisler ya oyle :) sen kazanacaksin ama ben inaniyorum.
optum.

Son düzenleme:
ben de aynı dertten muzdaribimve benm acil araba kullanmam gerekiyor ve ben ya-pa-mı-yo-rum....

zorunlu oldukça da geriliyorum...ooffff düşüncesi bile bunalttı...araba kullanmak neden bilmem çocukluğumdan beri en büyük fobim oldu rüyalarımda hep hareket halindeki bi arabanın içinde görürdüm kendimi...ki sakin de bir insanımdır...

başlığı görünce feyz alırım belki diye girdim ama sağolsunlar arkadaşlar pek bi yardımcı olmuşlar ( kaza yaparsın, bilmiyorsun demek vsvsvs) daha da gerildim..........bayılıyorum kk hatunlarının bu yaklaşımına ...

ben de aynı dertten muzdaribimve benm acil araba kullanmam gerekiyor ve ben ya-pa-mı-yo-rum....

zorunlu oldukça da geriliyorum...ooffff düşüncesi bile bunalttı...araba kullanmak neden bilmem çocukluğumdan beri en büyük fobim oldu rüyalarımda hep hareket halindeki bi arabanın içinde görürdüm kendimi...ki sakin de bir insanımdır...

başlığı görünce feyz alırım belki diye girdim ama sağolsunlar arkadaşlar pek bi yardımcı olmuşlar ( kaza yaparsın, bilmiyorsun demek vsvsvs) daha da gerildim..........bayılıyorum kk hatunlarının bu yaklaşımına ...

Olumlu,yapıcı ve ileriye götürücü olanlardan faydalanmak lazım jeanne... Sende mi direksiyon sınavından kalıyorsun canım? yoksa hiç mi girişmdin bu işlere ?

Sanırım o "kaza yaparsın" diyen benim :))

İnsanları sürücülükten soğutmayı amaçlamıyorumdur sanırım? Evet sürücülük çok ciddi bir sorumluluktur, gerçekten "ehil" olmayan birinin ehliyet alıp yollara çıkmaması gerekir. Ve gerçekten sınavda telaşlanan birinin yarın bir gün trafikte (örneğin biri önüne kırdığında, yola bir çocuk fırladığında, biri ani fren yaptığında...) yine telaşlanıp aracını savurması yüksek ihtimaldir. Ehil olmanın yolu da önce teorik bazda iyi eğitim almak daha sonra bol bol pratik yapmaktır. Ülkemizde bir trafik terörü varsa bunun en önemli nedenlerinden biri iyi sürücü yetiştirememek ve denetlememektir. Lafı edilince içinizi sıkan ihtimal yarın bir gün herhangi birimizin canını yakabilir.

Tekk cozum ozel ders..

Oyle es, dost, akraba ile olmuyo, adamin yaninizda gerildgini anladiginiz anda geriliyorsunuz sizde..

Saati 50 tlye 2 saat ders aldim, ertesi gun trafikteydim. Ankara icin kadin hoca tavsiye edebilirim.
Araba kullanmak=ozgurluk. Sakin vazgecmeyin

Tekk cozum ozel ders..

Oyle es, dost, akraba ile olmuyo, adamin yaninizda gerildgini anladiginiz anda geriliyorsunuz sizde..

Saati 50 tlye 2 saat ders aldim, ertesi gun trafikteydim. Ankara icin kadin hoca tavsiye edebilirim.
Araba kullanmak=ozgurluk. Sakin vazgecmeyin

Çok teşekkür eedrim inanın çok hevesliyim. Haklısınız sanırım eş dost konusunda:) İstanbul' dayım :(

Son düzenleme:
Back
X