• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişlerim çok sarı :(

buketdemir06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
9
4
1
Merhaba,dişlerimin sarılığından çok utanıyorum artık sosyal hayatımı gerçekten ciddi anlamda etkilemeye başladı.Kafama çok takar oldum ve takmakta da haklıyım kötü bir sarı rengi.Dişlerimi düzenli fırçalıyorum,hatta son 5-6 yıldır çok çok özen gösteriyorum her şeyiyle ama küçükken bu kadar bakmıyordum ve sarılığının geçmişten kaynaklandığını düşünüyorum.9 yaşındaki fotoğrafımda filan da beyazdan ziyade sarı dişim.Ağzımda problemlerim hiç bitmiyor zaten,diş hekimime neden dişlerim böyle çürüyor ya da diş etlerim neden bu kadar çabuk iltihaplanıyor çok düzenli fırçalıyorum dediğimde senin dişin çürümeye ve diş etin iltihaplanmaya daha meyilli demişti herkesten çok daha fazla dikkat etmeliymişim :(

Diş hekimi de beyazlatmanın zararlı olduğunu söyledi,karbonat filan da zararlı..Peki nasıl beyazlatabilirim ben dişlerimi lütfen yardımcı olun. Dişimi kameradan çektiğimde aynada gördüğüm kadar sarı değil,ama uzaktan çekilen bir fotoğrafımda çok sarı,güldüğüme pişman oluyorum o fotoğrafı görünce :(

Eklentiler

• 20170119_140929-1.webp
    20170119_140929-1.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 1.496
  • IMG-20160218-WA0030-1-1.webp
    IMG-20160218-WA0030-1-1.webp
    258 bayt · Görüntüleme: 691
merhaba canım
ben 3 buçuk yıl diş hekimliği fakültesindeydim
dişlerini gönül rahatlığı ile beyazlatabilirsin
hiçbir zararı yok
ben beyazlattım
herkes dişlerime son derece hayran
inan pişman olmazsın
başka şekilde dişlerin beyazlamaz asla

merhaba canım
ben 3 buçuk yıl diş hekimliği fakültesindeydim
dişlerini gönül rahatlığı ile beyazlatabilirsin
hiçbir zararı yok
ben beyazlattım
herkes dişlerime son derece hayran
inan pişman olmazsın
başka şekilde dişlerin beyazlamaz asla

Cevap için teşekkür ederim . Peki 6 ayda bir beyazlatmak lazımmış eski haline dönüyormuş.Zaten pahalı bir işlem 6 ay süresi çok kısa en fazla 1 kere beyazlattırabilirim. :( sen ne zaman beyazlattırdın canım bi de hala beyaz mı dişlerin ? Beyazlattırdıktan sonra beyazlığı azalsa bile razıyım yeter ki sarı olmasın şimdiki gibi

Zararli olsa sanatcilarin hepsi bembeyaz illaki beyazlatiyordur cogunlugu. Az biraz zarar verebilir belki ama sac boyamada bile saclar az yipraniyir oyle dusunun. Kahve sigara cay icmeyip guzel bakarsaniz sureyi uzatirsiniz bence

Zararli olsa sanatcilarin hepsi bembeyaz illaki beyazlatiyordur cogunlugu. Az biraz zarar verebilir belki ama sac boyamada bile saclar az yipraniyir oyle dusunun. Kahve sigara cay icmeyip guzel bakarsaniz sureyi uzatirsiniz bence

Doğru tabi ama dişçinin asistanına sormuştum beyazlatma işlemi yapıyor musunuz diye o da yapıyoruz ama diş hekimimiz önermiyor zararlıymış dedi.Biraz garip hem önermeyip hem de beyazlatma yapmaları :KK64: sigara içmiyorum,çay,kahve de çok fazla tüketmiyorum

Doğru tabi ama dişçinin asistanına sormuştum beyazlatma işlemi yapıyor musunuz diye o da yapıyoruz ama diş hekimimiz önermiyor zararlıymış dedi.Biraz garip hem önermeyip hem de beyazlatma yapmaları :KK64: sigara içmiyorum,çay,kahve de çok fazla tüketmiyorum
Zararli olabilir dogrudur uyarmistir. Bende sordugumda ayni cevabi aldim. Sonucta goz drlari gozluk takiyor lazer hepsi yaptirmiyor. Olumsuz yonleride vardir buda boyle. Aman amsn cok buyuk zarari olacagini dusunmuyorum çok sık aralikla beyazlatmazsiniz.

