disleksi

Esra_Hakan9019

iyi ki kocam yanımda
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
448
0
46
Denizli
kızlar herkese merhaba bi arkadaşım var çocuğunda disleksiden şüpheleniyorlar. çevresinde böyle bi sıkıntı yaşayan var mı? Neler yapılabilir haftaya pedagog da görecek çocuğu

Disleksi, en sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biridir. Ancak zeka ile hiç bir alakası yoktur. Asıl sorunları hafıza ve dil ile ilgilidir. Disleksi olan kişiler her şeyi unutur ve dil ile ilgili derslerde sıkıntı çektikleri bilinmektedir. Yani disleksi olan kişilerde zeka geriliği yoktur. Bilakis çoğunluğu zekidir. Hatta bir kısmı üstün zekalı, dahi insanlardır. Ünlü olanlarda vardır; Albert Einstein, Walt Disney, Leonardo Da Vinci, Bill Gates bunlardan bazılarıdır.

ilk defa sizden duydum bu hastalığı. bilmeyen arkadaşlar merak edebilir.
geçmiş olsun inşallah bir şeyi yoktur [

Ben de ilkokula giderken disleksiymisim, ama bunu simdi anliyorum. Okumayi etrafa baka baka okula gitmeden once ogrenmisim ama yazmayi bir turlu ogrenemedim, iskence gibi gelirdi. Yazmaya 2. sinifin sonunda mi ne baslamistim..bir yerde okumustum solak insanlar disleksiye daha yatkindir diye, ben de solagim.

Beni de doktora goturmuslerdi ama adam anlamamisti derdimi, sanirim kendisi de o zaman bilmiyordu . 26 yasindayim, bu olaylar ne zaman oldu siz hesap edin

Evet zorluk cekecektir ama korkacak bir seyi yok uzun vadede, okumaya yazmaya bir kere baslayinca gerisi geliyor...ben cok iyi bir universiteye gittim, yuksek lisanstan bile mezun oldum Yani uzun vadede kotu bir sonuca yol acmadi. Tabi ki ellerinden geleni yapsinlar ama cok ta dert edinmesinler, asilamayack bir problem degil.

Pedagog zaten ona nasil yardimci olunacagini anlatir diye dusunuyorum. Ne kadar guzel, bilincli annesi var, cocuk cok sansli.

Son düzenleme:
ben de her çocuk özeldir filmi ile öğrenmiştim bu rahatsızlığı,filmde çocuk öğretmeninin çabasıyla yenmişti bunu, umarım herkes için aynı şekilde sorun çözülür.

evet zekala ilgisi yok, harfleri ters görme, sayıları yanlış okuma gibi, mesela b-d karışması, can dündar da ilkokulda disleksiymiş, sanırım zamanla düzeliyor

Merhaba
Kızım, ilkokul birinci sınıfa başladı. okuma yazmayı öğrenmekte çok zorlanıyor. Kelimeleri hecelere ayıramıyor. Bazı kelimeleri, sesleri atlıyor, bazılarını da ekliyor. İlk ben şüphelendim. Doktora götürdük. Teşhis tam konmadı;fakat%80 ihtimalle disleksi denildi. Daha önce bu kelimeyi hiç duymamıştım. biraz araştırınca korkaya başladım. Kızımın bundan sonraki hayatını disleksi nasıl etkileyecek bilemiyorum. bana tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim. Herkes, dışlanmaktan bahsediyor. neden dışlanıldığını anlamıyorum. Çünkü, dislektik hastaların zekalarında bir sorun olmuyor. Kısacası dışardan belli olmuyor. ne oluyor da dışlanıyorlar? lütfen bana yaşadıklarınızı anlatır mısınız? Sevgiler...

bikac yıl olmus siz yazalı ama benimde eşimde böle bişeyin varlığından şüphe duyuyordm ki cocuklugunda yasamıs disleksi hala da birseyi akıcı okuyamıyor maalsf dıslanma olayı sanrm arkadas cevresi tarafndan yani cocuklar bilmez ki bu hastalık.. tembel flan diye düşünüp dıslayabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…