Diş teli

aylleen

Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
6.177
3.525
198
Merhaba arkadaşlar. 14 yaşında kız kardeşimin dişleri çıktığından beri yamuk. Bekleyelim yerleştikçe düzelir dedik fakat hiçbir ilerleme göstermiyor genç kız oldu neredeyse. Bu durum onu çok üzüyor.
Benim hiç bilgim yok ama bazıları 3 ay bazıları ise 2 sene sıra beklediğini söylüyor. Bu sıra neye göre bekletiliyor? Devlette değil sadece anladığım kadarıyla özelde de sıra bekletiliyormuş. Yaş mı uygun olmuyor?

Yardımcı olursanız sevinirim.

aslında bütün bunların en sağlıklı cevabı diş hekiminde. sıra beklemek 14 yaş için sıra olmadığından değil. hastane yoğunluğundan. çok yakın bir arkadaşım 13 yaşında tedaviye başlamıştı.

madem bu kadar üzülüyor işte size fırsat. hazır okullar tatil olurken hiççç geç kalmadan diş hekimine gidin. çünkü ola ki tel falan takılırsa alışma süreci zorlayacak. ses tonu bile değişebilir. yemek, içmek, diş fırçalamak, uyumak bile sorun olabilir. herkesin bünyesi ve dişlerinin yapısı farklı.

çok geçmiş olsun...

Devlette çok sıra olur anlarım da özelde sıra olması beni şaşırttı. En ucuz 3.000 tlden başlıyor diye biliyorum. Sıra olur da gerçekten 2 sene sıra olursa işimiz zor..
Teşekkür ederim cevabın için. Tanıdık diş hekimine danışmak en sağlıklısı sanırım..

hangi şehirdesiniz? 2 yıl sıra bekleteceklerini sanmıyorum. 2 yıl günümüz sağlık hizmetleri konusunda çok uzun bir süre...

hangi şehirdesiniz? 2 yıl sıra bekleteceklerini sanmıyorum. 2 yıl günümüz sağlık hizmetleri konusunda çok uzun bir süre...
Kardeşim Malatya'da. Yanlış mı bilgilendirdiler acaba, devlette sıra olabilir fakat özelde olmaz diye biliyorum.

Kardeşim Malatya'da. Yanlış mı bilgilendirdiler acaba, devlette sıra olabilir fakat özelde olmaz diye biliyorum.

Malatya için şartlar nasıl bilemedim

özelde de sıra olabilir neden olmasın ama 2 yıl olamaz

özel hastaneden telefon ile bilgi alabilirsiniz. hiç vakit kaybetmeyin. hadi arayın

özelde sıra olmaz.. ben istanbulda yaptırdığımda 16 yaşındaydım.. bunun bir yaş sınırı olduğunu sanmıyorum..

Merhaba ben de diş teli taktırdım ama sıra falan beklemedim.Bulunduğum şehirde gittiğim bir ortodonti doktoru vardı zaten.Tel için de onu tercih ettim.Benim tek engelim 20 lik dişlerimdi.Beni rahatsız etmiyordu ama gömülü olduğu için daha sonra çıkınca dişlerimi tekrar yamultabileceğinden dolayı onları çektirmemi istedi.Ben sadece onlar için biraz beklemiştim.

Yas ssiniri yok ben 24yasimda taktim.devlette sira okadar uzayabilir ama ozeller 2sene bekletmez bence.ozel muayenehaneyede gidebilirsiniz bir ortodontist bulup.arastirin ve en kisa zamanda tedaviye baslatin derim

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yakın zamanda götüreceğim kardeşimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…