Dış gebelik ?

Ilk 8 9 haftada belli olur. Doktor by süreçte keseyi göremezse dış gebelik teşhisi kotar doktor. Keseyi gördüyse dış gebelik değildir.

Benim bildiğim kadarıyla belirti olarak dış gebelikte beta HCG değeri aşırı yüksek oluyor

İki kere dış gebeliği yaşamış biri olarak size her şeyi detaylı anlatayım....
öncelikle eğer dış gebelik ise ve değeriniz 1000 lere ulaştı ama hala kese görünmüyorsa kesinlikle dış gebeliktir... Benim ilk gebeliğimde sol tüpe yerleşmişti ve tüpte kanama başladığı için acil ameliyata alındım bebek 6 haftalıktı kalp atışı da vardı. 2. gebeliğimde ise tecrübeli olduğum için daha erken farkettim ve bu sefer de sağ tüpe yerleşmişti kese bu sefer bebek henüz oluşmamıştı MTX tedavisi ile keseyi erime yolu ile yok etti ....

Ama ALLAH o kadar büyük ki herşeyden ümidimizi kesmişken bir mucize verdi bize şuan 9+3 haftalık hamileyim ve çok şükür ki herşey yolunda :anneadayı::emir_bebek:

Nasıl yani vajina ultrasyon girdin ultrasyona girdin kalbi attı ama dış gebelik miydi

kese her ne kadar yanlış yere tutunmuş olsa da büyümeye devam ediyor maalesef ve hafta geçtikçe de bebekte normal gelişim de devam ediyor. 6. Hafta da fark edildiği için bebeğin kalp atımları da başlamıştı... :(

Ya sen benim çok fena kafamı karıştırdın doktor nasıl görmez ne biçim doktor anlamıyor mu rahim de mi başka yer demi hadi onu sa geçtim senin kanaman olduğunda anlamadı mı

Ya sen benim çok fena kafamı karıştırdın doktor nasıl görmez ne biçim doktor anlamıyor mu rahim de mi başka yer demi hadi onu sa geçtim senin kanaman olduğunda anlamadı mı

Hamile olduğumu öğrendiğimde ilk gittiğim doktor keseyi göremeyince bana geç döllenme olabilir bir hafta sonra bakalım dedi... Bizde güvendik 1 hafta daha bekledik gittik yine yok kese bu böyle olmıcak dedik başka doktora gittik o bakar bakmaz anladı gördüğü bebeği ve kalp atışını... Zaten bebek büyüdüğü için ve tüp de büyümek için dar olduğu için tüpümü patlattı ve hemen acil iç kanamayla ameliyata alındım ve sonucunda sol tüpüm alındı....

Hee bak görememiş doktor ilk başta koz bunlar boşa okuyor :rolleyes::KK70: olsun şimdi gebesin coook şükür bende bebeğimin kalbini duydum bende düşünüyordum ilk başta dış mu diye ilk bebek ama benim kese görünmüştü kanamam da bir kere oldu oda kanama değil lekenme bile sayılmaz dediler vajina da baktı kanma Yok dediler çok şükür işte bir diyorlar kalp atınca kurtuldu bir diyorlar söyle ay bıktım İnan

İki kere dış gebeliği yaşamış biri olarak size her şeyi detaylı anlatayım....
öncelikle eğer dış gebelik ise ve değeriniz 1000 lere ulaştı ama hala kese görünmüyorsa kesinlikle dış gebeliktir... Benim ilk gebeliğimde sol tüpe yerleşmişti ve tüpte kanama başladığı için acil ameliyata alındım bebek 6 haftalıktı kalp atışı da vardı. 2. gebeliğimde ise tecrübeli olduğum için daha erken farkettim ve bu sefer de sağ tüpe yerleşmişti kese bu sefer bebek henüz oluşmamıştı MTX tedavisi ile keseyi erime yolu ile yok etti ....

Ama ALLAH o kadar büyük ki herşeyden ümidimizi kesmişken bir mucize verdi bize şuan 9+3 haftalık hamileyim ve çok şükür ki herşey yolunda :anneadayı::emir_bebek:
Peki beta hcg değeriniz nasıl yükseliyordu dışgebelikte? 2 günde bir kan verip artışa bakmışmıydı doktorunuz?

Back
X