• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
Merhaba bayanlar :) benim vermem gereken en az 10 kilo var. diyet yapayim yeme icme duzenimi ayarlayayim diyorum ama yaklasik iki hafta sonra resmen sinirlerim gevsiyor ve diyeti birakiyorum ne yazik ki. bu nedenle bi turlu zayiflayamadim boyum 150 cm yani cok kisayim e bide kilo olunca cok kotu oluyor. ben bogazima dur diyebiliyorum aslinda ama bi diyet programina uyup bunu uygulamak tamamen eziyet benim icin. aranizda bu konuda yardimci olabilecek var mi ?

Merhaba bayanlar :) benim vermem gereken en az 10 kilo var. diyet yapayim yeme icme duzenimi ayarlayayim diyorum ama yaklasik iki hafta sonra resmen sinirlerim gevsiyor ve diyeti birakiyorum ne yazik ki. bu nedenle bi turlu zayiflayamadim boyum 150 cm yani cok kisayim e bide kilo olunca cok kotu oluyor. ben bogazima dur diyebiliyorum aslinda ama bi diyet programina uyup bunu uygulamak tamamen eziyet benim icin. aranizda bu konuda yardimci olabilecek var mi ?

canım merhabalar, diyet uygulamak maalesef zor ve sabır gerektiren bir iş ama sağlık için bazen fedakarlık yapmak gerekiyor.eğer kilo vermek istiyorsak ki bunun sağlığımız için gerekli olduğunu biliyoruz, bu nedenle diyet programımızı uygulamamız gerekiyor hiç bırakmadan.ben diyet denmesini de yanlış buluyorum çünkü bu sağlıklı olmak için duzenli yaptığımız bir beslenme programı.burada önemli olan belli dönemlerde uygulayıp kilo verip bırakmak değil, sıkılıp bırakmak değil, onu yaşam tarzı haline getirebilmek :) bu konuyla ilgili de motivasyon gerekli yani kendinisi sürekli motive edeceksiniz ki diyeti bırakmayın, bu arada bir diyetisyen tarafından takip edilirseniz o da motivasyonunuzu arttırır :)

Merhaba bu da benim diyet hikayem..

Doğumdan bir yıl sonra artık aynaya baktığımda kendimi çok mutsuz hissediyordum.
Hayatım boyunca giydiğim beden 36, evlenmeden önceki sabit kilom ise 45 kiloydu. Peki ne olmuştu da ben böyle aynalara küsmüştüm, artık alışveriş tatsız bir hal almıştı benim için?

Tahmin etmek çok zor değil tabi ki.. Aslında kötü bir şey olmadı çok şükür, sadece üst üste iki kez hamilelik ve dünya tatlısı kızlarım oldu. Bebekler ardarda gelince benim süt dönemi 3 sene sürdü. İlk bebeğimde iyi bir hamilelik geçirmiştim ve çok kilo almamıştım, ama kızım Nisan gelmesi gerekenden bir ay önce geldi, iki kilo doğmuştu ve bana göre çok ufak bir bebekti. Üzerine bir de yeni doğan sarılığı yaşadık. Bu yüzden iyi beslenmesi şarttı. Her ilk bebeği olan anne gibi benim de süt konusunda endişelerim vardı. Hangi arkadaşım ya da yakınım ne derse hepsini yiyordum veya içiyordum, evet süt de artmıştı ama ben de hamilik döneminden daha fazla süt döneminde kilo almıştım.

Tam Nisan ile süt işimiz biterken de Cemre’ye hamile kaldım. Hamile bir insanın canı ne isterse yemesi lazımdı ve tabi güzel beslenmesi.. Bu sefer ilk hamileliğime göre daha fazla yedim. Çok şükür Cemre de zamanında doğdu. Ama hem ilk gebelikten kalan kilolar üstüne ikinci gebelik derken, ben içine girilemez durumda kıyafetlerle baş başa kaldım.

Sonunda Cemre’nin de süt dönemi bitince artık anne için diyet zamanı gelmişti. İyi ama ben daha önce hiç diyet yapmamıştım nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Ne kalori hesapları ne de light ürünleri hiç birşey bilmiyordum. Sevmediğim diyet biçimi; birşeyleri vücuda çok alıp diğer besinlerden hiç yememek durumu idi. O diyeti, bu diyeti, şu diyeti dedikleri... Bunun vücut için zararlı olduğunu düşünüyodum. En iyisi bir bilene gitmek dedim, epeyce araştırdım iyi bir diyetisyen buldum ama en erken randevu tarihi 2,5 ay sonrasıydı.

Beklerken ben de boş durmadım tabi, menü küçülttüm, örneğin üç tabak yiyorsam iki tabağa indirdim. Sonunda beklediğim gün geldi çattı diyetisteyim ile tanıştım. Her şeyden önce çok motive edici bir insandı ve onu bulduğum için çok sevindim. İşini hassasiyetle ve özenle yapan biriydi. İlk görüşmemizde beni 1,5 saat dinledi, hayat tarzımı, yeme stilimi, evdeki yemek düzenini, motivasyonlarımı hepsini konuştuk. Sonra da benim için bir liste hazırladı.

