Dış Gebelik-Aynı şeyleri yaşayanlar Lütfen yaşadıklarınızı paylaşın!!

azrabuka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2019
44
47
38
34
Merhaba herkese. Son 6 ayım çok kötü geçti. 2 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Hiç doktora gitmemiştim en sonunda 6 ay önce doktora gitmeye karar verdik. Doktor adet olmamı beklememi sonrasında tahliller yapacağını söyledi. Ben onu beklerken çok süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Çok mutlu olmuştuk fakat mutluluğumuz sadece 2 hafta sürdü ve bebeğimin kalbi durdu. Onu kaybettik. 8. haftada kürtaj oldum. O şoku tam atlattım derken 3 hafta önce 15000 beta değeriyle dış gebelik geçirdiğimi öğrendim. Doktor adeta saatli bomba gibi gezdiğimi söyledi ve acil hastaneye çağırdı. Değeri öğrendikten 2 saat sonra ameliyata alındım. Tüpümü parçaladığı için almak zorunda kaldılar. Şuan 1 tüpüm var ama yumurtalıklarım çok iyiymiş. İstersem yine hamile kalabilirmişim.

28 yaşındayım ve şuan bir daha anne olmaya asla cesaret edemiyorum. Belli bir zamandan sonra anne olmak istersem sanırım bu artık tüp bebek yöntemiyle olacak. Çünkü bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım? lütfen bana yardımcı olun fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
14 ay önce yaşadım.
Tabi nasıl hamile kaldım bilmiyoruz.
Prezervatif ile korunuyorduk.
Bi gün kahverengi akıntı gelmiş.
İlk kez karşılaştım.
Nette enfeksiyon falan yazıyor 2 gün de geçmezse doktor görsün demişler
Geçmedi gittik.
Aklımda mantar vs bir şey var tabi.
İlaç verip yollayacak eve..
Gebelik testi istedi yok gerek yok vs yok dedi yapılacak.
Anaa gebeymişim.
Ben şok..
Doktor ya dış gebelik ya düşük dedi.
Rahim boş ama kalınlaşmış.
Bugün git 2 gün sonra gel dedi.
O akşam evde öldüm dirildim tekrar öldüm dirildim.
Sağ tarafım felç ağrım fena.
Dedim düşük herhalde kahverengi akıntı siyah olmuş.
Sabah kalktık doktora giitk. Test tekrarlandı kandı beta hcg artmış hemde 2 kat
Rahim yine boş biraz daha kalınlaşmış.
2 gün sonra gel dedi.
Böyle böyle 20 gün geçti..
20 gün sonra dedi dış gebelik.
Bi iğne vuruldum. Düşük yapmak için.
Doktor her şey yolunda deyip yolladı.
Ama benim sağ taraf felç hergün ağrıdan ölüyorum
Bi gece kalkıp lavaboya gittim kan gelmiş.3 gündür de fena halsizim.
Eşimi kaldırdım yere yığıldım.
Ambulans hastane acil ameliyat derken
Tek tüpüm gitmiş.
Doktor 3 gündür iç kanaman varmış en azından dedi.10 dakika geç gelseydin ölmüştün vs dedi..
5ay koruduk 6. Ay gebe kaldım
Şu an oğlum 5 aylık

Son düzenleme:
Kendinize zaman tanıyın henüz çok vaktiniz var. Duygularınızı dışa vurun. Bu süreçte eşinizin desteği çok önemli.

Merhaba herkese. Son 6 ayım çok kötü geçti. 2 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Hiç doktora gitmemiştim en sonunda 6 ay önce doktora gitmeye karar verdik. Doktor adet olmamı beklememi sonrasında tahliller yapacağını söyledi. Ben onu beklerken çok süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Çok mutlu olmuştuk. Mutluluğumuz sadece 2 hafta sürdü ve bebeğimin kalbi durdu 8. haftada kürtaj oldum. O şoku tam atlattım derrken 3 hafta önce 15000 beta değeriyle dış gebelik geçirdiğimi öğrendim. Doktor adeta saatli bomba gibi gezdiğimi söyledi. ve acil hastaneye çağırdı. Değeri öğrendikten 2 saat sonra ameliyata alındım. Tüpümü parçaladığı için almak zorunda kaldılar. Şuan 1 tüpüm var ama yumutalıklarım çok ıyıymış. İstersem yine hamile kalabilirmişim. 28 yaşındayım. ve şuan bir daha anne olmaya asla cesaret edemiyorum. belli zamandan sonra anne olmak istersem sanırım bu artık tüp bebek yöntemiyle olacak. Çünkü bi daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı siz ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Bu arada tüp bebekte de dış gebelik ve düşük yaşama, riskiniz var

Kendinize zaman tanıyın henüz çok vaktiniz var. Duygularınızı dışa vurun. Bu süreçte eşinizin desteği çok önemli.
Aslında güçlü yapıda bir insanım çalışıyorum bu nedenle kafam da dağılıyor ama hep acaba bir daha yaşar mıyım diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Eşim bu dönemde en büyük destekçim sağolsun hep el üstünde tutuyor. Sadece o da vicdan azabı yaşıyor. Benim o hallerimi gördüğü için. İkimizin de zamana ihtiyacı var. Umarım her şey güzel olur..

