- 7 Şubat 2025
- 7
- 8
- 1
- 27
Merhabalar, çok kısa bir zaman önce dış gebelik geçirmiş biri olarak insanlara umut olabilmek adına bu yazıyı yazmak istedim. 7 Şubat'ta burada bir yazı yazıp dış gebelikte neler geçirdiğimi, öğrendiklerimi yazmıştım. Şimdi de 13 haftalık bir gebe olarak hamilelik ile ilgili umutlarınız tükenmesin, beklemekten vazgeçmeyin diye yazıyorum. Hem metotreksat iğnesi yapılmış hem de sol tüpü alınmış biri olarak doktorların hamile kalma ihtimalimin yarı yarıya düştüğünü söylemesine rağmen ameliyattan 4 ay sonra korunmayı bıraktığım gibi sağlıklı bir şekilde hamile kaldım. Ve inanın özellikle bir şey yapmadım sadece Rabbime sığınıp yumurtlama dönemimi takip ettim. Günün sonunda tek tüple sağlıklı bir şekilde hamile kaldım inşallah sağlıklı bir şekilde de bebeğimi kucağıma almak nasip olur:) Umut etmekten, dua etmekten en önemlisi sabretmekten asla vazgeçmeyin. Size hamile kalman düşük olasılık diyenlere, iğneden sonra kesin kes 6 ay korunman lazım diyenlere çokta inanmayın derim. Şu an gebelik takibimi yapan canım doktorum iğnenin etkisinin geçmesi için 6 ayın çok uzun olduğunu 3-4 ayda etkinin vücuttan atıldığını söyleyip beni rahatlattığını söylediği için size bunu canı gönülden çok rahat bir şekilde yazıyorum. Yine sorularınız olursa yanıtlamaya, yanınızda olmaya çalışırım :)