Dislerde leke

fikriye_bg

SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2008
5.126
33
163
41
İstanbul
15 ailik olmak uzere bir erkek bebegimvar.Kansizligi dolayi 6 aylikken ferrum damla vermeye baslamistik.suan dislerde lekelr var damladan diye dusunuyrum.ama bazilar kan ilaci leke yapmaz bazilar ise yapar diyor.dogurusu ne ?
Diyer sorum da su bebegimin disleri seyerk cikiyor suana 11 disi var yakinda 12 de bekliyoruz.Acaba niye boyle seyrek?
Disleri de duz degil her disin kenari yuvarlak seklinde,acaba flor veya kalsyum eksikligi mi var?Nedeni ne olabilir.
Somdi yakadar tek d 3 verdim ama 1 yasina gelince braktik,fluor ise hic vermedim.Yetrli su iciyor diye gerkli miktarda fluor aliyor diye dusundum.
Ne yapmaliyim?

geçmiş olsun
dişlerdek mevcut lekeler kullandığınız kan ilaçlarından kaynaklanıyor.
süt dişlerinin seyrek çıkması bizim istediğimiz bir durumdur.böylece daimi dişler çıkarken çenede yeterli yer hazır olur.çocukda çapraşıklık sorunu olmaz.bu durumdan endişe etmeyin
flor vermemekle iyi etmişsiniz.bizim ülkemizdek sularda yeterli flor olduğundan sonradan alınan florur bebek için daha zararlı olduğu kabul edilir
saplıklı günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…