ağız bakım suları da sarartıyor
kullanıyorsanız bence kullanmayın
benim dişlerim de çok byaz sayılmaz dr sormuştum bazı dişlerin yapısı böyle demişti
bence beyazlatın yapacak bir şey yok bu kadar rahatsızsanız

Zararli olabilir dogrudur uyarmistir. Bende sordugumda ayni cevabi aldim. Sonucta goz drlari gozluk takiyor lazer hepsi yaptirmiyor. Olumsuz yonleride vardir buda boyle. Aman amsn cok buyuk zarari olacagini dusunmuyorum çok sık aralikla beyazlatmazsiniz.

inşaAllah yaptırmayı düşünüyorum sınavlarım da bitiyor ara tatilde yaptırsam okula beyaz dişlerle başlasam çok güzel olur :KK22:

ağız bakım suları da sarartıyor
kullanıyorsanız bence kullanmayın
benim dişlerim de çok byaz sayılmaz dr sormuştum bazı dişlerin yapısı böyle demişti
bence beyazlatın yapacak bir şey yok bu kadar rahatsızsanız

Arada eczaneden gargara sprey filan alıyorum , diş ipini de haftada 2-3 kullanmaya çalışıyorum . Evet rahatsızım inşaAllah düşünüyorum beyazlatmayı bakalım

Cevap için teşekkür ederim . Peki 6 ayda bir beyazlatmak lazımmış eski haline dönüyormuş.Zaten pahalı bir işlem 6 ay süresi çok kısa en fazla 1 kere beyazlattırabilirim. :KK43: sen ne zaman beyazlattırdın canım bi de hala beyaz mı dişlerin ? Beyazlattırdıktan sonra beyazlığı azalsa bile razıyım yeter ki sarı olmasın şimdiki gibi
ben temmuzda beyazlattırdım dişlerim hala bembeyaz

6 ayda bir yapılan işlem detertraj işlemi yani tartar temizliği sonra airflow ile çay kahve sigara lekeleri çıkarılır bu işlemin zararı yoktur ve aksine faydası vardır.

Beyazlatma ise lazer ile yapılan ve düzenli bakımla 2 sene belki daha fazla kullanabileceğiniz bir yöntem

6 ayda bir yapılan işlem detertraj işlemi yani tartar temizliği sonra airflow ile çay kahve sigara lekeleri çıkarılır bu işlemin zararı yoktur ve aksine faydası vardır.

Beyazlatma ise lazer ile yapılan ve düzenli bakımla 2 sene belki daha fazla kullanabileceğiniz bir yöntem

Bilgi için teşekkür ederim . Peki ev tipi mi önerirsiniz ofis tipi mi? Fiyatı daha uygun olduğu için ev tipi yaptırmayı düşünüyorum.

Bence de beyazlat ve ardından misvak kullan. Ağız içi sorunlara iyi geliyor misvak. Elma sirkeli suyla gargara da yapabilirsin

Bence de beyazlat ve ardından misvak kullan. Ağız içi sorunlara iyi geliyor misvak. Elma sirkeli suyla gargara da yapabilirsin

Bi ara misvak kullanıyodum sonra kaldı,insaAllah yeniden kullanmaya başlarım.Haftaya dişçiye kontrole gidicem,beyazlatma hakkında da konuşmak istiyorum.Beyazlatırsam sizlerle de sonucu paylaşırım inşaAllah :KK39:

ben diş hekimime sorduğumda sürekli ekranlarda ve göz önünde olan ünlüler işleri yüzünden yaptırıyor , ama işiniz gerektirmiyorsa ben tavsiye etmem yarardan ziyade zararı olan bir uygulama demişti. karbonat veya kabartma tozu ile fırçalayanlar var ancak onlar da dişi çizdiği için çok sık yapmamak lazımmış . ayda 1 onu yapabilirsiniz . sulandırılmış elma sirkesiyle gargara da diş taşı oluşumunu engellediği için diş hekimim tavsiye etmişti. onun dışında ceviz kabuklarını suda kaynattığında tartar oluşumuna iyi geldiği ve diş etine faydalı olduğunu okumustum . kaynattım ve deneyince gördüm ki dişleri de beyazlatıyor. kendi tecrübemdir tavsiye ederim. ( kabukları yıkayıp kaynamış suya attım 15 dakika kaynattım. çay gibi koyu renkli bir şey oldu. hergün gargara yaptım. buzdolabında saklamak lazım dışarıda çabuk bozuluyor) bir de "oil-pulling" diye bir method var ki denemedim ama youtube da çok fazla video var hakikaten çok belirgin sonuçlar almış insanlar eğer ciddi şikayetiniz varsa onu deneyebilirsiniz. bu method kısaca hergün 10-15 dakika boyunca bir yağ ile gargara yapmak . yurtdısında hindistan cevizi yağı ucuz oldugu ve daha saglıklı oldugu için genelde o kullanılmış . başlarda yağ tadı çok kötü geliyormuş ama zamanla alışılıyormuş. zeytinyağı çok aromalı oldugu için tadı kötü olur diye ay çiçek ile denesem mi diyorum ( o videolarda da ayçiçek ile yapanlar vardı , zeytinyağı kullanan da vardı ) fındık veya ceviz yağı da olabilir

