Dış gebelik olabilir ni?

_masumane_

Mis gibi huzur kokuyor❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
731
1.483
313
Merhaba arkadaşlar 3 günlük adet gecikmesi sonucu yaptığım idrar testi pozitif çıktı ertesi gün doktora gittik eşimle. Doktor kan testi dahi istemeden son adet tarihime dayanarak gebelik hesaplaması yaptı ve 4+1 günlük hamile olduğumu keseyi görmek içinde erken olduğunu 15 gün sonra gelmem gerektiğini söyledi. Yakın çevremle mutluluğumu paylaştığımda yapılan bazı yorumlar benim zaten hali hazırda var olan dış gebelik korkumu tetikledi. Kesenin görülmemesi normal mi? Dış gebelikse bunu en erken ne şekilde öğrenebilirim bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Normal canım kese en erken 4+3 te görülüyor ve yaklaşık 3 mm boyutunda vajinal usg ile görünebiliyor. ama kandan beta hcg ye bakması gerekirdi.

Geç döllenme yaşamış olabilirsiniz. Benimkine 6. Haftada bakmıştı doktor o zaman gördük. Son adet tarihine göre 4. Haftada öğrenmiştim ama o zaman görememişti. İsterseniz kan testi de yaptırın ya da idrar testini yeniden yapın. Benim ailem değil de doktorum bana bebeği görene kadar hep dış gebelikten bahsetti. Keseyi ve sonrasında (8. Hafta) bebeği görene kadar çok stres yapmıştım.

Aynı stresi şu an bende yaşıyorum. Dün tekrar idrar testi yaptım koyu şekilde iki çizgi. 14 Haziran'a kadar zaman nasıl geçer bilmiyorum. Benim doktorum dış gebelik ihtimaline çok düşük dedi. Beni etraftaki insanların söylemleri allak bullak etti.

Aynı stresi şu an bende yaşıyorum. Dün tekrar idrar testi yaptım koyu şekilde iki çizgi. 14 Haziran'a kadar zaman nasıl geçer bilmiyorum. Benim doktorum dış gebelik ihtimaline çok düşük dedi. Beni etraftaki insanların söylemleri allak bullak etti.
slm canım aynı durumdayız pazartesi adet olmam gerekiyordu olmadım salı günü idrar testi pozitif çıktı perşembe acile kan testi yaptırmaya gittim yapmadılar dün kadın doktoruna gittim beta 300 çıktı kese görünmedi riskli değer düşük dedi yarın yine yap dedi umarım ikiye katlanır o kadar tedirginim ki seni çok iyi anlıyorum bence kan testi yaptır

İnşallah canım katlanır. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı takdir eder umarım ve bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde tutunur annelerine

Merhaba arkadaşlar 3 günlük adet gecikmesi sonucu yaptığım idrar testi pozitif çıktı ertesi gün doktora gittik eşimle. Doktor kan testi dahi istemeden son adet tarihime dayanarak gebelik hesaplaması yaptı ve 4+1 günlük hamile olduğumu keseyi görmek içinde erken olduğunu 15 gün sonra gelmem gerektiğini söyledi. Yakın çevremle mutluluğumu paylaştığımda yapılan bazı yorumlar benim zaten hali hazırda var olan dış gebelik korkumu tetikledi. Kesenin görülmemesi normal mi? Dış gebelikse bunu en erken ne şekilde öğrenebilirim bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
doktorunuzun kan tahlili takibi yapması gerekiyor 2 günde 1 yapılmalı . değerler olması gibi artıyorsa kese görünene kadar tedirgin olmanın anlamı yok. bhcg değeriniz 1500 ve üstünde olduğu zaman vajinal ultrasonla 6000 ve üzeri olduğunda karından ultrasonla görünmesi beklenir.
idrar testine göre doktorun hamilelik var yada dış gebelik olabilir demesi çok saçma . önce düzgün bir doktor bulun ,kan tahlili yaptırın 2 günde 1 kan tahlilinizi tekrarlayın.

Kizlar bugunde kan testi yaptirdim beta 659 cikti cuma 307 cikmisti bat 30mayisti dusuk mu degerlerim nasil sizce

Bende bugün kan testi yaptırdım ve değerim 11280 benide bir yorumlasanız

Back
X