• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik mtx sonrası

kubrakubra-10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2025
1
0
1
27
Merhaba dış gebelik teşhisi konulduktan sonra kürtaj oldum ve mtx 1 doz aldım 4. ve 7. gün beta hcg testleri yaptırmadım 8.gün kanamam ve hafif kaşık ağrım oldu beta testini versem düşme tespiti edilir mi ilaç işe yaramış mıdır yoksa beta testi vermekte gecikmiş ve iş işten geçmiş midir lütfen bilgilendirme yapar mısınız gerçekten çok zor durumdayım😢

çok geçmiş olsun öncelikle. Mutlaka beta testi verin. 7. Gün belirli bir oranda düşüş olması gerekiyor tedavinin yanıt vermesi için kanama veya lekelenme tüm süreç boyunca devam edebilir. Artsa da azalsa da o belirleyici bir etken değil siz kan testi mutlaka verin

Merhaba dış gebelik teşhisi konulduktan sonra kürtaj oldum ve mtx 1 doz aldım 4. ve 7. gün beta hcg testleri yaptırmadım 8.gün kanamam ve hafif kaşık ağrım oldu beta testini versem düşme tespiti edilir mi ilaç işe yaramış mıdır yoksa beta testi vermekte gecikmiş ve iş işten geçmiş midir lütfen bilgilendirme yapar mısınız gerçekten çok zor durumdayım😢
Merhaba çok geçmiş olsun. İğneyi olduğunuzda beta değeriniz kaçtı?

İğneden 7 gün sonra genellikle değer düşüyor. Artarsa ya da yeterince düşmemişse bir doz daha iğne tavsiye edebiliyorlar. Geç kalmamışsınız siz bir an önce beta değerinize tekrar baktırın.

Benim iğneden sonra değerim hızla düştü. Hala sıfırlanmadı ama ara ara birkaç gün süren kanamam ve kesenin görüldüğü tüpün olduğu tarafta ağrım oluyor. Bu belirtilerden dolayı beta değerim düşmemiştir gibi düşünmeyin.

Back
X