ben diş hekimime sorduğumda sürekli ekranlarda ve göz önünde olan ünlüler işleri yüzünden yaptırıyor , ama işiniz gerektirmiyorsa ben tavsiye etmem yarardan ziyade zararı olan bir uygulama demişti. karbonat veya kabartma tozu ile fırçalayanlar var ancak onlar da dişi çizdiği için çok sık yapmamak lazımmış . ayda 1 onu yapabilirsiniz . sulandırılmış elma sirkesiyle gargara da diş taşı oluşumunu engellediği için diş hekimim tavsiye etmişti. onun dışında ceviz kabuklarını suda kaynattığında tartar oluşumuna iyi geldiği ve diş etine faydalı olduğunu okumustum . kaynattım ve deneyince gördüm ki dişleri de beyazlatıyor. kendi tecrübemdir tavsiye ederim. ( kabukları yıkayıp kaynamış suya attım 15 dakika kaynattım. çay gibi koyu renkli bir şey oldu. hergün gargara yaptım. buzdolabında saklamak lazım dışarıda çabuk bozuluyor) bir de "oil-pulling" diye bir method var ki denemedim ama youtube da çok fazla video var hakikaten çok belirgin sonuçlar almış insanlar eğer ciddi şikayetiniz varsa onu deneyebilirsiniz. bu method kısaca hergün 10-15 dakika boyunca bir yağ ile gargara yapmak . yurtdısında hindistan cevizi yağı ucuz oldugu ve daha saglıklı oldugu için genelde o kullanılmış . başlarda yağ tadı çok kötü geliyormuş ama zamanla alışılıyormuş. zeytinyağı çok aromalı oldugu için tadı kötü olur diye ay çiçek ile denesem mi diyorum ( o videolarda da ayçiçek ile yapanlar vardı , zeytinyağı kullanan da vardı ) fındık veya ceviz yağı da olabilir

Biliyorum zararlı gerçekten de ama artık sarı görünümden kurtulmak istiyorum :KK42: Diş etlerim çok çabuk iltihaplanıyor,diş eti ameliyatı oldum 4 ay önce filan.O yüzden diş etlerime de iyi bakmaya çalışıyorum,elma sirkesi ile gargara yapıyorum arada.

Ceviz kabuğu ile ne kadar sürede beyazladı dişleriniz kaç gün kullanmak gerek?
Yorumunuzu okuduktan sonra araştırdım biraz "oil-pulling" yöntemini.Denenebilir evde hindistan cevizi yağı vardı insaAllah faydası olur.Ben de doğal yolları tercih ederim elbette faydasını görebilsem keşke de dişçiye gerek kalmasa.:KK51:

ceviz suyunu yapar yapmaz ben farkını gördüm açıkcası. buarada diş eti problemi kardesimde de vardı ona da ameliyat demişlerdi ama cok sert fırcaladıgı için oluyormuş. sensodyne in en yumuşak fırcasını ve paradontax diş eti bakımı macunlarını kullanarak çözdü. belki siz de fark etmeden sert fırcalıyorsunuzdur. hekimlerin beyazlatma işlemi sanırım bir nevi boyamak . zamanla da o boya siliniyor. o zaman insana dişleri daha sarı geliyormus. bir yaptırdın mı sürekli yaptırmak istersin o da zarar verir diye açıklamıstı hekim . umarım çözersiniz kısa zamanda . insan bir şeye kafayı takınca cidden rahatsız oluyor. anlayabiliyorum. ben de öyleyimdir.

Back
X