• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş eti iltihabi

Zre_

Gecici bir sure mezun zre :) ... Takim: 10
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
3.484
16.665
208
Merhaba,

2 haftadir kendimi cok kotu hissediyorum, sanki dunyam basima yikildi.

Söyle basliyayim. Hic bir zaman dislerim iyi olmadi. Cürukler, dolgular, dis taslari ve agrilar. Hamileligimde hassasiyet. Dis etlerimde iltihap. Hayatim cok stresli ve takintili biriyimdir, bunlarda dislerimin hizlica gerilemesine sebep oluyormus ( dis doktorumun dedigine gore.
Dis gicirdatma var, geceleri dislerimi sıkma var. Bu yuzden sabah kalkinca cenem, dislerim agriyor.

Ve yillardir suren diş doktoru korkusu. Randevu almak icin zor arardim ellerim titrerdi korkudan terlerdim ama yapardim. Discim yardimci oldu, guvendim ve korkumu tam olmasada kontrol altina aldim.
Ama malesef en son diş agrisiyla gittigimde bana butun dişlerimi cekip protez takmami önerdi, hem dislerim kotu oldugu icin hemde cok pahali oldugu icin tedavilerin. Iki gün sonra tekrar gittim ve dis doktoruma dislerimi bu yaşta kaybetmek istemedigimi soyledim. Bunun uzerine bana ozaman yavas yavas cekicez dislerini, her agrin oldugunda cekecegiz dedi, buyuk tedaviler yapmiyacagini soyledi ( kanal tedavi gibi). Antibiotik verdi eve yolladi. 1 hafta dis agrisindan olecegimi dusundum. Paracetamol ve ibuprofen bile agrimi zor hafifletti. Bugun tekrar aradim ve yarin gidecegim, dislerimi cekmesinden ve baska bi cozum oneri yapmamasindan korkuyorum.
Ne yapacagimi bilmiyorum. Fikri veya tavsiyesi olan varmi.

Merhaba,

Söyle basliyayim. Hic bir zaman dislerim iyi olmadi. Cürukler, dolgular, dis taslari ve agrilar. Hamileligimde hassasiyet. Dis etlerimde iltihap. Hayatim cok stresli ve takintili biriyimdir, bunlarda dislerimin hizlica gerilemesine sebep oluyormus ( dis doktorumun dedigine gore.
Dis gicirdatma var, geceleri dislerimi sıkma var. Bu yuzden sabah kalkinca cenem, dislerim agriyor.

Ve yillardir suren diş doktoru korkusu. Randevu almak icin zor arardim ellerim titrerdi korkudan terlerdim ama yapardim. Discim yardimci oldu, guvendim ve korkumu tam olmasada kontrol altina aldim.
Ama malesef en son diş agrisiyla gittigimde bana butun dişlerimi cekip protez takmami önerdi, hem dislerim kotu oldugu icin hemde cok pahali oldugu icin tedavilerin. Iki gün sonra tekrar gittim ve dis doktoruma dislerimi bu yaşta kaybetmek istemedigimi soyledim. Bunun uzerine bana ozaman yavas yavas cekicez dislerini, her agrin oldugunda cekecegiz dedi, buyuk tedaviler yapmiyacagini soyledi ( kanal tedavi gibi). Antibiotik verdi eve yolladi. 1 hafta dis agrisindan olecegimi dusundum. Paracetamol ve ibuprofen bile agrimi zor hafifletti. Bugun tekrar aradim ve yarin gidecegim, dislerimi cekmesinden ve baska bi cozum oneri yapmamasindan korkuyorum.
Geçmiş olsun..Madem bu doktorlada korku yasiyorsunuz, oyleyse korkarakta olsa yeni bir doktorada gidebilirsiniz..Antibiyotikleri aksatmadan iltihaptan kurtulun once, sonrasındada gece plagi vb belkide invisallign denersiniz

Merhaba,

Diş gıcırdatma, diş sıkma durumu psikolojik sebeplerden dolayı oluyor. Hiç psikolojik destek aldınız mı?

Canım çok geçmiş olsun,
yazdıkların gerçekten içimi burktu. Hem ağrılarla uğraşıyorsun, hem de bir yandan korku, stres… Kimse kolay kolay anlamıyor ama dişle ilgili problemler insanın hem fiziksel hem psikolojik dengesini bozuyor.
Burada yaşadığın şey belki de bruksizm kaynaklı olabilir. Yani gece diş sıkma ya da gıcırdatma. Genelde farkında bile olmuyor insan ama sabah çene ağrısı, dişlerde hassasiyet gibi belirtilerle kendini belli ediyor. Bunun da çoğu zaman stresle bağlantılı olduğu söyleniyor. Zaten sen de stresli bir dönem geçirdiğini yazmışsın.
Diş korkusu da bambaşka bir konu. Maalesef çok yaygın ve küçümsenecek bir şey değil. O korkuyla diş tedavisi yaptırmak insanı inanılmaz zorlayabiliyor. Bu yüzden eğer gerçekten o koltuğa oturmakta zorlanıyorsan, bu tarz fobisi olanlar için sedasyon ya da genel anestezi altında işlem yapan yerler var. Böylece hiçbir şey hissetmeden tüm işlemler yapılabiliyor.

İstanbul Anadolu yakasındaysan ben Alpi Diş’i duymuştum. Hem sedasyon hem de genel anesteziyle çalışan bir ekipleri var, tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bu tarz hastalara özel ilgileniyorlar. En azından bir danışmanı arayıp bilgi alabilirsin, belki senin için daha konforlu bir yol olur.
Yarın gittiğinde umarım seni dinleyen ve sana alternatif sunan bir yaklaşım olur. Lütfen kendini yalnız hissetme. Yazdıkların çok tanıdık, birçok insan benzer süreçlerden geçiyor. Gelişmeleri yazarsan biz de yanında oluruz.

Back
X