Diyetle ilgili bildiğimiz ne çok yanlış varmış meğer; mesela sadece salata yiyerek zayıflanmıyormuş, glisemik endeks denen bir şey varmış. Sık beslenmek gerekiyormuş evet ama kalorisi yüksek gıdalar ile değil. Bir de her şeyden önemli yağ-kas oranı varmış. Verilen kilonun ancak belli bir oranı kastan gitmeliymiş, çok fazla kas vermek de iyi değilmiş. Yağ olarak da vücutta belli oranda tutulması gereken yerler varmış mesela. Diyetisyenim sağlıklı bir yaşamı sürdürmek için inebileceğim son kiloyu söyledi ve bunu hedef edindik.

Diyetisyene gidip gitmemek bir tercih meselesi ama yağ-kas oranlarının takibi ve verilen kiloda sürekli kalmak için gerekliliklerin yapılması açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Bir de benim gibi gerçekten bu konuda hiç birşey bilmiyorsanız da epeyce faydalı oluyor. Üstelik kendinizi sorumlu hissediyorsunuz, her hafta gidip tartı yapınca mahçup olmamak için de sadık kalıyorsunuz. En önemli şart ise istikrar, direncinizin yüksek olması gerekiyor. Hayır diyebilmenin güzelliğini de sık sık kullanmanız gerekiyor. 'Hayır teşekkür ederim diyetteyim ifadesi' günlük konuşmalarınızın bir parçası haline gelmeli.

Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Sağlıklı Beslenme Yonca isimli bir proje üretmiş. Yonca dört yaprağı temsil ediyor. Her öğünde bir protein, iki süt ve süt ürünleri, üç tahıllı ürünler ve son olarak sebze yiyerek dört yapraklı yoncayı tamamlıyorsunuz. Diyetisyenim de bu doğrultuda bir diyet önerdi. Aslında her sağlıklı insanın da bu şekilde beslenmesi gerektiğini düşünüyorum. Süt ürünleri yoğurt veya ayran, protein; et balık veya tavuk, tahıllı ürünler; bir dilim ekmek veya iki mercimek köftesi, sebze olarak da salata veya az yağlı bir zeytinyağlı yemek. Böylece tüm besin gruplarından eşit olarak beslenmiş oluyorsunuz.

Diyetimde kahvaltıda diyet peynire geçtik ama örneğin yumurtadan vazgeçmedik. Bu da beni epeyce tok tutuyor. Her öğünde bir dilim tam buğday ekmeğim var. Yeri gelmişken artık her yerden tam buğday ekmeğe ulaşılabiliyor önerim beyaz ekmek yerine bunu tercih etmeniz.

Birkaç ay içinde ara öğünlerde çeşitli değişiklikler yaptık, ilk iki hafta süper gitti, sonraki hafta veremedim mesela. Vücut kendini kıtlık zamanında sanıyormuş bu tip diyet durumlarında ve yağı kıtlık için saklıyormuş, müthiş bir mekanizma insan vücudu.

Bir de hareket konusu var tabi. Diyetisyenim bana birkaç kilodan sonra 5000 adım hareket vermişti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 5000 adım bile az. Minimum haftanın 5 günü yarım saat yürüyüş öneriyor. Bu hareket konusunu 5 günde çocuklu evde oturtmak pek kolay değil tabi ama bebek küçükse pusetle yürüyüş de çok iyi bir alternatif..

Sonuç olarak hedef kiloma iki kilo kaldı, ama önemli olan istenen kiloya ulaşmak değil orada sürekli kalmakmış. Diyetisyenimin söylediğine göre bana en çok yardımı da burada olacakmış. Diyet çok zor değil ama çok kararlı olmak ve hayır demeyi öğrenmek şart...
diğer yazılar için.
....

Son düzenleyen: Moderatör:
canım merhabalar, diyet uygulamak maalesef zor ve sabır gerektiren bir iş ama sağlık için bazen fedakarlık yapmak gerekiyor.eğer kilo vermek istiyorsak ki bunun sağlığımız için gerekli olduğunu biliyoruz, bu nedenle diyet programımızı uygulamamız gerekiyor hiç bırakmadan.ben diyet denmesini de yanlış buluyorum çünkü bu sağlıklı olmak için duzenli yaptığımız bir beslenme programı.burada önemli olan belli dönemlerde uygulayıp kilo verip bırakmak değil, sıkılıp bırakmak değil, onu yaşam tarzı haline getirebilmek :) bu konuyla ilgili de motivasyon gerekli yani kendinisi sürekli motive edeceksiniz ki diyeti bırakmayın, bu arada bir diyetisyen tarafından takip edilirseniz o da motivasyonunuzu arttırır :)
Merhaba :) ben acikcasi kilo vermek istedigimde az yiyorum , hani pilav yemem ekmek yemem uzerine degil de cok az yiyorum onlari bop cigneyerek.obur turlu diyet duzeni olusturup uymaya calisinca dengem mahfoluyor sinirlerim alt ust oluyor ve diyeti birakip bool bol yemeye basliyorum sizde de olur mu boyle bi sey ? :)

