• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet Yolculuğunda Jelibonibon

jelibonibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2011
584
139
83
43
İzmir
merhaba arkadaşlar. ben lise çağlarında diyete başlamış ve hayatının hatasını yapmış biriyim. şuan 29 yaşındayım tam kilomu bilmiyorum yarın sabah tartılıp yazacağım buraya. ilk diyete başladığımda 62 kiloydum ve yanlış diyetle 54 de düşüp biranda 74 kiloya çıkmam toplam 1-2 ay sürdü. :( o günden sonrada hep diyet spor kilo üçgeninin içinde çırpınıyorum. artık iradem de zayıfladı. önceden ne diyetler yapıyordum .. bir ara 83 kilo oldumu farkedince diyetisyen yardımı ve haftada 6 gün 3 saat spor yaparak 65 kiloya düşmüştüm ama tekrar ailemle yaşamaya başlayınca herşey tepetkla oldu tekrar kilo almaya başladım . 2 ay önce düğünüm olacağı zaman bile diyet yapamadım 42 beden gelinlik giydim :( şmdi evlendikten sonrada kilo aldım... neyse uzun lafın kısası uzun zamandır 1 gün diyet yaptım bir gün yapamadım. şimdi ise tekrar başlayacağım. ama motivasyon için önce 13 gün isveç diyeti yapacağım ve ondan sonra sağlıklı beslenme ve diyetisyen spor eşliğinde yaklaşık 20 kilo kadar vereceğim. inşallahhhhhhh.... :97:

iradem zayıfladı demişsiniz isveç diyeti zor gelmez mi?
ben denemiştim onu da çok pişmanım yaptığıma zaten 6. günü bıraktım ben yaparken yazık vücuduma alt üst ettim diyetlerle ah ah

İsveç Diyeti

Kurallar
1. Ayrıca çay, kahve ve meşrubat içilmemeli.
2. Günde 2 litre su içilmeli.
3. Diyet 13 günden fazla sürdürülmemeli.
4. Diyeti ancak 6. günde kesebilirsiniz.
5. 3 aydan kısa bir sürede diyeti tekrarlamayın.
6. Aynı gün içinde öğle ve akşam yemekleri yer değiştirilebilir.

Tavsiyeler
1. Brokoli bulamazsanız karnıbahar yiyebilirsiniz.
2. Kolesterolü yüksek olanlar yumurtanın akını yiyebilir.
3. Ölçü ve miktar belirtilmeyen yiyecekleri abartmamak koşuluyla istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
4. Diyet ağır gelirse 6. günde kesip 3 ay sonra 6 gün daha uygulamak mümkün.

1. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiçbir şey

8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haslanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyaglı ve limonlu yeşil salata

9. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

11. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

12. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmis havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

13. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmiş tavuk (200 gram), salata

iradem zayıfladı demişsiniz isveç diyeti zor gelmez mi?
ben denemiştim onu da çok pişmanım yaptığıma zaten 6. günü bıraktım ben yaparken yazık vücuduma alt üst ettim diyetlerle ah ah

zor gelecek biliyorum ama yapmam aldım son dönemde kilo aldım tekrar ve çok mutsuz hissediyorum. ve ayrıca bu sitede başarı öykülerine falan bakarak motivasyonumuda artırıp en azından 10 gününü yapmam gerekiyor.

zor gelecek biliyorum ama yapmam aldım son dönemde kilo aldım tekrar ve çok mutsuz hissediyorum. ve ayrıca bu sitede başarı öykülerine falan bakarak motivasyonumuda artırıp en azından 10 gününü yapmam gerekiyor.

inşallah istediğiniz gibi olur o zaman bende dukan diyeti yapıyorum ona başlayın isterseniz birden kendinizi zorlamamış olursunuz en azından...

başarılar :)
yanlış diyerle demeişsinz ne yapıp 54 oldunuz sonra tekrar aldınz ?
ve isveç diyeti ile verdiğinz 6 kiloyu geri aldnzmı ?

başarılar :)
yanlış diyerle demeişsinz ne yapıp 54 oldunuz sonra tekrar aldınz ?
ve isveç diyeti ile verdiğinz 6 kiloyu geri aldnzmı ?

ilk yaptığım yanlışlık o yaşta hiç diyet yapmamış ve 4-5 kilo fazlası olan vücuduma gereksiz çok ağır bir diyet yapmak hemde 15-16 yaşlarında... bir hafta boyunca sadece meyve ile beslendim. şeftali ve kırmızı erik. ayrıca yaz mevsimiydi ben bütün gün spor yaptım ve hala hatırlayınca gülüyorum kendi kendime :d banyoya bir küçük tüp ve bir kazan su :d izmirin o sıcağında hergün sauna ortamı yaratıyordum ... bir haftada 62 den 54 de düştüm ama rahatsızlandım malesef :( ailem diyeti bıraktırdı tabiki... ama bende hata yaptım anında normal beslenmeye döndüm :( 1- 2 ay sürmedi bile neredeyse tam 74 kilo olmuştum :( psikolojim bozuldu resmen sonra başladı diyetisyen yolculuğu gittim diyetisyene 7 kilo verdim sonra üniversiteyi kazandım ve ankara ya gittim üniversite boyunca hep 70 kiloydum... okul bitti . çalışmaya başladığım ilk yıl ev arkadaşımla sıkıntıdan akşamları yediğimiz abur cuburla tam 10 kilo aldım :( sonra üzerine biraz daha eklendi ve en son gördüğüm 83 tü :( sonra diyetisyen spor sayesinde 65 kiloya kadar düştüm ama tekrar ailemle yaşamaya başlayınca yavaş yavaş kilo almaya başladım :( tekrar aldım verdim derken :( şimdi de 77-78 civarı sanırım :( yarın sabah belli olacak :(
isveç diyetini sen sakın yapma ... kendine yazık edersin diyetisyen kontrolünde yap. ben o günlere dönsem asla bu hatayı tekrar yapmazdım.... :85:

