Merhaba,
Şu an dış gebelik sürecindeyim ve günlerdir internette sağlıklı bir bilgi alabilmek için forumları ve siteleri talan ediyorum. İnsan hamileliği söz konusu olunca çok hassas oluyor ve doktorlara ne kadar güvensede aynı durumu yaşamış biri ile konuşup görüşmek istiyor. Bu yüzden bende belki başka birileri için kafasındaki soruları biraz da olsa rahatlatabilmek için yaşadığım süreci detaylı olarak paylaşacağım.
28 yaşımı doldurdum. Evlendiğim ilk günden beri(yaklaşık 3,5 yıldır) doğum kontrol hapı ile korunuyordum. Yaklaşık 4 ay önce gebelik isteği ile doktora gittik. Doğum kontrol hapını bıraktım ve o günden beri folik asit kullanıyorum. Hapı bıraktıktan sonra başka yollarla korunduk ve yanlış hatırlamıyorsam 3 defa adet gördüm. Hamile kalmaya karar verdiğim ilk ay da da başarılı olduk. Çok kolay ve hemen olmuştu çok sevindik.
Adetimin gecikmesinden 3 gün sonra idrar tesi yaptım ve pozitif çıktı. Ertesi gün emin olmak için kar verdim ve beta hcg 437 idi. Bir hafta sonrası için doktor randevusu alıp heyecanla beklemeye başladık. Bu heyecanlı bekleyişi fazla uzun sürmedi malesef

7. gün çamaşırımda kahverengi lekelenmeler oldu. Vakit kaybetmeden o akşam doktorumuza göründük. Yerleşme kanaması olabileceğini hemen hcg vermemi istedi. Sonuç hüsran. Hcg'm 160 a düşmüştü. Sağlıklı bir gebelikte o gün değerim 1600 civarında olması gerekirken 160 çıktı. Sonrasında 2 gün aralıklarda hcg ölçümü yaptırırdım. Değerim önce 157 sonra 177 ve en son bugün hcg 192 ve progesteron 6.1 çıktı. Doktorumuz bunun kesinlikle normal bir gebelik olmadığını söylüyor. Fakat yeterince büyümediği için keseyi, ya da gebeliğin nerede oluştuğunu göremiyoruz. Önerilen medikal tedavi "Metotreksat" iğnesi.
Bu ilaç normalde kanser tedavisind ekullanıldığı için ilk başka ürkütücü geliyor. Bende ödevimi yaptım ve bu konuda detaylı bir araştırmaya girdim. Tanıdığım diğer doktorlarla görüştüm, internetten tezler indirip okudum ve doktorumun da bana önerdiği gibi tek ya da 2 doz vücut üzerinde kalıcı bir etki bırakmadığı gib diğer gebeliklere de bir etkisi olmuyormuş.
Bu hafta içinde ilacı alacağım ve yan etkileri vb. yaşadıklarımı yine burada paylaşacağım.
Tabi en çok merak ettiğim bu ilacı kullandıktan sonra gebe kalma süresiydi ama sanırım bunu da tecrübe edip göreceğiz.
Dış gebelik yaşayan herkese Allah kolaylık versin. Umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur.