Dis eti cekilmesi?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Ah ne cektim ben dislerimden, 5 yil tel taktim, kac tane disim cekildi dolgu yapildi sayamadim. Simdi de dis etlerim sorunum.
zaten babamin tarafi dis konusunda sorunlu baya, ben de onlara cekmisim demek ki.

o kadar moralim bozuk ki :(
dislerimi en az iki kez fircalamaya dikkat ediyorum. Ama ben de dis eti cekilmesi var sanirim ve geri de gelmiyormus malesef. Dislerim dokulcek dissiz kalicam diye cok moralim bozuldu :(
ileri seviyede mi bilmiyorum ama kesin oyledir. Ben uzun sure tel takmistim o yuzden dislerim daha tam oturmadi hala bazilari hafifce sallaniyor. Simdi de on disim hafif sallanmaya basladi. :2::43:

Sizce tedavisi mumkun mu?

dissiz mi kalicam ? :43::43:

Ah ne cektim ben dislerimden, 5 yil tel taktim, kac tane disim cekildi dolgu yapildi sayamadim. Simdi de dis etlerim sorunum.
zaten babamin tarafi dis konusunda sorunlu baya, ben de onlara cekmisim demek ki.

o kadar moralim bozuk ki :(
dislerimi en az iki kez fircalamaya dikkat ediyorum. Ama ben de dis eti cekilmesi var sanirim ve geri de gelmiyormus malesef. Dislerim dokulcek dissiz kalicam diye cok moralim bozuldu :(
ileri seviyede mi bilmiyorum ama kesin oyledir. Ben uzun sure tel takmistim o yuzden dislerim daha tam oturmadi hala bazilari hafifce sallaniyor. Simdi de on disim hafif sallanmaya basladi. :2::43:

Sizce tedavisi mumkun mu?

dissiz mi kalicam ? :43::43:

Öncelikle çok geçmiş olsun..

bu dertten çok çeken biri olarak seninle tecrübelerimi paylaşmak isterim

eğer istersen

:5::5::5::5::5::5:

Parodontax kullanın bence.diş eti çekilmesiyle tam alakası varmı bilmiyorum ama mesela benim annemle babamında diş etleri aşırı hassastı her fırçalamada kanıyodu şuan hatırlayamadım ama bi sürü sorunları vardı doktor tavsiyesiyle parodontax kullanınca geçti tadı biraz iğrenç mideniz bulanabilir ama değer :)

Tabi canim cok isterim:43:
doktora gitsem duzelmez bu disler diycek diye cok korkuyorum :43:

Hayır canım öncelikle bir rahat ol....

ben 2004 senesinde aşırı yoğun stres sebebi ile diş eti çekilmesi yaşadım.

Diş olayı benımde aynı senin gibi genetik aileden kötü yani.. :((

neyse turin kont gittiğimde dr aman allahım bu ne dedi .. ne olduki dedim

dişleriniz bitmiş dedi derhal küretaj olmanız gerekiyor dedi.

umursamadım.

sonra dişlerime yani etlerin dibine bastırınca ilthap geliyordu.

üzülmeye başladım hemen doktora ( diş eti uzmanına ) gittim..

bana çok sıkıntılı bir süreç fakat bunu temizleyebileceklerini, aksi halde bütün

dişlerimi kaybedeceğimi söylediler.

tedaviye başladım.

2 ay kadar dişci evim oldu :(( ,

bütün diş etlerimi kazıdılar.
diş etlerim yeniden uzadı..

şu an çok sağlıklı dişlerim ve diş etlerim var sakın ihmal etme.

diş kalbe böbrege bir cok organa vurur.

Parodontax kullanın bence.diş eti çekilmesiyle tam alakası varmı bilmiyorum ama mesela benim annemle babamında diş etleri aşırı hassastı her fırçalamada kanıyodu şuan hatırlayamadım ama bi sürü sorunları vardı doktor tavsiyesiyle parodontax kullanınca geçti tadı biraz iğrenç mideniz bulanabilir ama değer :)

tellerimi cikarinca dislerim baya sismistimo zaman paradontax kullandim gecti. Ama cekilmeye faydasi olur mu bilmiyorum :(

Hayır canım öncelikle bir rahat ol....

ben 2004 senesinde aşırı yoğun stres sebebi ile diş eti çekilmesi yaşadım.

