Dış gebelik

mutluduygu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
47
1
86
Bursa
Arkadaslar merhaba
Bilgisu olan arkadaslardan rica ediyorum cevaplamalarini ben ektppik gebelk yani dis gebelk geciriyorm ama cocugm olmadigi icin doktorum kendi kendine vucudun atmasini bekliyorz hast.gozetm altinda kaldm beta hcg degerm dusmeye baslamasi uzerine taburcu oldum en son 10 gun once hast.160 idi betq hcg daha da gidip olcturmedim.ama 2 gundur sanki geb.belirtilerini yasamaya basladm goguslerm filan cok hassaslasti ayni gebelkte yasadigim belirtileri yasiyorm iliskidr coj dikkqt etmedm vucudumda beta hcg oldugu icin gebelk olmaz diye biliyorum ama net bir bilgm yok vucudda beta hcg varken tekrardan gebelk olabilir mi ??

Sanki ortak birseyler var gibi bende cok korkuyorum. Adetimden 17 gun gecti 12. Gun dusuk yaptigimi soylediler hcg 12. Gunden sonra araliklarla 3 defa yaptirdim 1. Sinde 48 sonra 59 enson dunde 84 cikti dr dusuk yaptigimi vurguluyor 2gun sonra bi daha test yaptiricam saglikli bir gebwlik olmadiginin farkindayim ancak. Dis gebelik oldugugunu neden hemen tespit edemiyor bekletiyorlar anlamadim. Dr suan hamile kalamayacagimi hcg degerinin saglikli yumurta uretimini engelleyecegini de soyledi. Bekleyip tekrar test yaptirip doktorlarn dedugini yapmaktan baska caremizde yok...

diş gebelik nasıl oluyo canm biraz anlatırmısın benim 2 hafta günüm geçti adet oldum cok sacılanıyorum parca parca et düştü merak ettim nasıl oluyo acaba diş gebelik olabilirmi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Durumunuz sonuclandimi bilmiyorum.ama bende benzer sekilde yasadim.degerim dusmeye baslayinca dis gebelik olabilir die gozetim altinda tuttular.170 e dusuncede kendiliginden dusuyo die cikardilar ama kanamamda vardi tabi.yalniz ben 2 gun sonra tekrar baktrdm ve bu kez 420 olmustu doktorum sok oldu. en son bebegin esi denilen plasentanin kalmis olabileceginden ve ondan yukselebileceginden bikisminin atildigindan bahsedildi.nasil is anlamadim.sonra tekrarlanan olcumler ve yine dusus ve kanama.hala beklemedeyim.kafam karisik.sizde durum nasil.gecmis olsun

Akasya tesekkur ederim sizede cok gecmis olsun dis geb.degerlerinde birden yukselme oluyormus oyle okumustm bir yerde ki nitekim basima geldi benim son hafta normal gebelk gibi 2 ye katladigi bile oldu benmde dr.um nasil olur hayatta ilk defa basima boyle bir durum feldi dedi dis geb.degldlr dedi ama malesef dis geb.ti.benm simdi 0 landi.adet olunca gidicem hsg (rahim filmi)cektirmistim onceden ama yine istedi dr.um hsg cektiricem iki ay ara yaran iyilessin dedi bak benm degerlerm ogrendigimde 106 di idi yazacagm sonuclar iki gunde bir 106-140-89 adet oldum parcalqr geldi tamam dedim dusurdm o gunde c.err.idi p.ertesi 689 du - 800 kusur 1880 -2000 li idi sinra kendi kendine dustu

Sonradan epey yukselmis senin.benimde 420 den sonraki olcumde yani dun 200 cikti. parcalar geliyo bendende hala. doktorum yine artik dusuyo dedi.hatta haftada bi olcturebilrsn artk dedi.ama ben korkuyorum hadi tekrar yukselirse die.pazrtesi olcturcem oyuzden bidaha.bide bana doktor 1000 e filan yukselirse bi ilac(kanser ilaci) gerekebilecegnden bahstmisti.insallh gerek kalmicak ona ama senin nasi yukselince o kadr kendiliginden dustu.bide gorunmusmuydu nerde oldugu.Rabbim ins.yasatmaz hicbirimize bida.

merhaba canım daha önceki konunu hatırlıyorum.. geçmiş olsun tekrar mı dış gebelik geçiriyorsun...

mrb 5 haftalık gebeydim bugün kanamam oldu ve parça düşürdüm direk doktora gittim ve dış gebelik geçirdigimi söyledi kanamam vardı parçadan sonra kesildi 2 gün sonra gel dedi hiç bir işlem yapmadı yani kendiliginden düşermi dış gebelikte kasıklarında bıçak saplanması olursa acile gel dedi sadece başına gelenler yardımcı olurmusunuz lütfennn cumartesiyi bekliyorum şimdi

Canım ne oldu son durum? Dış gebelik çok risklidir öyle kendiliğinden düşür demekle olmaz...

Dış gebelik kendiliğinden düşmez ! Dış gebelik varsa anne hayatıda risk altındadır,dış gebeliğin belirtileri Düşükle aynı olduğu için doktorlar hemen anlayamıyor ama dış Gebeliği bitirmenin iki yolu var tüp fazla zarar görmemişse iğne ile tüpdeki bebeği düşürmek (eritmek) tüp patladıysada laparoskopî ameliyatıyla tüpü almak...
Dış gebelik düşük gibi basite Alınacak birşey değil o Yüzden dikkatli olun doktorunuzu iyi seçin Teşhis koymasında yardımcı olun ve 2gün arayla aynı labaratuarda gebelik testi yaptırın...

Kesinlikle katılıyorumm !!!!!!!!!!!!!

merhaba canım bende dış gebelik geçiriyorum.. 8ocakta de kan tahlilinde hamileydim...
sonra 112 ocakta doktora gittim tutunmaya çalışıyo dedi...
sonra 16 ocakta sabah kanamam oldu. ve beni eşim hastaneye zor götürdü çok ağrım vardı... dış gebelik dedi. kan değerim düşmüştü. ve hiç bisi göremedi.
19 da tekrar kan verdim değerim yükseldi.
24 tekrar verdim değer yüksek ama bişi gene yoktu. bide kanamamda bitmişti ct günü
(7 ay önce 9 haftalık bebeğim karnımda öldü ve kürtaş oldum. 6 ay korundum ve aralkta çalışmaya başladık hamile kalmıştım hemen) . başka bi doktor daha kontrol etti beni.. oda dedik. ne kürtaş olmuş gibisin nede bir iltihapla bir kist var . çok temiz rahmin dedi.
dün eşime ağrım sancım yok kanamam bitti dedim. çarşamba yani dün sabah 7 de ilişkiye girdik. işe geldim bişiyim yok akşam 5 te kanamam başlamış.. suan da devam ediyo..
ben adetmi oldum şuan ne oldum anlamadım her ayın 7 sinde adet oluyom normalde.
BU KANAMA NE ZAMAN BİTER

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…