Ben zaten kurban konusunda hicbir kuruma guvenmem.
Kendin bir fakir bul git ona etinden ver kurbanin. Zaten kurbanin amaci budur. Dolaba etleri biriktirip bir dahaki kurbana kadar yemek degildir. Fakire dagitmaktir. Fakiri doyurmaktir. Boylece kardeşliği pekistirmektir..
Ben de eger kendim kesmeyeceksem ihtiyaci olan birine bir kurban parasi veriyorum onun kesmesi için. Bir çok vakıf ve dernek mesaj gönderiyor ama hiçbirine guvenemiyorum ben de.
Aynen canim en guzelini yapiyorsun.. Allah kabul etsin..
Ben zaten kurban konusunda hicbir kuruma guvenmem.
Kendin bir fakir bul git ona etinden ver kurbanin. Zaten kurbanin amaci budur. Dolaba etleri biriktirip bir dahaki kurbana kadar yemek degildir. Fakire dagitmaktir. Fakiri doyurmaktir. Boylece kardeşliği pekistirmektir..
Katılıyorum bilgece. Ama maalesef insanlar bir yıllık et stoklama olarak görüp çok çok küçük bir kısmını dağıtarak vicdanlarını rahat ettirebiliyorlar. Pek et alamayan insanları bu konuda asla kınamam ama rahat insanlar daha çok yapıyor bunu. Fakir olup kesenler de her gelene ikram edip yediriyorlar. Bu tezatı hiç çözemiyorum ben.Ben zaten kurban konusunda hicbir kuruma guvenmem.
Katılıyorum bilgece. Ama maalesef insanlar bir yıllık et stoklama olarak görüp çok çok küçük bir kısmını dağıtarak vicdanlarını rahat ettirebiliyorlar. Pek et alamayan insanları bu konuda asla kınamam ama rahat insanlar daha çok yapıyor bunu. Fakir olup kesenler de her gelene ikram edip yediriyorlar. Bu tezatı hiç çözemiyorum ben.
Evet kurban etini stoklayanları firmalar da bildiği için derin dondurucularda acayip indirimler yapmışlar şok oldum kaç gündür mağazaların önünde ses sistemiyle anons edip derin dondurucu satıyorlar gördüğüm kadarıyla da bayağı alan çokBen zaten kurban konusunda hicbir kuruma guvenmem.
bi akrabamız geçen yıl, kuran kursu adı altında bi cemaat(gülen değil, kimcilerin cemaati bilemiyorum) aracılığı ile kurban kestiriyor, kendilerine 1 hisse kalıyor, diğerlerini fakire fukaraya dağıtıyor cemaat, hayır sahibinin hissesine düşen koca 1 poşet işkembe, bi avuç et. hisse sahibine bunu veren adam diğerlerine ne verdi acaba? bende kendi hayrını kendin yapmalısın, bundan yanayımBen de eger kendim kesmeyeceksem ihtiyaci olan birine bir kurban parasi veriyorum onun kesmesi için. Bir çok vakıf ve dernek mesaj gönderiyor ama hiçbirine guvenemiyorum ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?