Dış gebelik ?

Merhaba benim dün doktor kesemi gördü hatta iki tane kese gördü 2. Yı beklemiyorduk şok olduk ama daha cok küçük ve hani şuan tam net birşey soyleyemem dedi keseyi görmesine rağmen kesin hamilesin yada dış gebelik mı normal mi diye sürekli aklımda şimdi dış gebelik olayi bide iki kese varken kafam çok kariskk:KK42:

Sizin kese rahimde görülmüş, kesede bebeği göremezse boş gebelik olur, dış değil. Yolksac kesesi oluşmaya başlamamış mi, göremedi mi? Ilerleyen zamanlarda bebeği görürsünüz diye düşünüyorum. Ikiz olması daha güzel biz çok istemiştik ikiz olsun :) bazen diğer kese yok olabiliyor ilerleyen günlerde netlesir durum iyiyi düşünün:)

Sizin kese rahimde görülmüş, kesede bebeği göremezse boş gebelik olur, dış değil. Yolksac kesesi oluşmaya başlamamış mi, göremedi mi? Ilerleyen zamanlarda bebeği görürsünüz diye düşünüyorum. Ikiz olması daha güzel biz çok istemiştik ikiz olsun :) bazen diğer kese yok olabiliyor ilerleyen günlerde netlesir durum iyiyi düşünün:)
İnşallah kalbimi ferah tutmaya calisiyorum:dua::KK200: Rabbim tum isteyenlere nasip etsin ben beklemiyirdum şok oldum ikiz olduğunu öğrenince ona bile sevinemiyorum dış gebelik konusunu açınca doktor

İnşallah kalbimi ferah tutmaya calisiyorum:dua::KK200: Rabbim tum isteyenlere nasip etsin ben beklemiyirdum şok oldum ikiz olduğunu öğrenince ona bile sevinemiyorum dış gebelik konusunu açınca doktor

Diş gebelik kesenin rahim dışında döllenmesi oluyor boş gebelikten bahsetmiştir büyük ihtimal sizi kötü duruma hazırlamak için. Bende ilk gittiğimde sadece keseyi görmüştüm 10 gün sonra gittiğinde bebeği görüp kalp atışı aldım o yüzden içinizi ferah tutun o keseler dolacak zamanla inşaallah

İki kere dış gebeliği yaşamış biri olarak size her şeyi detaylı anlatayım....
öncelikle eğer dış gebelik ise ve değeriniz 1000 lere ulaştı ama hala kese görünmüyorsa kesinlikle dış gebeliktir... Benim ilk gebeliğimde sol tüpe yerleşmişti ve tüpte kanama başladığı için acil ameliyata alındım bebek 6 haftalıktı kalp atışı da vardı. 2. gebeliğimde ise tecrübeli olduğum için daha erken farkettim ve bu sefer de sağ tüpe yerleşmişti kese bu sefer bebek henüz oluşmamıştı MTX tedavisi ile keseyi erime yolu ile yok etti ....

Ama ALLAH o kadar büyük ki herşeyden ümidimizi kesmişken bir mucize verdi bize şuan 9+3 haftalık hamileyim ve çok şükür ki herşey yolunda :anneadayı::emir_bebek:
Nasıl farkettiniz belirtileri varmı?

Siz tam olarak kendiniz nasıl fark ettiniz benimde bu 2. Gebeliğim ilki 7. Haftada düşükle sonuçlanmıştı ve kürtaj olmam gerekmişti. Şimdi tekrar gebeyim ama hiç ilk seferki gibi hissetmiyorum kasık ve bel ağrılarım çok fazla bazen ağrıdan yatamıyorum 4+5 olmama rağmen hcg 2180 çıktı ve normal ultrasonda doktor birşey görmedi kese gibi bişey vardı ama bu kadar yeni bir gebelik için kese bu kadar büyük olamaz dedi yarın tekrar alttan ultrason için gideceğim ama sanki bütün belirtileri dış gebeliği gösteriyor ve ilk düştükte çok kanamam olduğu için tekrar o duruma düşmeden erkenden önlemi alınsın istiyorum zaten bide pıhtılaşma var diye kan sulandırıcı iğne kullanıyorum kanamam olursa ne olur bilmiyorum :KK43:

KAN DEĞERİM 1500lerde olmasına rağmen kese görülmemişti doktorum belki geç döllenmedir dedi 2 hafta bekletti ve sonunda kötü sonla sonuçlandı sol tüpüm alındı.. Eğer kan değeri 1500 ve üzeriyse ve hala kese yoksa muhakkak başka bir doktora daha gitmenizi tavsiye ederim.

Merhaba benim dün doktor kesemi gördü hatta iki tane kese gördü 2. Yı beklemiyorduk şok olduk ama daha cok küçük ve hani şuan tam net birşey soyleyemem dedi keseyi görmesine rağmen kesin hamilesin yada dış gebelik mı normal mi diye sürekli aklımda şimdi dış gebelik olayi bide iki kese varken kafam çok kariskk:KK42:

Öncelikle kese görüldüyse sevinmelisin dış gebelik değil. Doktorunun kesin bişey söylememesinin sebebi bence henüz bebeğin oluşması için erken olması yani boş gebelikten falan endişe etmesidir.. İçini ferah tut herşey güzel olur inş

Öncelikle kese görüldüyse sevinmelisin dış gebelik değil. Doktorunun kesin bişey söylememesinin sebebi bence henüz bebeğin oluşması için erken olması yani boş gebelikten falan endişe etmesidir.. İçini ferah tut herşey güzel olur inş
Herkes böyle diyor inşallah öyle olur canım:dua::KK200:

İlk belirtisi Kan değerinin 1500 lerde olduğu halde kesenin görülmemesi daha sonra da kasıklarda belirgin derecede ağrı olması
5+6 haftalık hamileyim daha doktora gitmedim korkuyorum açıkçası yedi senedir bebek bekliyorum evde test yaptım gecikmenin 3. Gününde bi kaç saniye içinde pozitif çok belirgin b çizgi cıktı yinede gitmeye korkuyorum

Kızlar bana da yardımcı olsun hcg değerim 153 ten 100 e düştü şimdi 123 oldu kanamam var agrım var.degerim 100 olunca doktor kimyasal dedi şimdi öğrendim bugün 123 olmuş doktoru aradım perşembe birdaha gel dedi.korkuyorum kızlar dış gebelik olabilir mi? Kasigim ve belim ağrıyor şuan adet gibi kanamam var başta 3 gün felan çok koyu renk hafif kanama vardı bugün yoğun ve adet gibi

Back
X