14 ay önce yaşadım.
Tabi nasıl hamile kaldım bilmiyoruz.
Prezervatif ile korunuyorduk.
Bi gün kahverengi akıntı gelmiş.
İlk kez karşılaştım.
Nette enfeksiyon falan yazıyor 2 gün de geçmezse doktor görsün demişler
Geçmedi gittik.
Aklımda mantar vs bir şey var tabi.
İlaç verip yollayacak eve..
Gebelik testi istedi yok gerek yok vs yok dedi yapılacak.
Anaa gebeymişim.
Ben şok..
Doktor ya dış gebelik ya düşük dedi.
Rahim boş ama kalınlaşmış.
Bugün git 2 gün sonra gel dedi.
O akşam evde öldüm dirildim tekrar öldüm dirildim.
Sağ tarafım felç ağrım fena.
Dedim düşük herhalde kahverengi akıntı siyah olmuş.
Sabah kalktık doktora giitk. Test tekrarlandı kandı beta hcg artmış hemde 2 kat
Rahim yine boş biraz daha kalınlaşmış.
2 gün sonra gel dedi.
Böyle böyle 20 gün geçti..
20 gün sonra dedi dış gebelik.
Bi iğne vuruldum. Düşük yapmak için.
Doktor her şey yolunda deyip yolladı.
Ama benim sağ taraf felç hergün ağrıdan ölüyorum
Bi gece kalkıp lavaboya gittim kan gelmiş.3 gündür de fena halsizim.
Eşimi kaldırdım yere yığıldım.
Ambulans hastane acil ameliyat derken
Tek tüpüm gitmiş.
Doktor 3 gündür iç kanaman varmış en azından dedi.10 dakika geç gelseydin ölmüştün vs dedi..
5ay koruduk 6. Ay gebe kaldım
Şu an oğlum 5 aylık
Size de çok geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün inşallah. Ama Gerçekten çok şaşkınım bile bile geliyorum demiş fakat doktorunuz sürekli göndermiş. Aslında o ağrıları hissediyor olmanız o kadar iyi bir şey ki ben de son safhasındaymışım hatta karnım kan dolmuş iç kanama geçiriyormuşum fakat ben tamamen neden sürekli lekelenmem oluyor diye öylesine doktora gittim. Doktor şok oldu , hiç ağrın olmadı mı hiç mi hissetmedin dedi. Ben asla birşey hissetmedim. Meğersem ağrı eşiğim çok yüksekmiş. 1 2 gün geçse muhtemelen yoğun bakımda olurmuşum...
Peki araştırıldı mı neden dış gebelik geçirdiğiniz yani sonrasında bir tedavi gördünüz mü?

Merhaba herkese. Son 6 ayım çok kötü geçti. 2 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Hiç doktora gitmemiştim en sonunda 6 ay önce doktora gitmeye karar verdik. Doktor adet olmamı beklememi sonrasında tahliller yapacağını söyledi. Ben onu beklerken çok süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Çok mutlu olmuştuk. Mutluluğumuz sadece 2 hafta sürdü ve bebeğimin kalbi durdu 8. haftada kürtaj oldum. O şoku tam atlattım derrken 3 hafta önce 15000 beta değeriyle dış gebelik geçirdiğimi öğrendim. Doktor adeta saatli bomba gibi gezdiğimi söyledi. ve acil hastaneye çağırdı. Değeri öğrendikten 2 saat sonra ameliyata alındım. Tüpümü parçaladığı için almak zorunda kaldılar. Şuan 1 tüpüm var ama yumutalıklarım çok ıyıymış. İstersem yine hamile kalabilirmişim. 28 yaşındayım. ve şuan bir daha anne olmaya asla cesaret edemiyorum. belli zamandan sonra anne olmak istersem sanırım bu artık tüp bebek yöntemiyle olacak. Çünkü bi daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı sizce ne yapmalıyım lütfen bana yardımcı olun fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Canım çok geçmiş olsun. Seni çok iyi anlıyorum ben de bir diş gebelik yaşadım ve tüpüm patladı acil ameliyata aldılar. 6 ay sonra ilk denememde hamile kaldım ve çok şükür sağlıklı bir yavrum var şimdi. 3 ay önce yine bir sağlıksız gebeliğim oldu kürtajla sonlandı. Böyle olumsuzluklar yaşayınca insan korkuyor. Yine sağlıksız gebelik olursa diye cesaret edemiyor. Yaşanılan acı çok büyük oluyor. Ama bol bol dua et canım elbet rabbim doğru vakitte sağlıklı bir evlât verir sana da inşallah.

