Dişimdeki heyaz leke:((

Benimde var birisi kalsiyum eksikligi dedi ama hergünde yogurt süt peynir yerim :31:

bende de var ama çok az. bir çok nedeni var bunun. dişin kalsiyumsuz kalan bölümüymüş orası. genetik, beslenmeye bağlı gibi nedenleri varmış
estetik dolgu veya porselen kaplama yapabiliyorlarmış:31:

Bir dişhekimi olarak ben yardımcı olmaya çalışayım size. görmeden net bişey demek istemesemde anladığım kadarıyla demineralizasyon bölgesi olmuş yani dişteki mineral yapıda parçalanma olmuş. Eğer ki sorun başlangıç aşamasındaysa iyi bir bakımla toparlar ama tamamen maalesef geçmez. Sizi çok çok çok irrite ediyorsa küçük bir dolguyla bir meslektaşımda estetik tedavisini yaptırabilirsiniz. Sevgiler...

çok fazla asitli içeçeklerde asit erozyonuna ve beyaz lekeye neden oluyor bende yaşadım cola bağımlısıyım, bir neden de bu olabilir.

Bu tarz lekelerin mineral eksikliğinden olduğunu duymuştum, kan değerlerinize baktırabilirsiniz, belki eksik bir şey varsa tedavi olursanız geçebilir, bilemeyeceğim...

bendede o beyaz lekenin sarısı vardı. süt dişlerimin dökülme zamanında dipte iltihaplanma olmuş oda ana dişimi zedelemiş. yıllardır gülmezdim hangi doktora gittysem bu yapılmaz dedei valla geçen sene başka bir doktor buldum iki dkda estetik dolgu yaptı şuan çok memnunum. uyuşturmadan yapılıyor dişin mine kısmını biraz törpüleyip dişe uygun beyaz dolgu sürüyor kesinlikle ağrısız ve 3 4 dklık işlem. şiddetle tavsiye ederim

Back
X