Diş fırçalama

Bsrmhmtymn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
107
16
13
32
Herkese iyi geceler arkadaşlar benim 18 aylık bir oğlum var dişlerinin dipleri koyu sarı bir renkle renkle kirleniyor bugün doktora götürdüm ve doktor bebek diş macunuyla fırçalamamı söyledi macunu fırçayı aldım ama bu yaştaki bir çocuğun dişi nasıl fırçalanır hiçbir fikrim yok hadi fırçaladım diyelim ağzını nasıl temizleyeceğim çalkala tükür oğlum diyemem ya ne yapacağımı bilmiyorum bu durum hakkında bilgisi olanlar yardım eder misiniz şimdiden teşekkürler iyi geceler

Geçmiş olsun canım . Aynı durumu ben oğlumda yaşamıştım , önce üst ön dişleri sarardı ardından çürük görünümü alıp kararıyodu. Doktora götürdük biberon kullanöadık beni emiyodu ama bunun adının biberon çürüğü olduğunu söyledi. Ve malesef biz gecikmiştik apse yapıp felaket acı veriyodu çocuğa sonuç olarak genel anesteziyle çektiler 4 dişini birbuçuk yaşındaydı o zaman. Sizde yaşamayın o iğrenç günleri çok zordu çünkü , beslenmeye dikkat et biberon alıyosa gece ağzında tutarak kullanmayı kesin her beslenmeden sonra mutlaka su içsin, fırça konusuna gelince ya macunsuz kullanacaksınız yada çokk az miktarda süreceksiniz macunu birde bebekler için parmak fırçaları var anne kendi parmağına takıp temizliyor dişleri ona bi bakın derim. Oğlum şuan 5 yaşında ve dişlerinin çıkacağı günü bekliyor. Tekrar geçmiş olsun aynı şeyleri yaşamamanızı ümit ederim. Hayırlı geceler...

Çok geçmiş olsun ya bu diş macununu kullanınca yıkama işlemi nasıl olacak peki

Çok geçmiş olsun ya bu diş macununu kullanınca yıkama işlemi nasıl olacak peki
Sanırım tükürme işini yapamıycaktır çocuk o yüzden yutulsada zarar vermeyen bebek diş macunları varya onlardan kullanabilirsiniz . Yada ersağ gibi yüzdeyüz bitkisel ürünlerden yapılan diş macunlarından kullanbilirsiniz...

Chicco aldım ama iyidir inş 12 aydan büyükler kullanabiliyormuş

Chicco aldım ama iyidir inş 12 aydan büyükler kullanabiliyormuş
İyidir iyidir zaten oluşan çürüğü ve sarılığı tekrar eski haline getiremiyoruz malesef. Amaç çürüğü ilerletmemek ve diğer dişleri korumak. Dikkat ederseniz problem çıkmaz Allah ın izni ile... Biz şuanda daha zor durumdayız büyük abimizin üst 4 dişi yok ve kardeşi şuan diş çıkarıyo ister istemez kıskanıyo onun dişleri var benim yok diye Anne olmak zor sanat vallahi . İyi günlere büyüsünler inşallah

Ayyy kıyamam onun da dişleri çıkar inş allah yardımcımız olsun. Şimdi ben bunu fırçalayıp bırakacağım o zaman değil mi mesela dişi ıslak bezle falan silmek yok öyle mi

Ayyy kıyamam onun da dişleri çıkar inş allah yardımcımız olsun. Şimdi ben bunu fırçalayıp bırakacağım o zaman değil mi mesela dişi ıslak bezle falan silmek yok öyle mi
Yani temizleyebilirseniz yapın ama pek kolay olmuyo . Minicik sürün macunu biraz deneyin bakalım alışcaksınız ikinizde . Öpüyorum bebeğinizi minik ellerinden..

Yani temizleyebilirseniz yapın ama pek kolay olmuyo . Minicik sürün macunu biraz deneyin bakalım alışcaksınız ikinizde . Öpüyorum bebeğinizi minik ellerinden..
Yardımınız için teşekkür ederim şimdi fırçaladım çok ağladı çok korktu zorla fırçaladım sonra fırçayı suya batırıp üstünden geçtim bıraktım zaten dediğiniz gibi çok az sürdüm o da dudağına falan bulaştı çırpınırken köpürmedi zaten inş alışır onun bu çırpınışlarına dayanamıyorum allah kimseyi evladıyla sınamasın size de Allah yardım etsin inş oğlunuzun dişleri de sağlıklı bir şekilde çıkar ben de onlardan öpüyorum tekrar çok teşekkür ederim

Rica ederim , iyi dilekleriniz içinde teşekkürler... Allah a emanet olun ,kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…