Canım çok geçmiş olsun. Seni çok iyi anlıyorum ben de bir diş gebelik yaşadım ve tüpüm patladı acil ameliyata aldılar. 6 ay sonra ilk denememde hamile kaldım ve çok şükür sağlıklı bir yavrum var şimdi. 3 ay önce yine bir sağlıksız gebeliğim oldu kürtajla sonlandı. Böyle olumsuzluklar yaşayınca insan korkuyor. Yine sağlıksız gebelik olursa diye cesaret edemiyor. Yaşanılan acı çok büyük oluyor. Ama bol bol dua et canım elbet rabbim doğru vakitte sağlıklı bir evlât verir sana da inşallah.
Maşallah Allah bebişinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Hep diyorum anne olmak zor anne olmaya çalışmak daha zormuş diye. Aslında korkularımdan biri de diğer tüpüme zarar gelir mi tekrar dış gebelik geçirir miyim. Oyüzden eşim de hep tüp bebek olur bundan sonra olursa diyo. Bakalım zamanla fikrimiz değişir mi Teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız için.

Size de çok geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün inşallah. Ama Gerçekten çok şaşkınım bile bile geliyorum demiş fakat doktorunuz sürekli göndermiş. Aslında o ağrıları hissediyor olmanız o kadar iyi bir şey ki ben de son safhasındaymışım hatta karnım kan dolmuş iç kanama geçiriyormuşum fakat ben tamamen neden sürekli lekelenmem oluyor diye öylesine doktora gittim. Doktor şok oldu , hiç ağrın olmadı mı hiç mi hissetmedin dedi. Ben asla birşey hissetmedim. Meğersem ağrı eşiğim çok yüksekmiş. 1 2 gün geçse muhtemelen yoğun bakımda olurmuşum...
Peki araştırıldı mı neden dış gebelik geçirdiğiniz yani sonrasında bir tedavi gördünüz mü?
Yok tedavi olmadım.
Hatta rahim filmi istendi onu da çektirmedim.
Sadece tüp büyük ihtimale yarı tıkanıktı.
Anneminde tıkanık mesela sağ tüpü benimde sağ tüpünde oldu.
Açıkcası çok da önemsemedim.
Doktor korunun dedi 6 ay ki zaten korunuyorduk.
Sonra 5.ayda korunmayı bıraktık hemen o ay gebe kaldım.
Açıkcası ben de eşimde şok olduk.
Doktor kesinlikle hatalıydı bende
Önce 20 günde tabı koydu zor bela ona da daha çok minik bir şey olmaz dedi. Hatta bebek sol tipte dedi. İğneyi vurdu eve yolladı.
Kanama olunca ve kitlenin e ağrıdan alt bedenim doktora tekrar gittik. Kadın baktı bir şey yok normal dedi.
O gece erken uyudum 8 gibi. Çok yorgundum.
Gece 12 de sersem uyandım bemneyazdı yüzüm. Başım dönüyordu. Baktım kanamam var eşime seslenip yığıldım.
Çok zordu.
Ameliyat eden doktorda doktor hatası dedi. Ama şikayetçi olamadık. Bunun ile ilgili rapor vermedi..
Meslektaşımı yakamam dedi

Canım bende 2hafta önce acil bir şekilde ameliyata alındım 1gğn önce öğrendim hamileyim düşük olabilir dediler eve gönderdiler aşırı ağrı ve kanamayla gece geri gittim yatırdılar sabah doktor baktı kese var ama boş dedi inanmadım doktor doktor gezdim en son akşama doğru ameliyata aldılar doktorun dediğine göre az daha ölüyormuşum kese patlamış sağ tüpü almışlar ondan sonra doktora gittim tekrar kontrole hiç bilgi vermedi yüzümüze bakmadı bile tüpte ne vardı da aldınız dedik oralı olmadı başka bir doktora gittik oda kese tüpte değilmiş ki dedi ne yaşadığını çok iyi anlıyorum emin ol bende senin gibiyim sürekli araştırıyorum rahim içi film dedi oda 3ay sonra ama o zaman nasıl geçer bilmiyorum bol bol dua et kuran oku rahatlarsın. Bir tüpün duruyo ve bu tüple normal yolla bile hamile kalabilirsin korkma.

Back
X