Diş eti ameliyatı greft

esmertt

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
6
Merhabalar benim üst ön dişimde birisi köprü olmak üzere 4 adet Zirkonyum kaplamam var. 1 senesi dolmadı yaptıralı fakat yaptırdıktan kısa bir süre sonra köprü olan (çekilen tek diş) et çekilmesi oldu ilk defa yaşadığım için bilmiyordum tekrar yaptırdığım yere gittim diş eti bağ grefti yapılması gerektiğini söylediler. Fakat ben çok korkuyorum aranızda yaptıranlar varmı? İyileşme süreci işlem sonrası ağrısı acısı çok oluyormu ? Kaç günde toparlanırım? Ayrıca sigara kullanıyorum aşırı bağımlığım burun amelyatı da oldum onda bile dayanamadım içtim. Bu diş amelyatı sonrası sigara kullanan oldu mu? Lütfen sigara konusunu kınamayalım bende biliyorum zararlı sağlığım daha önemli ama iradem çok zayıf. Doktoru arayıp gün alıcam yaptırıp yaptırmamakta çok kararsızım. Yaptıranlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Enfeksiyon kaparsınız bi süre sigaraya ara vermeniz lazım sigaraya iyileşene kadar iyileşmesini de geciktirir gelmiş geçmiş olsun

İçme sakın. Ben içtiğim için alveolit olmuştum

Sigara iyileşme sürecini etkiliyor hatta daha beter yapıyor.Bence sigarayı bırakın

benim annem 60 yaşında, geçen gün implant çivisi takıldı çenesine. tam 4 gün sonra bişey sormak için kliniğe uğradı, doktoru bi bakmış implantın dikilen kısmı kapanmış. 4 günde dikişlerini aldılar. çünkü bu kadın sigara kullanmıyor. 30 yaşında sigara kullananlarda 15 günü buluyormuş. 60 yaş - 4 gün vs 30 yaş 15 gün. oturun hesap edin vücudunuza ne yaptığınızı.

Evet haklısınız sigara içmek etkiler tabi ama merak ettim kaç gün içmediniz kaç günden sonra içmeye başladınız? Acısı nasıl oldu kaç gün sürdü

Bunu okuduğuma sevindim. Bana da bu hafta içinde implant çivisi çakılacak ve ben de 50 + yaştayım . Sigarayı da bırakalı tam 3 ay oldu ,günde 3 adet içiyordum gerçi ama 30 senedir içiyordum .Umarım anneniz gibi çabuk kaynar benim de

`