Diş hassasiyeti

murta

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2025
106
12
13
33
Kızlar gebeliğinizin ilk aylarında diş hassasiyetiniz oldu mu nasıl geçti bu ağrılı sancılı süreç

Hangi durumlarda hassasiyet oluşuyor? Sıcak ve soğuk bir şey yerken mi?

Valla ben hassasiyet diye umdum bildiğimiz çürük çıktı. Sevgili kızım bütün kalsiyumumu alıp kendine kemik yapmış şimdi kanal tedavisi göreceğim randevuyu bekliyorum. Yani demeye çalıştığım diş hekimine gitmediyseniz gidin bence. İkinci trimesterda diş tedavisi mümkünmüş

Diş hassasiyeti durup dururken ağrı yapmaz aslında, çürük olabilir.

Gebelikte kalsiyum aldınız mı? Ben almama rağmen ve çok dikkat etmeme rağmen dişim çürüdü. Sanırım çok kusmak da dişleri zayıflatıyor

Canım hormonların değişmesiyle sızlama şeklinde ağır oluyormuş dişçim söylemişti ama yine de git 3 ile 6. Ay arası diş tedavisinde sorun yok

Off ağız ve diş problemleri beni mahvetti ya. Yirmilik dişim 2 kez baş verdi, bademciklerimde taşlar oluştu,dilimde aftlar cıktı neler neler. Benim gebelikte en çok ağız sağlığım etkilendi. Kaç kez doktora gittim hep gebelik sebepli dediler. 16-28 hafta arası işlem yaptırabilirsiniz sonrası yasak.

Gebelikte kalsiyum aldınız mı? Ben almama rağmen ve çok dikkat etmeme rağmen dişim çürüdü. Sanırım çok kusmak da dişleri zayıflatıyor
Çok düzenli alamadım. Vitamin mixleri bende karaciğer sorunu yarattı. İlk üç ayda sadece folik asite döndük, ikinci üç ayda da gün aşırı alıyorum vitaminleri. Dişlerime de çok iyi baktığımı söyleyemem. Hamilelikte özellikle dikkat etmem gereken bir şey olduğunu düşünmedim ve normal devam ettim. Ama ekstra dikkat etmek lazımmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…