aynısını yazmaya geldim, ama sen yazmışsın.Ya dogruya dogru.
Kamil diye milletle dalga geciyorlar.
Oysa dinde en ust mertebe insan-i kamil mertebesidir.
Gaffur diyorlar.
Oysa Gafûr Allahin isimlerindendir.
Ve daha sayamadigim nice pis karakterde dini terim ve Allah'in isimlerini kullaniyorlar.
Hizmetciler hep basortuludur, duzenbaz, yalanci, hirsiz, üçkağıtçı kişiler de hep hacı-hocadir.
Bu ayrimi gormemek mümkün değil zaten..
İşte Allah'ın isimleri çocuklara konulmamalı.öyle film karakterleriyle falan kimse benim inancımı çürütemez... en fazla izler geçerim...
ama gerçekten de @Bilgece nin de dediği gibi, allahın isimlerini ve diğer mübarek isimleri kötü karakterlere vermeleri ya da onları alay konusu yapmaları hiç hoş değil, üzülüyorum görünce...
evet...İşte Allah'ın isimleri çocuklara konulmamalı.
Konulmazsa dizilerde filmlerde de kullanmaya kimse cesaret edemez.
Gaffur'un manası nedir?
Bağışlayıcı, Günahları affedici. Bu sıfatlar bir kulun olamaz. Insanlar inancım belli olsun, ona göre isim seçeyim derken maalesef bilmeden aşırılığa kaçmışlar.
Cumhuriyete laf atılmış ama Cumhuriyet öncesi Osmanlı zamanında padişah isimlerine bakarsanız Gaffur yoktur, Şaban yoktur, Osman, Beyazıd, Mehmet, Ahmet, Süleyman, Yavuz, Abdülhamid gibi isimler yer alır.
Bende onu diyorum gülüm, Muhammed ismi bile yok aralarında, şehzadelerde de yok.evet...
ve o padişahlar aynı zamanda halifeydi... onlar bilmiyor muydu çocuklarına, torunlarına allah'ın isimlerinden birini koymayı?
benn boşuna hay ağzını öpeyim demiyorummm.. ağzını öpeyim muneee valla yazdıklarında bu kadarmı isabet nokta vuruşları olur..Bende onu diyorum gülüm, Muhammed ismi bile yok aralarında, şehzadelerde de yok.
Tamam inanca saygı ve sevgiden belki ama aşırılığa kaçılmamalı asla. Allah'ın İsimleri konulmaz, "O" tektir, doğurmamış ve doğurulmamıştır diyorsak, sıfatlarını çocuklara veremeyiz.
Salih, Hüseyin, Selim olur ama Gaffur gibi isimler olmamalı, bir örnek daha Mecid'de O'na aittir, direkt öyle konulamaz diye Abdulmecid, Abdulaziz olarak konulmuştur, Abdul Allah'ın kulu.
Güzel olduğum kadar zekiyimdirdebenn boşuna hay ağzını öpeyim demiyorummm.. ağzını öpeyim muneee valla yazdıklarında bu kadarmı isabet nokta vuruşları olur..
Hımmm güzel, zeki, eee seksilikte varmı barii munemmGüzel olduğum kadar zekiyimdirde
Öp Of'lu öpsenin ağzını yirim, öperim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?