Merhaba :) ben acikcasi kilo vermek istedigimde az yiyorum , hani pilav yemem ekmek yemem uzerine degil de cok az yiyorum onlari bop cigneyerek.obur turlu diyet duzeni olusturup uymaya calisinca dengem mahfoluyor sinirlerim alt ust oluyor ve diyeti birakip bool bol yemeye basliyorum sizde de olur mu boyle bi sey ? :)

ben diyetisyen olarak sizi anlıyorm, hiç bu durumu yaşamadım çünkü çok şükür ki diyete ihtiyacım olmadı, ama bana gelen hastalarda da sizin gibi bu sıkıntıyı cekenler oluyor :) ve ben onları bol bol motive ederek ika ediyorum :)

Merhaba bayanlar :) benim vermem gereken en az 10 kilo var. diyet yapayim yeme icme duzenimi ayarlayayim diyorum ama yaklasik iki hafta sonra resmen sinirlerim gevsiyor ve diyeti birakiyorum ne yazik ki. bu nedenle bi turlu zayiflayamadim boyum 150 cm yani cok kisayim e bide kilo olunca cok kotu oluyor. ben bogazima dur diyebiliyorum aslinda ama bi diyet programina uyup bunu uygulamak tamam
en eziyet benim icin. aranizda bu konuda yardimci olabilecek var mi ?
Destek alarak ve birlikte zayıflamak istiyorsanız linkteki grupları inceleyip, size uygun olduğunu düşündüğünüz oluşumlara katılabilirsiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/245968-bolum-aciklamasi-lutfen-okuyunuz.html

kızlar, velashape ile ilgili yazılanları da okuyun derim ben. diyet tek başına sinir bozucu olabiliyor. velashape gibi destek şart. hem sıkılaştırma özelliği de var. selülitlerede iyi geliyor.

merhaba ben 25 yaşındayım ve çocuklugumda berı kılo problemı ile uğraştım.Diyet spor herşeyi yaptım ama bıraktıgımda tekrar kilo almaya başladım taki DENİZ EGECEYLE tanışana kadar deniz bey hiç bi şekilde diyet yapmadan bilinç altı kodlama eğitimleri vererek olmak istediğim kiloya ulaştım.DENİZ EGECE'NIN dediği gibi kilo bilinç altında bitmediği sürece bedende de bitmez...

Merhaba arkadaşlar,19 yaşındayım bir aralar professıonal spor ile ilgileniyordum ve ister istemez kas oluştu.Ve şu an sporla uğraşmıyorum bıraktıktan sonra gözle görünmeyen bir kilo alımım oldu ama hiç farkında bile değildim 2 yıl aradan geçti ve şu an sporu bıraktığımdan mıdır değil midir bilmiyorum ama acil olarak benim o fazlalıklarımı vermem gerekiyor.Özellikle baldır'dan yani bacaklardan almaya başladım kilo.Acaba nasıl verebilirim,hiç yemek yemeden olacak iş midir? Açıkcası bir ara bir hafta boyunca yemek yemedım sadece su ile gidiyordum ve verim aldım lakın sonra bıraktım dayanmamak ile ilgisi değil.Gun arası havuç vs yiyordum ama sonradan yemek yeme ıştahım da kapandı.Öyle fazla yemek yiyen birisi de değilim hani... Ne yapabılırım gerçekten bir öneriniz var mı? Kaslar bayağı gevşedi ve kilo alımına dönüştü. Şu an kilom net 70. ve düşürmem gerek.

Herkese Merhaba,

Bunca diyet programı, sağlıksız ilaç ve kandırmaca içinde sonunda gerçekten işe yarayan bir sistem buldum. Diyeti bence son zamanlarda gördüğüm en güzel dandik program arkadaşlar. Hem sağlıklı hem kalıcı bir program. Kesinlikle tavsiye ederim.

Diyet Öğün – Öğle ve Akşam

Seçenek 1:
Ölçü: Bir büyük salata tabağı
Yemek: Beyaz peynirli, etli, ton balıklı ya da benzeri içerikli bir tabak salata

Seçenek 2:
Ölçü: Bir yemek tabağı
Yemek: Sulu ev yemeği

Seçenek 3:
Yemek: Balık, yanında az salata

Seçenek 4:
Yemek: Kırmızı ya da beyaz et, yanında az yoğurt/salata (Kansızlığınız varsa, etle yoğurt yememeniz önerilir.) Balık ve Tavuğu organik / doğal yetişmiş olanından yemeye çalışın. Izgara göğüs dönemine son.But da yiyebilirsiniz. Lezzet, felsefenin temelini oluşturuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X