Dışlanmak

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
53
Merhaba herkese. Hemen konuya giriyorum. Ben, dışlanıyorum. Hemen hemen her ortamda dışlanıyorum. Üstelik sebebini de bilmiyorum. Günaydın derim, cevap alamam. Konuya dahil olmaya çalışırım, sesim bastırılır. Arada bi bana bakılıp kıkırdanır, ki gülünecek hareketler yapmıyorum. Planlara dahil edilmem, yok olsam kimse de farkına varmaz. "sessiz bir kızdı" deyip geçerler.

Bu durumda ne yapmalıyım ve neden böyle oluyor?

Merhaba herkese. Hemen konuya giriyorum. Ben, dışlanıyorum. Hemen hemen her ortamda dışlanıyorum. Üstelik sebebini de bilmiyorum. Günaydın derim, cevap alamam. Konuya dahil olmaya çalışırım, sesim bastırılır. Arada bi bana bakılıp kıkırdanır, ki gülünecek hareketler yapmıyorum. Planlara dahil edilmem, yok olsam kimse de farkına varmaz. "sessiz bir kızdı" deyip geçerler.

oldum olası bende sessizimdir çevreme göre. özellikle okuldayken bu anlattıgınızı çok yasardım. iş hayatıda okuldan farksız yaşı büyük ergen dolu. muhtemelen kendi halinizde oldugunuz için egosunu tatmin etmek isteyen asalaklar size takmıştır. Kendimden empati yaparak söylüyorum ki bazı insanların huyudur bu sessiz insan görünce sebepsizce yüklenip dalga geçmeye başlar o kişiyi takmadıkca dahada cıvıtır. bu tarz tiplerle nasıl baş edilcegini bilmiyorum ama muhtemelen o ortamda belki bu sebeple belkide farklı bi nedenden size tav olan biri o ortamı arkasına alıp size karsı doldurmuş gibi görünüyo. Değiştirmeniz pek mümkün değil sebebini öğrenmeden. Dedigim gibi ilkokuldan ünide kaldıgım yurttaki kızlara kadar hep aynı şeyleri yaşadım. kimseye bir bakısım olmadıgı halde hep aynı tavırlarla karsılaştım insanlar çok değişik yaa. her yaşta mobbing gerçegi var bence

oldum olası bende sessizimdir çevreme göre. özellikle okuldayken bu anlattıgınızı çok yasardım. iş hayatıda okuldan farksız yaşı büyük ergen dolu. muhtemelen kendi halinizde oldugunuz için egosunu tatmin etmek isteyen asalaklar size takmıştır. Kendimden empati yaparak söylüyorum ki bazı insanların huyudur bu sessiz insan görünce sebepsizce yüklenip dalga geçmeye başlar o kişiyi takmadıkca dahada cıvıtır. bu tarz tiplerle nasıl baş edilcegini bilmiyorum ama muhtemelen o ortamda belki bu sebeple belkide farklı bi nedenden size tav olan biri o ortamı arkasına alıp size karsı doldurmuş gibi görünüyo. Değiştirmeniz pek mümkün değil sebebini öğrenmeden. Dedigim gibi ilkokuldan ünide kaldıgım yurttaki kızlara kadar hep aynı şeyleri yaşadım. kimseye bir bakısım olmadıgı halde hep aynı tavırlarla karsılaştım insanlar çok değişik yaa. her yaşta mobbing gerçegi var bence
Aynısını ben de yaşadım ilkokuldan şu ana kadar bitmiyorlar...

Bu konunun cevabını asla burada bulamazsınız.
Zamanınızı hiç harcamadan bir uzman desteği alabilirsiniz.

Sizi hiç tanımıyoruz; konuşmalarınızı, uslubunuzu, fikirlerinizi, hayata bakış açınızı, enerjinizi, duruşunuzu, tarzınızı, bilgi birikiminizi bunların yanı sıra girdiğiniz ortamları ve sizin dışlayan insanların yapılarını.. bunların hiçbirini bilmeden size cevap vermek çok sağlıklı olmaz bence.

Tepkinizi koyun, böyle bir şeye müsade etmeyin,
Yok o kırılır bu kırılır, ortam bozulur tatsızlık çıkar vs düşünmeyin,
Anında tepkinizi koyun ki bir daha aynı tutumda bulunamasınlar,
Her yerde var, kk da bile var kendini bir şey sanan ukala tipler,

Böyle biri değilim bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim kimsenin hakkınızda ne düşündüğünü zerre umursamayın ve kendinizi çok çok sevip olduğunuz gibi kabullenin. Belki bana da arkamdan hiç susmuyor her konuda bi yorumu var bilmiş karı falan diyorlardır umurumda mı hayır. Hiç önemsemem kim hakkımda ne düşünmüş ne demiş.

Bunu Kafana takmaya az olsun öz olsun samimi yakın 1 yada iki arkadaşın olsun yeter inan şuan birinden 5 lira istesen vermez herkes kendi çıkarında

Pisirik kalmayın kendinizi geliştirin birde kimseye yaranmaya çalışmayın insanlar fakrediyor kendinizi kanıtlama çabası içinde olduğunuzu

Sessiz biri konuşunca insanların daha çok dikkatini çekiyor aslında. Belki yaklaşım şekliniz yanlıştır

O halde ben de senin gibiyim. İkili ilişkilerde iyi olabiliyorum biri tek başıma yanıma gelip konuşunca çok güzel konusuyorum ve dinleniyorum ama grup içerisinde takilmadigimi hissediyorum. Mesela geçen gün şundan şikayet ediyordum; sınıf grubunda yüzlerce kişiyiz. Ne zaman soru sorsam cevap alamıyorum. Başkası aynı soruyu sorsa herkes cevap yazıyor. Öyle sessiz sedasız kendi halinde gibi görünüyorum. Eğlencesiz biri gibi ama öyle değilim aslında. Bir üye "artık insanlar eskisi gibi sıcak değil ondandır" demişti. Bence biz bu döneme bu ortamlara ayak uyduramiyoruz o yüzden.

Merhaba bana ozelden msj atmanız mumkun mu acaba

Çekingen ve biraz korkak bi yapınız mı var? Yani insanlara bunu hissettiriyor musunuz? İş, okul, sosyal hayatta da yaşın kaç olursa olsun kendisini ortamın patronu kılan bi tip vardır ve ondan biraz daha pasif kişiler her daim onu dinler. Tam bi belgesel çekimi gibi yani :D Sizin çekingen halinizle eğlenmeleri de özgüven eksikliğinizi onlara hissettirmiş olmanız olabilir. Kendinizden emin konuşun. Güldüklerinde ise '' neye güldünüz tam olarak anlamadım? '' diye sorun. Sesinizi bastıranların sesini sizde bastırın. Merak etmeyin zamanla hayat bunları öğretiyor size :)

Back
X