Diş eti çekilmesi

sunandshine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Kızlar canım inanılmaz sıkkın yaklaşık 4-5 gün önce diş eti çekilmem olduğunu fark ettim ve hemen doktora tabi ki
İlk doktor muayene etti evet diş eti çekilmesi var dedi benim hem ön 2 dişimde hem alt 3 dişimde var röntgen istedi, röntgen çekildi ilk doktor baktı dedi ki başlangıç aşamasında şu an sorun yok kemik kaybı vs yok bir periodontolojiye göster yine de detaylı temizlik yapılsın.
Ertesi gün gittim zaten canımdan can gidiyor dişim düşecek korkusundan. paradontax ağız çalkalama suyu diş macunu yumuşak diş fırçası vs kendimce önlemler aldım. Ayrıca C vitamini takviyesi almaya başladım etkiliyormuş çünkü.
Dün periodontolojiye gittim, doktor hanım bir anda iğne yapmaya başladı ağzıma dedim n’oluyo şu an burda daha önce de diş taşı temizliği yaptırdım ama hiç anestezi olmamıştı. Bir şey yok temizlik yapacağım dedi ben hiçbir şey soramadan başladı temizliğe ama uyuşuk olmasına rağmen hissettiğim noktalar oldu dünden beri dişlerim daha hassas sanki sallanıyor gibi hissediyorum ama görünürde bir sallanma yok psikolojik biliyorum. Sanki sağlam değil diş taşı temizliğinden sonra yani daha önce de yaptırdım ama asla böyle olmamıştı.
Doktor hanım bana biraz ürkütücü gelince ki hiç korkmam normalde diş doktorundan haftaya verdiği randevuyu iptal ederek hastendeki diğer periodontoloji doktoruna gitmeye karar verdim.
Daha önce bu süreçleri yaşayan bilen var mı sanki doktor durum kötü gibi konuştu canım aşırı sıkıldı.

Ben :)
Üst Damağımdan parça et alındı dişeti boş olan yere dikildi .

Damadımdan et alındı dişime dikildi .
İlk doktor röntgene bakıp iyi başlangıç aşamasında kemik kaybı yok vs dedi o yüzden belki yapılmaz şu anlık diye düşünüyordum
Martta nişanım eylülde düğünüm var ayrıca atandım bir ay sonra göreve başlayacağım başka bir şehirde her şey üst üste geliyor bu ara

Kemik kaybı değil diş eti çekilmesinden dişin kökü gözükücekti nerdeyse

Üst Damağımdan parça et alındı dişeti boş olan yere dikildi .
Merhaba Benimde diş eti çekilmesi var damaktan et alıp oraya dikicez dedi baya korkuyorum çok acıyor mu kaç günde iyileşiyor. Ayrıca ben sigara kullanıyorum cevap verirsen çok sevinirim.

Merhaba Benimde diş eti çekilmesi var damaktan et alıp oraya dikicez dedi baya korkuyorum çok acıyor mu kaç günde iyileşiyor. Ayrıca ben sigara kullanıyorum cevap verirsen çok sevinirim.
Merhaba bende kullanıyorum sigara . 2-3 gün üst damak baya acıyor plak yapılıyor üst damağa o koruyor biraz . Aşağı dikilen yer zaten ilk gün ağrıyor tamam hemen gectı benımki .

Merhaba bende kullanıyorum sigara . 2-3 gün üst damak baya acıyor plak yapılıyor üst damağa o koruyor biraz . Aşağı dikilen yer zaten ilk gün ağrıyor tamam hemen gectı benımki .
Peki işlemden sonra sigara içtin mi doktora söyledim ama içmemen gerek dedi net bişey söylemedi internetten araştırdım boşluğa koyulan et kararır yerleşmez yazıyor. Sigara konusunda çok kötü bir iradem var

3 hafta sürer dedi. Ön dişlerimde kaplama var onları sökecek köprü olan etime yapıcak işlemi 3 hafta sürer dedi boş kalacakmış geçici dişte yapmıyor

İçemiosun ki 2 gun damak aldığın nefesten hava alıyor benim plak tam oturmadı ondan olsa gerek

İçemiosun ki 2 gun damak aldığın nefesten hava alıyor benim plak tam oturmadı ondan olsa gerek
Ne kadar sonra içebildin bir sorun yaşadın mı siga
2 gun sonunda .

Önce sağlığını düşün sigara sonraki konuanladım teşekkür ederim bilgin için. Evet öyle malesef ama
Teşekkür ederim bilgi için. Evet öyle tabi dediğim gibi sigara konusunda o kadar iradesizim ki merak ettim ne kadar sonra içiliyor sorun oluyor mu? 2 gün sonra normal devam mı ettiniz

Evet ama her insan aynı değil benim sürecim sorunsuz gectı ama sizin iyileşme sürecinizi uzatabilir doktorunuzu dinlemeniz lazım en azından plak çıkana kadar

`