Son düzenleme:
hatalar yapılms hepmız gıbı ama tekrar baslancak sa dıyetısyn kntrolunde daha sağlıklı olr ıde dusunuorum aynı hataları yapmamak ıcın .. ısvre dıyetı bna oldukca agır geldı kahvaltıda sadece kahve olr mu vucut yag depolamya baslıck ılk ymk yemnzde bu dıyet cok sakıncalı ılk zmn kılo verısınz ama metblzma alt ust olr sonrkı 3 ay hıc bsy yemesnz dahı kılo alrsınz .

hatalar yapılms hepmız gıbı ama tekrar baslancak sa dıyetısyn kntrolunde daha sağlıklı olr ıde dusunuorum aynı hataları yapmamak ıcın .. ısvre dıyetı bna oldukca agır geldı kahvaltıda sadece kahve olr mu vucut yag depolamya baslıck ılk ymk yemnzde bu dıyet cok sakıncalı ılk zmn kılo verısınz ama metblzma alt ust olr sonrkı 3 ay hıc bsy yemesnz dahı kılo alrsınz .

evet ağır ama bu diyeti daha öncede denedim... sonrasında kiloda almadım ... metabolizma konusuna gelince evet haklısınız bende bunu diyetisyen kontrolüne girmeden son 1 kere yapayım diyorum çünkü son zamanlarda bir anda 5-6 kilo aldım ve inanılmaz rahatsız hissediyorum :(

evet bu sabah tartıldım ... en son tartıldığımda ki bu aylar önceydi :D 71-72 civarıydı :D şuanda ise 76.5 çıkıyorum ... aylardır tartılmaktan korkuyordum . tartılmış olmanın huzur var içimde ... ama 76.5 çok üzücü ... yıllardır bu kiloya çıkmamıştım. amaa artık değişecek umarımmmm ... :21:

evet ağır ama bu diyeti daha öncede denedim... sonrasında kiloda almadım ... metabolizma konusuna gelince evet haklısınız bende bunu diyetisyen kontrolüne girmeden son 1 kere yapayım diyorum çünkü son zamanlarda bir anda 5-6 kilo aldım ve inanılmaz rahatsız hissediyorum :(

yinede sız bılırsınız ama bn olsaydım tekrar bole bı dıyetı uygulamzdım. :44:

yinede sız bılırsınız ama bn olsaydım tekrar bole bı dıyetı uygulamzdım. :44:

evet bende aslında böyle birşey düşünmüyordum. gecenlerde bir diyet polikliniği ile görüştüm . ama öncelikle bi kaç kilodan kurtulmam lazım çünkü psikolojim bozuldu ... sonra diyetisyen ve sporla devam edeceğim...

evet bende aslında böyle birşey düşünmüyordum. gecenlerde bir diyet polikliniği ile görüştüm . ama öncelikle bi kaç kilodan kurtulmam lazım çünkü psikolojim bozuldu ... sonra diyetisyen ve sporla devam edeceğim...

bnce bu diyeti uygulamak yerıne kalori sayımı yapın almanız gereken günlük kaloriyi hesaplıyık bunun 500 klrı altını alarak cok da gzl zayıflayabılırsınz .

bnce bu diyeti uygulamak yerıne kalori sayımı yapın almanız gereken günlük kaloriyi hesaplıyık bunun 500 klrı altını alarak cok da gzl zayıflayabılırsınz .

bugün birinci günü en azından 6 gün yapayım. midem küçülsün. sonrada uygun diyeti yapacağım... ilgin için çok teşekkürler...

ilk yaptığım yanlışlık o yaşta hiç diyet yapmamış ve 4-5 kilo fazlası olan vücuduma gereksiz çok ağır bir diyet yapmak hemde 15-16 yaşlarında... bir hafta boyunca sadece meyve ile beslendim. şeftali ve kırmızı erik. ayrıca yaz mevsimiydi ben bütün gün spor yaptım ve hala hatırlayınca gülüyorum kendi kendime :d banyoya bir küçük tüp ve bir kazan su :d izmirin o sıcağında hergün sauna ortamı yaratıyordum ... bir haftada 62 den 54 de düştüm ama rahatsızlandım malesef :( ailem diyeti bıraktırdı tabiki... ama bende hata yaptım anında normal beslenmeye döndüm :( 1- 2 ay sürmedi bile neredeyse tam 74 kilo olmuştum :( psikolojim bozuldu resmen sonra başladı diyetisyen yolculuğu gittim diyetisyene 7 kilo verdim sonra üniversiteyi kazandım ve ankara ya gittim üniversite boyunca hep 70 kiloydum... okul bitti . çalışmaya başladığım ilk yıl ev arkadaşımla sıkıntıdan akşamları yediğimiz abur cuburla tam 10 kilo aldım :( sonra üzerine biraz daha eklendi ve en son gördüğüm 83 tü :( sonra diyetisyen spor sayesinde 65 kiloya kadar düştüm ama tekrar ailemle yaşamaya başlayınca yavaş yavaş kilo almaya başladım :( tekrar aldım verdim derken :( şimdi de 77-78 civarı sanırım :( yarın sabah belli olacak :(
isveç diyetini sen sakın yapma ... kendine yazık edersin diyetisyen kontrolünde yap. ben o günlere dönsem asla bu hatayı tekrar yapmazdım.... :85:

anladım inşallah bu sefer son kez başarılı olup hayatın boyunca zayıf olursun canım :)
cevapların için teşekkür ederim :)

Back
X