Diş olayı benımde aynı senin gibi genetik aileden kötü yani.. :((

neyse turin kont gittiğimde dr aman allahım bu ne dedi .. ne olduki dedim

dişleriniz bitmiş dedi derhal küretaj olmanız gerekiyor dedi.

umursamadım.

sonra dişlerime yani etlerin dibine bastırınca ilthap geliyordu.

üzülmeye başladım hemen doktora ( diş eti uzmanına ) gittim..

bana çok sıkıntılı bir süreç fakat bunu temizleyebileceklerini, aksi halde bütün

dişlerimi kaybedeceğimi söylediler.

tedaviye başladım.

2 ay kadar dişci evim oldu :(( ,

bütün diş etlerimi kazıdılar.
diş etlerim yeniden uzadı..

şu an çok sağlıklı dişlerim ve diş etlerim var sakın ihmal etme.

diş kalbe böbrege bir cok organa vurur.

ben de stresliyim sinav telasi falan vardi lys ygs, bu sene de tekrar hazirlanicam.
duzelebiliyor yani oyle ki?
benden iltihap falan gelmiyor, sadece dis etlerim (disimin uzerini kaplayanlar) daha acik renk ve cekilmisler.
peki dis etlerin yeniden uzarken goruntu nasildi?
cok tesekkur ederim biraz rahatladim :)
Bir de dislerim cok sari ya, beni cok rahatsiz ediyor. Dis doktorum sagolsun birini torpuledi on dislerimden, biri daha kisa simdi. Ve de biraz yamuklar saga dogru kayik yani plagimi takmadigim icin. zaten tedavi tam bitmeden cikarmistik. Utaniyorum valla gulmeye. Oof off

tellerimi cikarinca dislerim baya sismistimo zaman paradontax kullandim gecti. Ama cekilmeye faydasi olur mu bilmiyorum :(

ben de stresliyim sinav telasi falan vardi lys ygs, bu sene de tekrar hazirlanicam.
duzelebiliyor yani oyle ki?
benden iltihap falan gelmiyor, sadece dis etlerim (disimin uzerini kaplayanlar) daha acik renk ve cekilmisler.
peki dis etlerin yeniden uzarken goruntu nasildi?
cok tesekkur ederim biraz rahatladim :)
Bir de dislerim cok sari ya, beni cok rahatsiz ediyor. Dis doktorum sagolsun birini torpuledi on dislerimden, biri daha kisa simdi. Ve de biraz yamuklar saga dogru kayik yani plagimi takmadigim icin. zaten tedavi tam bitmeden cikarmistik. Utaniyorum valla gulmeye. Oof off

Kesinlikle tedavisi var.

Dişte çığır açrı artık tıp..

sen maniden haber ver.

bayazlatma v.s. pahalı tedaviler...

ancak iyi bir dr bulmalısın.

istanbuldaysan sana tavsiyee debilirim..

1-2 klinik.

Kesinlikle tedavisi var.

Dişte çığır açrı artık tıp..

sen maniden haber ver.

bayazlatma v.s. pahalı tedaviler...

ancak iyi bir dr bulmalısın.

istanbuldaysan sana tavsiyee debilirim..

1-2 klinik.

Istanbuldayim ben cok iyi olur bir kac tavsiye.
beyazlatmayi dusunuyorum zaten annem de tamam dedi ama ondan once su dis etlerimi bi duzeltmem lazim.
ayrica o biri kisa olan disimin duzelmesi imkansiz sanirim digerini de kisaltmak istemiyorum. lı bu sekilde duruyorlar cok da bariz degil ama.
Valla cok ozeniyorum inci gibi disleri olanlara.

Back
X